Meteen naar de inhoud

Beste reistijd Amerika

april, mei, september en oktober

Beste reistijd Amerika

april, mei, september en oktober

Het klimaat en de beste reistijd in Amerika

Het klimaat in Amerika verschilt enorm per staat en het geven van de beste reistijd voor de gehele Verenigde Staten is dan ook vrij lastig. Voor de hieronder beschreven regio’s van Amerika (de meest bezochte) geldt echter dat de beste reistijd in de lente (april/mei) en de herfst (september/oktober) valt. Ook de winter en zomer zijn vaak prima periodes, maar dit is geheel afhankelijk van de regio. Lees hieronder verder voor een omschrijving van het weer en de beste reistijd voor Florida, New York, De westkust van Amerika (waaronder California), Las Vegas en de Grand Canyon.

Beste reistijd Amerika - weer per mnd

Toptip

Huur een auto, zodat je ultiem van de vrijheid en de mooie natuur van Amerika kunt genieten. Ga je liever georganiseerd op reis, kijk dan zeker eens bij SNP Natuurreizen voor de mogelijkheden.

Key West in Florida

Beste reistijd Florida

De beste reistijd voor een vakantie naar Florida in het zuidoosten van Amerika is in de lente. Met name in maart en april is het fantastisch weer in dit deel van de Verenigde Staten. Er is dan namelijk veel zon, een aangename temperatuur en weinig neerslag van Jacksonville tot aan Miami. Florida kent echter ook een regenseizoen, wat valt in de zomer (mei t/m oktober) en in deze maanden is er bovendien kans op een orkaan.
Vanwege het overwegend subtropische klimaat is het desondanks heel het jaar door warm weer in Florida. Ook tijdens de winter, in de droge periode (november t/m april), is het ruim boven de twintig graden in grote delen van Florida. Een winterzonvakantie of rondreis naar Orlando, Miami Beach en Florida Keys of een van de andere bezienswaardigheden in Florida is dan ook zeker aan te raden. Kijk voor de mogelijkheden op 333Travel.nl.

Beste reistijd New York

New York kent een gematigd zeeklimaat, met een warme zomer en koude winter. Extreem koud weer wordt het echter niet in dit deel van Amerika, maar het kan flink vriezen en sneeuwen in januari en februari. Tijdens de lente en in de herfst is het weer in de Big Apple het meest optimaal. Juni en september zijn dan ook de maanden met de beste reistijd voor een stedentrip of vakantie naar New York (KLM biedt regelmatig goedkope vluchten aan). De temperatuur is dan op haar best en er valt niet zo veel neerslag. Al met al prima weer dus in het voor- en najaar voor een wandeling door Brooklyn of Manhattan of een picknick in Central Park. Neem voor de zekerheid wel altijd een paraplu mee als je naar dit deel van de Verenigde Staten op reis gaat, want er is het hele jaar door kans op regen.

Vrijheidsbeeld New York

Rondreizen Amerika

Rondreizen Amerika

Wist je dat...

Er in Amerika, in de staten Texas en Colorado, plaatsen liggen die Nederland heten?

Golden gate bridge San Francisco

Beste reistijd California

California kent een gematigd klimaat en het is eigenlijk heel het jaar door goed weer voor een rondreis langs de westkust van Amerika. De beste reistijd voor California is de lente, wanneer de temperatuur rond de 25 graden ligt en de zon heel de dag schijnt. Ook het weer in september en grote delen van de herfst worden door veel inwoners van California als ideaal gezien, ook vanwege de afname in toeristen. De staat is populair voor een vakantie en zeker in de zomer kan het druk zijn. Verwacht in deze periode dan ook veel andere reizigers in steden als Los Angeles en San Francisco (inclusief Alcatraz), maar ook in Yosemite National Park en Death Valley.
In de winter daarentegen is het op veel plaatsen wat rustiger, maar dan valt wel de meeste neerslag in California. Desondanks zijn er ook in de winter nog veelal droge periodes. Veel reisorganisaties bieden dan ook het hele jaar door prachtige rondreizen aan naar de westkust van Amerika. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op TUI.nl, waar je vaak goede reisaanbiedingen kunt vinden.

Beste reistijd Las Vegas en Grand Canyon

Las Vegas ligt midden in de woestijn in de Amerikaanse staat Nevada. Niet verwonderlijk dus dat het heet kan worden. In de zomer ligt de temperatuur zelfs vaak boven de 40 graden, wat een wandeling over de Las Vegas Strip met al zijn casino’s en hotels niet heel aangenaam maakt. De beste reistijd voor een reis naar Las Vegas en de rest van Nevada is dan ook niet in de zomer, maar in de lente of herfst. Vanwege het woestijnklimaat is het echter ook in de winter aangenaam weer voor een vakantie of stedentrip naar Las Vegas, de gokstad van Amerika.
Als je in Amerika de Grand Canyon wilt bezoeken is qua weer mei de beste reisperiode. De lente en herfst zijn sowieso de beste seizoenen voor een bezoek aan de Grand Canyon. In de winter is het daarentegen erg koud en is de North Rim gesloten. Ook de zomer is geen aanrader voor een reis naar de Grand Canyon, zeker als je een hike wilt gaan doen. Het kan hier dan namelijk erg warm weer worden, met een gemiddelde temperatuur van 33 graden in juli.

Grand Canyon

Feestdagen

Per maand noemen wij naast de hieronder vermelde nationale feestdagen van Amerika ook nog verschillende bijzondere evenementen.

Nieuwjaarsdag (jaarlijks op 1 januari).
Martin Luther King Day (jaarlijks de derde maandag van januari).
Presidentsday (jaarlijks de derde maandag van februari).
Memorial Day (jaarlijks de laatste maandag van mei).
Fourth of July, Independence Day (jaarlijks op 4 juli).
Labor Day (jaarlijks de eerste maandag van september).
Veterans day (jaarlijks op 11 november).
Thanksgiving (jaarlijks de vierde donderdag van november).
Kerstmis (jaarlijks op 25 december).

Behalve de beste reistijd benieuwd naar het weer in Amerika in een specifieke maand?

Benieuwd naar het weer in andere landen?

Bekijk onze bestemmingen in Afrika

Bekijk onze bestemmingen in Azië

Bekijk onze bestemmingen in Europa

Bekijk onze bestemmingen in
Midden-Amerika

Bekijk onze bestemmingen in het Midden-Oosten

Bekijk onze bestemmingen in
Noord-Amerika

Bekijk onze bestemmingen in Oceanië

Bekijk onze bestemmingen in
Zuid-Amerika

Tenzing Travel

Tenzing Travel