Meteen naar de inhoud

Beste reistijd Cambodja

december t/m februari

Beste reistijd Cambodja

december t/m februari

Het weer in Cambodja

De beste reistijd voor Cambodja is van december t/m februari. Het klimaat zorgt voor weinig verschillen qua weer per regio. Cambodja kent bovendien een tropisch klimaat wat het jaar opdeelt in twee seizoenen. Enerzijds heb je het droge seizoen, dat loopt van november t/m april. Het regenseizoen daarentegen start in mei en de moesson zwakt vervolgens weer af in oktober. Augustus is de maand met de meeste neerslag. Vooral de zuidelijke kustregio van Sihanoukville en Kep ziet in deze periode veel regen. Ook het Cardamomgebergte en de omgeving van Bokor Hill Station krijgen veel buien te verwerken in augustus. De (veelal onverharde) wegen in Cambodja kunnen dit echter niet altijd aan. Met name in het noordoosten van het land, rondom Mondulkiri en Ratanakiri, zijn de wegen aan het eind van het regenseizoen dan ook vaak moeilijk begaanbaar.

Beste reistijd Cambodja - weer per maand

Toptip

Bezoek Angkor Wat bij zonsopkomst, zodat je de tempel kunt bezoeken als het nog niet zo druk en warm is. Een hele leuke manier om Angkor Wat te bezoeken is bovendien per fiets. Wij vonden het destijds echt een verademing om even lekker op een Nederlandse manier rond te fietsen. Via Asiadirect kun je een hele leuke fietsexcursie ter plaatse regelen.

Angkor Wat Cambodja

Beste reistijd Cambodja

Het regenseizoen van Phnom Penh en Siem Reap is daarentegen iets minder intensief. De regen valt in Cambodja sowieso vaak in korte, hevige buien, waarna de zon weer doorbreekt en het heerlijk weer is. De tempels van Angkor Wat kunnen dan ook het hele jaar door prima bezocht worden.
Van december t/m februari is het echter wel vrij druk met toeristen en zijn de prijzen van accommodaties het hoogst. Dit komt met name doordat de weersomstandigheden tijdens deze maanden op haar best zijn voor een rondreis.
De temperatuur ligt in Cambodja het hele jaar rond de 30 graden, maar in april en mei kan het erg heet worden in dit Aziatische land (tot wel 40 graden). Bovendien zorgt de hoge luchtvochtigheid voor een nog warmer gevoel. Tijdens het regenseizoen kan het hierdoor op tijdens erg onaangenaam warm en benauwd zijn.

Wist je dat...

Ze in Cambodja gefrituurde spinnen en kakkerlakken eten? Wij hebben een vogelspin geproefd, maar een kakkerlak ging ons net even te ver. Durf jij het aan?

Feestdagen

Cambodja heeft verschillende nationale feestdagen die jaarlijks op dezelfde datum gevierd worden. Echter zijn er ook veel feestdagen die jaarlijks wisselen vanwege het gebruik van de maankalender. Data hiervan kun je checken op Publicholidays.asia.

Nationale feestdagen:
Nationale overwinningsdag (jaarlijks op 7 januari).

Chaul Chnam Thmey (jaarlijks in april).
Visak Bochea (jaarlijks in april/mei).
Verjaardag van de koning (jaarlijks op 14 mei).
Pchum Ben (jaarlijks in september/oktober).
Kroningsdag (jaarlijks op 29 oktober).
Bon Om Touk (jaarlijks in oktober/november).
Onafhankelijkheidsdag (jaarlijks op 9 november).

Benieuwd naar het Cambodjaanse weer in een specifieke maand?

Benieuwd naar het weer in andere landen?

Bekijk onze bestemmingen in Afrika

Bekijk onze bestemmingen in Azië

Bekijk onze bestemmingen in Europa

Bekijk onze bestemmingen in
Midden-Amerika

Bekijk onze bestemmingen in het Midden-Oosten

Bekijk onze bestemmingen in
Noord-Amerika

Bekijk onze bestemmingen in Oceanië

Bekijk onze bestemmingen in
Zuid-Amerika

Reizen naar Cambodja