Meteen naar de inhoud

Weer Jordanië juni

Weer Jordanië juni

Overzicht weer Jordanie juni

Jordanië: het klimaat in juni

Juni is niet de beste maand voor een bezoek aan Jordanië. De temperatuur loopt snel op en in Zuid-Jordanië ligt de gemiddelde temperatuur al rond de 35 graden. Het noorden van Jordanië kent nog het beste weer in juni. Hier is het iets minder warm dan in de rest van het land. Gelukkig is de luchtvochtigheid in Jordanië in juni niet zo hoog. Mocht je redelijk goed tegen warmte kunnen dan is juni dus zeker het overwegen waard aangezien het wat minder druk is met toeristen.

Map weer Jordanië juni

Toptip

Koop een Jordan Pass, waarmee je voordelig vele bezienswaardigheden (waaronder Petra) kunt bezoeken. De Jordan Pass is te koop via Jordanpass.jo.

ReizenReizen

ReizenReizen

Dode zee Jordanie

Weer Noord-Jordanië juni

Het wordt snel warmer in het noorden van Jordanië naarmate juni vordert. De temperaturen lopen niet zo hoog op als in het zuiden van het land, maar het kwik stijgt wel naar een kleine 30 graden. Zeker aan het begin van juni is het nog vrij aangenaam weer in Noord-Jordanië. Later in de maand, als de zomer echt losbarst, voelt het al snel heet aan. Op neerslag hoef je in de Jordaanse zomer niet te rekenen. Er valt normaal gesproken geen millimeter regen. Aangezien veel mensen het te heet vinden zijn reizen naar Jordanië in juni vaak al wat goedkoper. Kijk eens bij Riksjatravel als je in juni van plan bent om in de zoute Dode Zee te drijven of het prachtige Jerash wilt bezoeken.

Wist je dat...

Je voor een bezoek aan Jordanië een visum nodig hebt? Deze kun je bij aankomst met Jordaanse Dinars kopen. Mocht je een Jordan Pass (zie top tip) willen aanschaffen, dan krijg je er gratis een visum bij.

Weer Centraal-Jordanië juni

Met de komst van juni komt ook het zomerse weer naar Centraal-Jordanië. Dit betekent dat het droog en erg warm is in Petra en omgeving. De gemiddelde temperatuur komt in juni op 32 graden uit. Als de warme, droge zuidenwind (Sirocco) opsteekt wordt het zelfs nog een aantal graden warmer. Veel water drinken en de felle zon zoveel mogelijk mijden zijn dus het credo. Overigens is de luchtvochtigheid niet zo hoog, waardoor het niet zo plakkerig en oncomfortabel aanvoelt.
De aantallen toeristen bij de beroemde Al Khazneh tempel lopen weer wat terug in juni. Mocht je goed met hitte om kunnen gaan dan is een bezoek in juni dus zeker het overwegen waard. Sawadee heeft prachtige rondreizen met vertrek in juni.

Kamelen bij schatkamer Petra Jordanië
Wadi Rum in de ochtend

Weer Zuid-Jordanië juni

Ook in Zuid-Jordanië loopt het kwik snel op met de komst van de zomer. Temperaturen van ver in de 30 graden zijn geen uitzondering in juni. Ook in de nachten blijft het vrij warm, een kleine 20 graden. Een duik in de golf van Aqaba kan dus voor wat verkoeling zorgen. Voor een bezoek aan de Wadi Rum woestijn is juni wellicht niet de beste maand. Ook hier kan het namelijk flink warm worden. Bovendien kan de khamseen opzetten, een woestijnwind die vuil en stof met zich meeneemt. Al met al is juni niet de maand met het beste weer voor een bezoek aan dit gedeelte van Jordanië.

Feestdagen in juni

Nationale feestdagen
Islamitische feestdagen vallen ieder jaar in een andere maand en kunnen dus soms ook in juni vallen. Om dit te checken ga je naar Beleven.org.

Viering van de Grote Arabische Opstand (jaarlijks op 10 juni).

Behalve het weer in juni ook benieuwd naar het weer in Jordanië in de omliggende maanden?