Meteen naar de inhoud

Beste reistijd Cuba

december t/m maart

Beste reistijd Cuba

december t/m maart

Het weer en de beste reistijd in Cuba

De beste reistijd voor een rondreis door Cuba is tijdens onze winter, van december tot en met maart. Ook in de omliggende maanden november en april zijn de weersomstandigheden, vanwege het droge seizoen, voor een reis naar Cuba goed. Vanaf mei tot en met oktober loopt het regenseizoen, met flinke regenval en kans op orkanen, dus deze maanden zijn voor wat betreft het weer in Cuba minder aan te raden.

beste-reistijd-cuba-weer-per-maand

Toptip

Voor een mooie hike door de bergen bezoek je Reserva Ecológica Alturas de Banao. Voor meer tips over Cuba, kijk eens op cubalink.nl.

cubaanse-vrouw

West-Cuba

Vanwege het subtropische klimaat in het westen van Cuba start het regenseizoen hier vaak iets later dan in het oosten van het land. Vanaf november tot en met mei loopt het droge seizoen en heb je over het algemeen prachtig weer als je op reis naar Cuba gaat. Voor de strandliefhebbers is er volop zon in deze periode. Het beste weer valt van december tot en met april te verwachten in Havana en omgeving. Tijdens onze zomer, vanaf juni, komt de neerslag, welke gepaard gaat met een hoge temperatuur en warm weer met een erg hoge luchtvochtigheid.

Wist je dat...

Cuba tot januari 2021 twee officiële valuta had? De Cubaanse peso (CUP) die voornamelijk door de lokale bevolking gebruikt werd en de Cubaanse Peso Convertible (CUC) voor buitenlanders. De CUC is inmiddels afgeschaft, waardoor het betalen in Cuba wat makkelijker is geworden.

Oost-Cuba

Ook het klimaat in het oosten van Cuba kenmerkt zich door een droog- en regenseizoen. Eerstgenoemde loopt van eind november tot en met april, en in deze maanden is het dan ook het beste weer als je naar Santiago de Cuba en omgeving wilt reizen (bijvoorbeeld met Riksjatravel). December tot en met maart zijn de maanden met de beste reistijd voor het oosten van Cuba. Vanaf mei tot en met oktober is het weer in Oost-Cuba warm, broeierig en nat, alhoewel juli zich hieraan lichtjes weet te onttrekken. Vooral in september on oktober loop je het risico in een tropische storm of cycloon terecht te komen. Overigens ligt de temperatuur heel het jaar rond de 30 graden Celsius.

cuba-strand

Feestdagen

Triunfo de la Revolución (jaarlijks op 1 januari).
Nieuwjaarsviering (jaarlijks op 2 januari).
Goede vrijdag (jaarlijks in maart of april).
Dag van de arbeid (jaarlijks op 1 mei).
Carnaval de Santiago de Cuba (jaarlijks van 21-27 juli).
Aniversario de la Revolución (jaarlijks van 25-27 juli).
Día de la Independencia (jaarlijks op 10 oktober).
Kerstmis (jaarlijks op 25 december).
Oudjaarsavond (jaarlijks op 31 december).

Benieuwd naar het Cubaanse weer in een specifieke maand?

Benieuwd naar het weer in andere landen?

Bekijk onze bestemmingen in Afrika

Bekijk onze bestemmingen in Azië

Bekijk onze bestemmingen in Europa

Bekijk onze bestemmingen in
Midden-Amerika

Bekijk onze bestemmingen in het Midden-Oosten

Bekijk onze bestemmingen in
Noord-Amerika

Bekijk onze bestemmingen in Oceanië

Bekijk onze bestemmingen in
Zuid-Amerika