Meteen naar de inhoud

Beste reistijd Costa Rica

februari t/m april

Beste reistijd Costa Rica

februari t/m april

Het weer in Costa Rica

De kans dat je in alle regio’s van Costa Rica mooi weer hebt tijdens je vakantie is het grootst in de maanden februari, maart en april. De beste reistijd van Costa Rica verschilt echter per regio die je wilt bezoeken. Het oosten van het land kent namelijk een ander klimaat, waardoor hier de beste reistijd in september en oktober valt, terwijl dit voor de rest van het land juist de minste (en natste) periode is. Kortom, het is dus belangrijk te kijken waar je naartoe wilt in Costa Rica tijdens je vakantie als je zo min mogelijk regen wilt. Voor schitterende reizen op maat naar Costa Rica kijk je op Riksjatravel.nl.

Beste reistijd Costa Rica - weer per maand

Toptip

Als je de weg niet weet in Costa Rica (wat best wel eens zal voorkomen, aangezien straatnamen niet bestaan), onthoudt dan dat kerken altijd naar het westen gericht zijn.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

West-Costa Rica

De beste reistijd voor het westelijke gedeelte van Costa Rica is van januari t/m april. Daarnaast is ook de maand december over het algemeen een goede maand wat het weer in West-Costa Rica betreft. Daarentegen valt er veel neerslag tijdens het regenseizoen, dat ongeveer loopt van mei t/m november. Het absolute hoogtepunt van het regenseizoen zijn de maanden september en oktober. Overigens neemt het regenseizoen even een kleine pauze in juli en augustus, waardoor het ook in deze maanden goed reizen is in dit gedeelte van het land.
Al met al zijn er dus genoeg periodes dat het droog weer is in Westelijk Costa Rica, waardoor het rondreizen hier prima te plannen is. Ben je van plan een individuele rondreis te maken door West-Costa Rica, dan biedt 333Travel hele goede en betaalbare mogelijkheden.

Wist je dat...

Costa Ricanen zichzelf Ticos (voor mannen) en Ticas (voor vrouwen) noemen?

Centraal-Costa Rica

Het klimaat in Centraal-Costa Rica lijkt sterk op dat van het westen van het land. Ook in deze regio is de beste reistijd namelijk in de maanden januari t/m april. In deze periode valt de minste neerslag en de temperatuur in de Centrale Vallei ligt dan rond de 25 graden. Bovendien is ook december een goede maand voor een bezoek aan deze regio. September en oktober zijn dit echter niet, want dan valt in Centraal-Costa Rica veruit de meeste neerslag.
De korte pauze van het regenseizoen in juli en augustus, zoals West-Costa Rica die kent, komt ook voor rondom San José. Wil je dus met kinderen naar Costa Rica, dan is dat prima te doen in de zomervakantie. Reisaanbieder Riksjatravel biedt speciale familiereizen op maat aan naar Costa Rica, dus neem zeker eens een kijkje op hun website.

Costa Rica papegaai
Costa Rica ossenkar wiel

Oost-Costa Rica

Het oosten van Costa Rica kent een totaal ander klimaat dan de rest van het land. De maanden dat het hier droog is, zijn juist de natste in de andere regio's van Costa Rica. De beste reistijd voor een bezoek aan Oost-Costa Rica is namelijk van september t/m oktober. Dit zijn dan ook de droogste maanden voor dit gedeelte van het land. Het oosten ziet overigens sowieso over het hele jaar gezien veel meer neerslag dan de rest van het land. In februari en maart valt het echter ook mee met de hoeveelheid neerslag en is het goed reizen in dit gebied. De maanden juli en december daarentegen zijn minder aan te raden, omdat dan zeer veel neerslag te verwachten valt.

Leuke tours in Costa Rica

Feestdagen

Costa Rica is een katholiek land dus de katholieke feestdagen zijn hier erg belangrijk. Rond Pasen (Semana Santa) en Kerst zijn veel Costa Ricanen vrij, dus het kan dan snel druk worden in bussen en hotels. Wil je meer lezen over een specifieke feestdag, kijk dan op onze maandpagina's van Costa Rica of op Publicholidays.co.cr.

Nieuwjaarsdag (jaarlijks op 1 januari).
Dia de San José (jaarlijks op 19 maart).
Semana Santa: Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Paaszondag (jaarlijks in maart of april).
Juan Santamaria (jaarlijks op 11 april).
Dag van de arbeid (jaarlijks op 1 mei).
Guanacaste (jaarlijks op 25 juli).
Nuestra Señora de la Virgen de los Ángeles (jaarlijks op 2 augustus).
Moederdag (jaarlijks op 15 augustus).
Onafhankelijkheidsdag (jaarlijks op 15 september).
Dia de las Raza (jaarlijks op 12 oktober).
Kerstmis (jaarlijks op 25 december).

Benieuwd naar het Costa Ricaanse weer in een specifieke maand?

Benieuwd naar het weer in andere landen?

Bekijk onze bestemmingen in Afrika

Bekijk onze bestemmingen in Azië

Bekijk onze bestemmingen in Europa

Bekijk onze bestemmingen in
Midden-Amerika

Bekijk onze bestemmingen in het Midden-Oosten

Bekijk onze bestemmingen in
Noord-Amerika

Bekijk onze bestemmingen in Oceanië

Bekijk onze bestemmingen in
Zuid-Amerika