Meteen naar de inhoud

Beste reistijd Marokko

april, mei en oktober

Beste reistijd Marokko

april, mei en oktober

Het weer in Marokko

De beste reistijd voor Marokko is in het voor- of najaar. De maanden april, mei en oktober hebben de beste weersomstandigheden voor een rondreis door Marokko (bijvoorbeeld met Riksja Travel of Sawadee). De zomers zijn in grote delen van het land te heet. In de winter zijn de nachten in het Atlasgebergte en zuiden van Marokko juist weer eg koud. Toch is het, met uitzondering van juli en augustus, heel het jaar goed weer voor een vakantie naar Marokko.

Toptip

Vergeet bij markten niet af te dingen, anders betaal je altijd te veel. Het afdingen is namelijk onderdeel van de Marokkaanse cultuur.

Fez Marokko

Beste reistijd Noord-Marokko

Het noorden van Marokko kent een regenseizoen van november t/m april. Toch regent het zelden meer dan 10 dagen in een maand. Bovendien zijn het vaak korte, hevige buien. De droge periode loopt van mei tot en met oktober. Vooral de lente en herfst kennen prima weersomstandigheden voor een reis naar steden als Casablanca, Fes, Meknès en Rabat. De maanden met de beste reistijd voor een bezoek aan Noord-Marokko zijn april, mei en juni in het voorjaar en september en oktober in het najaar. Het weer in deze regio is echter heel het jaar wel geschikt voor een vakantie, zelfs in de regenperiode.

Wist je dat...

De exacte tijden waarop het Islamitische gebed (5 maal per dag) dient plaats te vinden dagelijks in de krant staan?

Beste reistijd Marrakesh en het Atlasgebergte

De beste reistijd voor een reis naar Marrakesh en het Atlasgebergte is in april, mei en oktober. Het is dan namelijk droog, zonnig weer in deze regio met een heerlijke gemiddelde temperatuur van zo’n 25 graden. Bovendien zijn de avonden niet zo koud als in de winter, wanneer het ’s nachts slechts een paar graden boven nul is. De Nederlandse zomervakantie is eigenlijk niet aan te raden voor een vakantie naar dit gedeelte van Marokko. Het is dan erg heet overdag. Met uitzondering van juli en augustus is verder eigenlijk elke maand wel geschikt om een onvergetelijke vakantie door te brengen in dit prachtige gedeelte van Marokko.

Atlasgebergte

Marokko 468x60

Marokko 336x280

Sahara

Beste reistijd Zuid-Marokko

Heb je altijd al gedroomd van een reis naar de Erg Chebbi zandwoestijn in Zuid-Marokko? Probeer je reis dan niet in de zomer te plannen. Het is dan namelijk veel te heet. De beste reistijd voor Zuid-Marokko en de woestijn is in oktober of mei. De temperaturen zijn dan overdag prima (zo’n 25 graden), terwijl het ’s nachts nog niet zo extreem afkoelt. Ook tijdens de winter is een bezoek aan deze regio goed mogelijk, alleen zijn de nachten dan erg koud. Overigens zouden we maart qua weer niet aanraden voor een bezoek aan de Sahara omdat de kans op zandstormen (ofwel Sirocco) dan vrij groot is.

Feestdagen

Marokko heeft verschillende nationale feestdagen die jaarlijks op dezelfde datum gevierd worden. Echter zijn er ook veel islamitische feestdagen die jaarlijks wisselen vanwege het gebruik van de maankalender. Data hiervan kun je checken op Beleven.org. Veel bedrijven zijn gesloten op de nationale en islamitische feestdagen.

Nationale feestdagen:

Nieuwjaarsdag (jaarlijks op 1 januari).
Takdim watikat al-istiqlal (jaarlijks op 11 januari).
Dag van de arbeid (jaarlijks op 1 mei).
Kroningsfeest (jaarlijks op 30 juli).
Oued Ed Dahab (jaarlijks op 14 augustus).
Dag van de revolutie (jaarlijks op 20 augustus).
Verjaardag van koning Mohammed de 6e / Dag van de jeugd (jaarlijks op 21 augustus).
Dag van de groene mars (jaarlijks op 6 november).
Onafhankelijkheidsdag (jaarlijks op 18 november).

Belangrijke islamitische feestdagen:

Lailat-ul-Meraj (hemelvaart van de profeet Mohammed).
Ramadan (vastenperiode).
Eid-Al-Fitr (het Suikerfeest).
Eid al-Adha (het Offerfeest).
Fatih Muharram (islamitisch Nieuwjaar).
Mawlid an-Nabi (geboortedag van de profeet Mohammed).

Benieuwd naar het Marokkaanse weer in een specifieke maand?

Benieuwd naar het weer in andere landen?

Bekijk onze bestemmingen in Afrika

Bekijk onze bestemmingen in Azië

Bekijk onze bestemmingen in Europa

Bekijk onze bestemmingen in
Midden-Amerika

Bekijk onze bestemmingen in het Midden-Oosten

Bekijk onze bestemmingen in
Noord-Amerika

Bekijk onze bestemmingen in Oceanië

Bekijk onze bestemmingen in
Zuid-Amerika

Koningaap - Marokko

Koningaap - Marokko