Meteen naar de inhoud

Beste reistijd Zuid-Afrika

april, mei en september

Beste reistijd Zuid-Afrika

april, mei en september

Het weer in Zuid-Afrika

De zon schijnt in Zuid-Afrika op meer dagen per jaar dan in heel veel andere landen en gemiddeld valt er weinig neerslag. Het land is dus het hele jaar door prima te bezoeken. De beste reistijd voor Zuid-Afrika valt echter in april, mei en september, omdat het dan echt in heel het land uitstekend weer is.

Toptip

Ben je in voor een avontuur tijdens je bezoek aan Zuid-Afrika? Ga dan duiken met haaien of krokodillen.

In een goede reisgids kun je nog veel meer tips vinden, dus kijk eens bij online reisboekwinkel de Zwerver.

Zuid-Afrikaanse zebra

Beste reistijd Noordoost-Zuid-Afrika

De winter loopt in Zuid-Afrika van mei t/m september. Het is in deze periode voor Zuid-Afrikaanse begrippen best koud, maar wel droog. De beste reistijd voor een bezoek aan het Kruger park, een van de hoogtepunten van Zuid-Afrika, is in mei en september. De temperatuur is dan namelijk zeer aangenaam en er valt vrijwel geen regen. In februari, maart en april valt er iets meer neerslag, maar ook dit zijn goede maanden om van de prachtige natuur bij de Drakensbergen te genieten. Juli en augustus zijn eveneens goede maanden voor een safari, maar vanwege vakanties kan het in deze periode wel weer wat drukker zijn dan in andere maanden.

Wist je dat...

Zuid-Afrika 3 officiële hoofdsteden heeft?
Dit zijn namelijk Pretoria (de administratieve hoofdstad, dit is waar de president zetelt), Bloemfontein (de rechterlijke macht, hier bevindt zich het hooggerechtshof) en tenslotte Kaapstad (de wetgevende hoofdstad, waar het parlement is gevestigd).

ReizenReizen

ReizenReizen

Beste reistijd Zuidoost-Zuid-Afrika

Het klimaat in het Zuidoosten van Zuid-Afrika is vergelijkbaar met het Noordoosten. Dit betekent dat het in de zomer, van oktober t/m april, regenachtig is. In mei klaart het weer op en start het droge seizoen. Dit droge klimaat houdt aan tot en met september. Doordat de temperaturen in het zuidoosten over het algemeen iets hoger liggen dan in het noordoosten, is de beste reistijd voor dit gedeelte van Zuid-Afrika in de maanden april, mei, juni, juli, augustus en september. Het is dan namelijk heerlijk droog en zonnig weer, dus perfect om de geboortegrond van Nelson Mandela te ontdekken. De prachtige, ongerepte natuur aan de Oost-Kaap zal je zo af en toe de adem benemen.

Zuid-Afrika kustlijn

Zuid-Afrika tafelberg in de schemering

Beste reistijd Zuidwest-Zuid-Afrika

De beste reistijd voor Kaapstad en de rest van het zuidwesten van Zuid-Afrika valt in de maanden novemberdecember, januari, februari en maart. Het regenseizoen daarentegen loopt in de omgeving van Kaapstad van april t/m oktober, dit in tegenstelling tot de rest van Zuid-Afrika. Tijdens de droge periode is het veelal prachtig weer met temperaturen rond de 25 graden. Heerlijk weer dus om in alle vrijheid met je eigen huurauto de Tuinroute af te leggen (neem zeker eens een kijkje op VanVerre.nl of TenzingTravel.nl voor prachtige rondreizen). Overigens is dit gedeelte van het land ook in het regenseizoen goed te bereizen. Het weerbeeld is dan echter wat wisselvalliger met veel zon en af en toe een flinke bui. Overigens is de beste tijd om walvissen te spotten bij Hermanus van juni t/m november.

Feestdagen

Hieronder geven wij een overzicht van de belangrijkste feestdagen van Zuid-Afrika. Voor andere feestdagen en evenementen kun je terecht op de maandenpagina's van Zuid-Afrika

Tweede Nuwe jaar (jaarlijks op 2 januari).
Pasen: Goede Vrijdag en Familiedag (jaarlijks in maart of april, voor exacte data kijk je op Publicholidays.co.za).
Vrijheidsdag (jaarlijks op 27 april).
Dag van de Arbeid (jaarlijks op 1 mei).
Dag van de Jeugd (jaarlijks op 16 juni).
Culturele Erfgoed dag (jaarlijks op 24 september).
Verzoeningsdag (jaarlijks op 16 december).

Benieuwd naar het Zuid-Afrikaanse weer in een specifieke maand?

Benieuwd naar het weer in andere landen?

Bekijk onze bestemmingen in Afrika

Bekijk onze bestemmingen in Azië

Bekijk onze bestemmingen in Europa

Bekijk onze bestemmingen in
Midden-Amerika

Bekijk onze bestemmingen in het Midden-Oosten

Bekijk onze bestemmingen in
Noord-Amerika

Bekijk onze bestemmingen in Oceanië

Bekijk onze bestemmingen in
Zuid-Amerika

Reizen Zuid-Afrika

Reizen Zuid-Afrika