Meteen naar de inhoud

Beste reistijd Canada

juni t/m september

Beste reistijd Canada

juni t/m september

Het klimaat en de beste reistijd in Canada

De beste reistijd voor Canada is tijdens de zomer. Van juni t/m september is het in heel het land namelijk prachtig weer. Juni en september zijn helemaal ideaal, omdat het dan wat minder druk is met toeristen. Overigens is het ook in de maanden mei en oktober goed weer voor een rondreis door Canada. Daarentegen kent Canada een hele strenge winter, dus van november t/m maart is het koud en besneeuwd.

Beste reistijd Canada - weer per maand

Toptip

Zin in een vette hap tijdens je verblijf in Canada, probeer dan eens één van de bekendste Canadese gerechten: Poutine, wat simpel gezegd een bakje friet met kaas en jus is.

Wilde paarden beste reistijd Noord-Canada

Beste reistijd Noord-Canada

De zomermaanden (juni t/m september) zijn de maanden met het beste weer voor een reis door Noord-Canada. De temperatuur in Yukon en de Northwest territories loopt in dit jaargetijde op tot zo’n 20 graden. De dagen zijn dan lang en de zon schijnt volop. Dit levert dan ook prachtige fotomomenten op bij bijvoorbeeld Watson Lake. Bovendien zijn in dit seizoen veel wilde dieren, zoals elanden en beren actief. Ook in de lente (april en mei) is het goed weer voor een reis naar Canada. Dit is een goede periode om Dawson City en Whitehorse, bekend van de Klondike Goldrush, te bezoeken. Ook het najaar (oktober) biedt nog goed weer en bovendien zijn de herfstkleuren dan echt adembenemend. De winters daarentegen zijn zeer streng met temperaturen tot wel -40 graden. Deze periode is wat ons betreft dan ook alleen geschikt voor wintersporters of geïnteresseerden in het aanschouwen van het Noorderlicht.

Wist je dat...

Jasper National Park een van de beste plekken ter wereld is om te genieten van een prachtige sterrenhemel? Lees meer over dit prachtige natuurgebied op 333Travel.nl.

Beste reistijd Zuidwest-Canada

In het zuidwesten van Canada valt een behoorlijke hoeveelheid neerslag van oktober t/m maart. In Banff en de Rocky Mountains valt dit in de vorm van sneeuw, in Calgary en Vancouver daarentegen ook vaak als regen. De winterperiode is wat ons betreft dan ook niet ideaal voor een rondreis door dit gedeelte van Canada. Van april t/m oktober is Zuidwest-Canada wel goed bereisbaar. Voor het beste weer is het echter slim om je vakantie naar Canada in de zomer te plannen. Van juni t/m september zijn de omstandigheden namelijk ideaal. Alle Nationale Parken zijn weer geopend en beren en ander wildlife laat zich veelvuldig zien in deze periode. Houd er wel rekening mee dat juli en augustus wat drukker zijn met toeristen. Neem eens een kijkje op SNP.nl voor een schitterende rondreis door dit gedeelte van Canada.

Moraine Lake

auto huren

Auto Huren bij easyterra

Gooderham Building, Toronto

Beste reistijd Oost-Canada

In het oosten van Canada loopt de beste reistijd van mei t/m september. In augustus valt weliswaar wat meer neerslag, maar dit blijft een aangename maand voor bijvoorbeeld een reis naar Toronto, Ottawa of Montreal. Overigens kan er in dit gedeelte van Canada het hele jaar door wat neerslag vallen. Dit zorgt mede voor een van de mooiste watervallen ter wereld, de Niagara watervallen. Het winterse klimaat zorgt echter voor veel kou van november t/m maart. Bovendien zijn de nachten lang, waardoor de zon wat minder kans krijgt zich te laten zien. Buiten deze periode zijn de weersomstandigheden voor een rondreis door het oosten van Canada beter. Kijk zeker eens op TenzingTravel.nl als je alle hoogtepunten van Canada in je reisschema wilt opnemen.

Feestdagen

Sommige feestdagen worden in de ene staat wel gevierd en in de andere staat niet. Ook zijn er staten in Canada die hun eigen feestdagen kennen. Op deze website vermelden wij enkel de belangrijkste nationale feestdagen en enkele grote festivals die de moeite waard zijn om te bezoeken. Wil je een uitgebreider overzicht van de feestdagen in Canada, kijk dan eens op Publicholidays.net.

Nieuwjaarsdag (jaarlijks op 1 januari).
Goede vrijdag (jaarlijks in maart of april).
Pasen (jaarlijks in maart of april).
Victoria Day (jaarlijks op de maandag vóór 25 mei).
Canada Day (jaarlijks op 1 juli, behalve wanneer het op zondag valt, dan wordt het op maandag gevierd).
Labour Day (jaarlijks de eerste maandag van september).
Thanksgiving Day (jaarlijks de tweede maandag van oktober).
Remembrance Day (jaarlijks op 11 november).
Kerstmis (jaarlijks op 25 december).

Benieuwd naar het Canadese weer in een specifieke maand?

Benieuwd naar het weer in andere landen?

Bekijk onze bestemmingen in Afrika

Bekijk onze bestemmingen in Azië

Bekijk onze bestemmingen in Europa

Bekijk onze bestemmingen in
Midden-Amerika

Bekijk onze bestemmingen in het Midden-Oosten

Bekijk onze bestemmingen in
Noord-Amerika

Bekijk onze bestemmingen in Oceanië

Bekijk onze bestemmingen in
Zuid-Amerika