Meteen naar de inhoud

Beste reistijd Sicilië

april, mei, juni en september

Beste reistijd Sicilië

april, mei, juni en september

Beste reistijd Sicilië

Als je benieuwd bent naar de beste reistijd voor Sicilië, dat is het eerst handig om te bedenken wat je wilt gaan doen op het eiland. Kom je bijvoorbeeld voor een zonvakantie, wil je alle hoogtepunten gaan bezoeken of ga je graag lange wandeltochten maken? Dit is voor iedere persoon anders en dus is ook de beste reistijd voor iedereen verschillend.
Wat ons betreft zijn de lente (april t/m juni) en de vroege herfst (september en begin oktober) de beste periodes voor een vakantie naar Sicilië. In deze maanden heb je lekker weer, met veel zon, vrij weinig regen en aangename maar niet te hoge temperaturen. Bovendien is het in deze periode minder druk op Sicilië, waardoor je in alle rust de bezienswaardigheden, zoals de tempelvallei in Agrigento kunt bezoeken.
Wil je meer weten over het weer op Sicilië in alle seizoenen, lees dan hieronder verder over het klimaat en de beste reistijd.

Amfitheater Taormina

Beste reistijd Sicilië - weer per maand

Toptip

Huur een auto en trek zo’n 2 tot 3 weken uit voor een rondreis op Sicilië, op deze manier kun je het hele eiland ontdekken, want dat is zeker de moeite waard.

Marettimo

Het klimaat op Sicilië

Op Sicilië zijn de klimaatverschillen niet heel groot, maar toch zit er wel wat variatie in afhankelijk van de plek waar je bent. In de bergachtige gebieden kun je lagere temperaturen verwachten, terwijl het zuidelijke deel van het eiland vaak wat hogere temperaturen heeft en iets droger is. Door het Mediterrane klimaat kun je het hele jaar door prima op vakantie gaan naar Sicilië. Ieder seizoen heeft zijn voor- en nadelen en het is zoals eerder gezegd afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren welke periode de beste is.

De beste reistijd voor Sicilië en het weer per seizoen

De lente (april, mei, juni) vinden wij een hele fijne tijd voor een vakantie naar Sicilië. De zon schijnt regelmatig, temperaturen zijn aangenaam (overdag 18-25°C), de natuur staat in bloei en je vermijdt de zomerse drukte. Hierdoor is dit seizoen perfect voor sightseeing en actieve vakanties, maar ook voor het genieten van de zon op een terrasje. Dit geldt ook voor de herfst (september-oktober). De zon is dan volop aanwezig en de temperaturen zijn vaak nog warm genoeg om te zwemmen (22-26°C).
Heb je toch liever een echte zon, zee, strandvakantie? Dan is voor jou de zomer (juli en augustus) de beste tijd om naar Sicilië te reizen. In deze periode lopen de temperaturen op naar een gemiddelde van 28°C en de zon schijnt vrijwel continu. Dit is ook het hoogseizoen op het eiland, dus het is dan lekker levendig, maar natuurlijk ook duurder.
Tenslotte zijn er nog de wintermaanden (november-maart) op Sicilië, waarin het weer vrij mild is met temperaturen die overdag variëren tussen 13-18°C. Sicilië kan echter niet gezien worden als echte winterzonbestemming, want daarvoor is het in de wintermaanden te koud. Dit seizoen is wel ideaal voor reizigers die de voorkeur geven aan rustige omstandigheden en die vooral de bezienswaardigheden of de natuur van het eiland willen verkennen, zonder de drukte van het toeristenseizoen. In deze periode kan er wat meer regen vallen, maar over het algemeen zijn de buien kort op Sicilië.
Al met al valt voor ieder seizoen wat te zeggen. Hoe dan ook kunnen wij Sicilië zeker aanraden, want wij vinden het een schitterend eiland. Voor leuke accommodaties en fly-drives kijk je op &Olives.nl.

Uitizcht vanuit Enna

Wist je dat...

Sicilianen gek zijn op zoetigheid en een van de populairste lekkernijen bestaat uit een broodje met ijs erop?

Unieke vakanties Italië

Feestdagen

Per maand noemen wij naast de nationale feestdagen van Italië ook de speciale feestdagen die op Sicilië gevierd worden. Bovendien bespreken wij enkele bijzondere evenementen die op het eiland plaatsvinden. Kijk voor meer lokale Siciliaanse evenementen op Opsicilie.nl.

Nieuwjaarsdag (jaarlijks op 1 januari).
Epifania ofwel Driekoningen (jaarlijks op 6 januari).
Carnaval (jaarlijks in februari of maart, tegelijk met carnaval in Nederland).
Pasen: Goede Vrijdag, Eerste en Tweede Paasdag (jaarlijks in maart of april).
Giorno della Liberazione (jaarlijks op 25 april).
Festa dei Lavoratori ofwel Dag van de Arbeid (jaarlijks op 1 mei).
Festa della Reppublica (jaarlijks op 2 juni).
Ferragosto ofwel Maria Hemelvaart (jaarlijks op 15 augustus).
Ognissanti ofwel Allerheiligen (jaarlijks op 1 november).
Maria onbevlekte ontvangenis (jaarlijks op 8 december).
Natale ofwel kerstmis (jaarlijks op 25 december).
Santo Stefano (jaarlijks op 26 december).

Benieuwd naar het weer in Sicilië in een specifieke maand?

Benieuwd naar het weer in andere landen?

Bekijk onze bestemmingen in Afrika

Bekijk onze bestemmingen in Azië

Bekijk onze bestemmingen in Europa

Bekijk onze bestemmingen in
Midden-Amerika

Bekijk onze bestemmingen in het Midden-Oosten

Bekijk onze bestemmingen in
Noord-Amerika

Bekijk onze bestemmingen in Oceanië

Bekijk onze bestemmingen in
Zuid-Amerika

Authentieke vakanties naar Sicilië, Italië

Authentieke vakanties naar Sicilië, Italië