Meteen naar de inhoud

Beste reistijd Sri Lanka

februari en maart

Beste reistijd Sri Lanka

februari en maart

Het weer in Sri Lanka

De beste reistijd voor Sri Lanka is tijdens onze winter. De combinatie van tropische klimaten in dit Aziatische land zorgt voor twee moesson seizoenen, Yala (april t/m november) in het zuidwesten en Maha (oktober t/m januari) in het noordoosten. Omdat februari en maart voor beide regio’s in het droge seizoen vallen zijn dit de maanden met de beste weersomstandigheden als je tijdens een rondreis door heel Sri Lanka van de zon wilt genieten.

Beste reistijd Sri Lanka - weer per maand

Toptip

Bestel voor het ontbijt eens een hopper (appa), de Sri Lankaanse versie van een pannenkoek. Met name de eiervariant is populair onder de lokale bevolking.

Winkelmedewerker Sri Lanka

Noordoost-Sri Lanka

Het regenseizoen loopt in het noordoosten van Sri Lanka van oktober t/m januari. De moesson brengt veel regen, storm en wind met zich mee in deze periode. Vaak regent het niet hele dagen lang, maar zijn het korte, zeer hevige, tropische buien die kunnen leiden tot plaatselijke overstromingen. Tijdens het droge seizoen (februari t/m september) is het weer in Noordoost-Sri Lanka op haar best, alhoewel het in de zomermaanden erg heet (35°C) kan worden. De beste reistijd voor dit gedeelte van Sri Lanka is in maart en april. Tijdens deze maanden zijn de weersomstandigheden voor een bezoek aan de World Heritage Sites Dambulla, Anuradhapura en Sigiriya in de Culturele Driehoek ook op haar best. Kijk voor een reis op maat naar deze plaatsen op VanVerre.nl.

Wist je dat...

De burgeroorlog in Sri Lanka pas in 2009 ten einde kwam? Het uiterste noorden van Sri Lanka was daardoor lange tijd niet te bezoeken.

Zuidwest-Sri Lanka

De meeste neerslag valt in het zuidwesten van Sri Lanka tussen april en november. Vooral in de laatste maanden van de zuidwestelijke moesson (Yala) valt er veel regen, met kans op een orkaan of tyfoon. In Colombo kan het dan onaangenaam zijn, met een zeer hoge luchtvochtigheid. Droog, zonnig weer voor een strandvakantie bij Negombo, Ahungalla Beach of Koggala Beach vind je van december tot en met maart. Januari en februari zijn de maanden met de beste reistijd voor het zuidwesten van Sri Lanka, vanwege de aangename temperatuur en de heldere, blauwe lucht. Vanwege het tropische klimaat wordt het overigens nooit koud in Zuidwest-Sri Lanka, de temperatuur ligt het hele jaar rond de dertig graden. In de bergen bij Kandy en de theeplantages is het gemiddeld 20 graden.

Landschap Sri Lanka

Leuke tours in Sri Lanka

Feestdagen

Sri Lanka viert onder andere iedere volle maan een feestdag, genaamd Poya, welke in het teken staan van het boeddhisme. Deze feestdagen zijn dus afhankelijk van de stand van de maan en wisselen ieder jaar. Lees verder over de Poya feestdagen op Publicholidays.lk. Daarnaast zijn er in Sri Lanka nog feestdagen die voortkomen vanuit andere overtuigingen, vaak ook afgaand op de stand van de maan.

Tamil Thai Pongal day (jaarlijks op 14 januari).
National day (jaarlijks op 4 februari).
Goede vrijdag (jaarlijks in maart of april).
Tamil (Puthandu) & Singalees (Aluth Avurudda) nieuwjaar (jaarlijks op 14 april).
Dag van de arbeid (jaarlijks op 1 mei).
Vesak full moon poya (jaarlijks in april of mei).
Vap full moon poya (jaarlijks in oktober).
Deepavali (jaarlijks in oktober of november).

Belangrijke islamitische feestdagen:
Id-Ul-Fitr (het Suikerfeest). Kijk voor meer informatie over het Suikerfeest in Sri Lanka op Publicholidays.lk.

Id-Ul-Adha (het Offerfeest). Voor exacte data kijk je op Publicholidays.lk.

Milad Un-Nabi (geboortedag van de profeet Mohammed). Lees verder op Publicholidays.lk.

Vond je deze informatie handig, bewaar deze pagina dan op Pinterest

Benieuwd naar het Sri Lankaanse weer in een specifieke maand?

Benieuwd naar het weer in andere landen?

Bekijk onze bestemmingen in Afrika

Bekijk onze bestemmingen in Azië

Bekijk onze bestemmingen in Europa

Bekijk onze bestemmingen in
Midden-Amerika

Bekijk onze bestemmingen in het Midden-Oosten

Bekijk onze bestemmingen in
Noord-Amerika

Bekijk onze bestemmingen in Oceanië

Bekijk onze bestemmingen in
Zuid-Amerika