Meteen naar de inhoud

Beste reistijd India

november t/m maart

Beste reistijd India

november t/m maart

Het weer en de beste reistijd in India

De beste reistijd voor India is in november en maart. Ook in de hiertussen gelegen maanden is het overigens prima weer in heel India. De maanden april en mei zijn voor grote delen van het land echter te heet om aangenaam rond te reizen. Daarnaast is het Indiase regenseizoen (de moesson), dat vooral loopt van mei tot en met augustus, ook niet aan te raden om je reis te plannen.

beste-reistijd-india-weer-per-maand

Toptip

Sta open voor de prachtige en bizarre dingen die het land te bieden heeft, maar verwacht ook een grote cultuurshock. Deze zal je namelijk zeker krijgen in India.

pangong-meer-india

Beste reistijd Noordwest-India

De beste maanden voor een bezoek aan het noordoosten van India zijn november en maart. De temperatuur overdag is dan heerlijk en de nachten zijn niet zo koud. Overigens is het van augustus tot en met maart aangenaam weer in dit gedeelte van India. December en januari kunnen wel wat drukker zijn met toeristen, waardoor prijzen hoger zijn dan in andere maanden. April tot en met juli zijn de minste maanden voor een bezoek, het is dan onaangenaam warm in deze regio.

Beste reistijd Noordoost-India

Ook voor het noordoosten van India geldt dat de maanden met de beste reistijd november en maart zijn. De temperaturen overdag zijn dan namelijk aangenaam en de nachten niet te koud. Het echte regenseizoen, de moesson, vindt in dit gedeelte van India plaats van eind april tot en met begin oktober. En in deze regio valt heel veel neerslag. Plan je reis naar Noordoost-India dus ergens tussen oktober en april als je van het beste (lees droge) weer wilt genieten. Wil je naar Darjeeling en/of Sikkim afreizen, dan kun je je reis samenstellen op Riksjatravel.nl.

Bidwiel

Wist je dat...

India het grootste aantal vegetariërs ter wereld heeft? De meesten zijn vegetariër vanwege hun geloofsovertuigingen. Je kunt in India dan ook overal vegetarisch eten.

tempel-figuren-india

Beste reistijd Midden- en Zuidoost-India

Het midden en zuidoosten van India kennen normaal gesproken niet zo’n extreme regenperiode als het noordoosten van het land. Deze regio kent wel een extreme Indian Summer. Vooral in de maanden april tot en met juni loopt de temperatuur namelijk op naar de 40 graden. Behalve in deze periode, is het in dit gebied eigenlijk altijd goed reizen voor wat het weer betreft. De beste reistijd voor Midden- en Zuidoost India is van november tot en met februari.

Beste reistijd Zuidwest-India

Het klimaat in het zuidwesten van India wijkt af van de rest van het land. Het regenseizoen begint hier rond mei en duurt tot begin november.
De temperaturen in deze regio zijn het hele jaar door lekker. De beste periode om naar dit gedeelte van India af te reizen is echter van november tot en met maart. Er valt dan namelijk weinig neerslag en de temperaturen zijn, ook in de nacht, heerlijk. Eigenlijk komen de maanden december, januari, februari en maart allemaal in aanmerking voor maand met de beste reistijd.

natuur-karnataka-india

Feestdagen

India heeft veel verschillende feestdagen en festivals, met name vanwege de vele religies in het land. Er zijn maar weinig feestdagen in India die door het hele land gevierd worden. Iedere regio heeft zijn eigen vieringen. Wij noemen per maand de belangrijkste feestdagen. In India zijn veel feestdagen jaarlijks op een andere datum, omdat de kalender gebaseerd is op de stand van de maan. Voor een uitgebreid overzicht met data kijk je op Drikpanchang.com of Beleven.org.

Republic day (jaarlijks op 26 januari).
  Holi (jaarlijks in maart).
Independence day (jaarlijks op 15 augustus).
Gandhi Jayanthi (jaarlijks op 2 oktober).
Diwali (jaarlijks in oktober of november).

Benieuwd naar het Indiase weer in een specifieke maand?

Benieuwd naar het weer in andere landen?

Bekijk onze bestemmingen in Afrika

Bekijk onze bestemmingen in Azië

Bekijk onze bestemmingen in Europa

Bekijk onze bestemmingen in
Midden-Amerika

Bekijk onze bestemmingen in het Midden-Oosten

Bekijk onze bestemmingen in
Noord-Amerika

Bekijk onze bestemmingen in Oceanië

Bekijk onze bestemmingen in
Zuid-Amerika

Reizen India

Reizen India