Meteen naar de inhoud

De leukste verre reisbestemmingen om te ontdekken met kinderen

Het reizen met kinderen is misschien nog wel mooier dan op reis gaan zonder kinderen, omdat je samen hele nieuwe ervaringen kunt opdoen, herinneringen maakt voor het leven en makkelijker contact maakt met de lokale bevolking. Dit geldt vooral ook voor verre reizen met het gezin, waarbij je vaak te maken krijgt met een hele andere cultuur. Maar welke verre reisbestemmingen zijn nou de leukste en veiligste om met kinderen te bezoeken?
In dit artikel delen wij enkele van de leukste en meest kindvriendelijke verre vakantiebestemmingen om samen met je reislustige gezin te ontdekken.

De 5 leukste verre reisbestemmingen met kinderen

Wij zetten hier onze 5 favoriete verre reisbestemmingen om met kinderen naartoe te reizen voor je op een rijtje. Ze staan op willekeurige volgorde, want eigenlijk zijn we fan van al deze bestemmingen. We kunnen dus niet goed kiezen welke de leukste is om met kinderen naartoe te reizen. Deze kindvriendelijke bestemmingen bieden allemaal veel verschillende interessante bezienswaardigheden en activiteiten, dus het is ook wel erg afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren welk land het beste past bij jouw gezin.

Verre reisbestemmingen - Reizen met kinderen is heel bijzonder

Leukste verre reisbestemming met kinderen 1: Sri Lanka

Sri Lanka is een ontzettend divers land dat veel te bieden heeft voor gezinnen. Je kunt hier ontspannen dagen op het strand afwisselen met het bezoeken van culturele bezienswaardigheden, zoals de oude tempels in Polonnaruwa. Daarnaast heb je verschillende nationale parken, waaronder Gal Oya, waar je olifanten en andere wilde dieren kunt spotten. En ook al ga je niet naar een natuurpark, dan nog zijn er regelmatig mogelijkheden om bijvoorbeeld apen te zien. Superleuk voor een reis met kinderen natuurlijk. Verder kun je heerlijk relaxen op de stranden van Sri Lanka, schitterende wandelingen in de omgeving van Ella maken, de theeplantages bezoeken en een tuktuk nemen om je ergens naartoe te brengen. Deze variatie aan mogelijkheden maakt van Sri Lanka zeker een van de leukste verre reisbestemmingen met kinderen.
Wat ideaal is in Sri Lanka, is dat de afstanden hier relatief kort zijn, waardoor het land goed te bereizen is met kinderen. Het huren van een auto met chauffeur wordt veel gedaan door gezinnen, maar ook het openbaar vervoer is goed geregeld. Wij hebben in Sri Lanka volledig met het openbaar vervoer gereisd en dat was heel goed te doen. Het leuke hieraan is ook dat je gemakkelijk in contact komt met de lokale bevolking. De mensen in Sri Lanka zijn namelijk dol op kinderen.

Verre reisbestemmingen - Sri Lanka Pidurangala Rock

Leukste verre reisbestemming met kinderen 2: Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is een ideaal land voor een rondreis met kinderen. Het grote voordeel is dat je geen tijdsverschil hebt, wat ervoor zorgt dat jij en je gezin geen last hebben van een jetlag.
In Zuid-Afrika is het natuurlijk een must om wilde dieren te gaan zien, wat voor kinderen vaak enorm indrukwekkend is. Zo kun je onder meer pinguïns, walvissen, olifanten, neushoorns en leeuwen spotten. Ook heb je op sommige plekken de mogelijkheid om in een natuurpark te overnachten met de wilde dieren vlakbij, echt een hele bijzondere ervaring.
Behalve de wilde dieren heeft Zuid-Afrika ook prachtige stranden en een indrukwekkende natuur, waar je verschillende avontuurlijke activiteiten kunt ondernemen, zeker met wat oudere kinderen. Daarnaast zijn er diverse waterparken en pretparken, als je kinderen tijdens de vakantie even toe zijn aan wat anders.
Zuid-Afrika heeft een goede gezondheidszorg en de (toeristische) voorzieningen zijn uitstekend. Ook het eten is er heerlijk en voor kinderen is er op dat gebied voldoende keuze.
In sommige delen van Zuid-Afrika komt Malaria voor, maar in het grootste deel van het land niet, dus kun je er prima voor kiezen om alleen naar delen te reizen waar deze ziekte niet voorkomt, zodat je kinderen geen malariatabletten hoeven te slikken.

Leukste verre reisbestemming met kinderen 3: Oman

Oman is voor velen nog onbekend, maar het toerisme hier is aan het opkomen. En dat is ook logisch, want Oman is zeker een van onze favoriete reisbestemmingen met kinderen. Het land is schitterend en bestaat niet zoals sommigen denken alleen maar uit woestijn. Verwacht schitterende bergachtige gebieden, sprookjesachtige oude forten, fantastisch mooie wadi’s waar je kunt klimmen en zwemmen en prachtige stranden om heerlijk te spelen, zwemmen en snorkelen. En natuurlijk is kamelen spotten in de woestijn ook wel een must. Oman is dus echt ontzettend divers.
Wat heel leuk is met kinderen is om te gaan wildkamperen in Oman. Samen een leuk plekje zoeken voor je tent, hout sprokkelen voor het kampvuur, wat ons betreft echt fantastisch om dit avontuur met je gezin te ervaren, als je van avontuur houdt natuurlijk.
De gezondheidszorg in Oman is top, het land is veiliger dan veilig, de Omani’s zijn gek op kinderen en het tijdsverschil is niet zo groot. Al met al is Oman als verre reisbestemming met kinderen echt een enorme aanrader als je het mij vraagt. Lees meer hierover in ons uitgebreide blog Oman met kinderen.

Verre reisbestemmingen - Wahiba Sands Oman

Leukste verre reisbestemming met kinderen 4: Thailand

Thailand is een van de meest kindvriendelijke landen buiten Europa en vele gezinnen reizen hier dan ook jaarlijks naartoe. Het land heeft voor het hele gezin veel te bieden, waaronder een prachtige cultuur, met de vele tempels die je kunt bezoeken. De oude tempels in Ayutthaya zijn bijvoorbeeld schitterend. Het fijne aan Thailand is dat je vrij goedkoop een accommodatie met zwembad kunt boeken, waardoor je dergelijke bezienswaardigheden kunt afwisselen met een paar uurtjes aan het zwembad. Ideaal toch?!
Verder staat Thailand bekend om de fantastische stranden, waar het met kinderen goed toeven is. Ook zijn er diverse natuurparken waar je wilde dieren, zoals olifanten en apen, kunt spotten.
De Thaise bevolking is enorm vriendelijk en heel erg open naar kinderen toe. Je kinderen zullen ontzettend verwend worden door de mensen daar. Ze geven namelijk graag een snoepje, koekje of vers fruit als je ergens komt.
Het Thaise eten, zoals gebakken rijst is erg toegankelijk voor kinderen, wat het natuurlijk ook ideaal maakt als je hier enkele weken gaat rondreizen. Daar komt bij dat het een heel veilig land is en de medische zorg is goed.
Ook het vervoer in Thailand is handig met kinderen. Zo kun je op verschillende plaatsen fietsen huren, een tuktuk nemen of met de (vrij luxe) nachttrein reizen.
Kortom, Thailand is een ideale verre reisbestemming om met kinderen te bezoeken.

Verre reisbestemmingen - Koh Kood Thailand

Leukste verre reisbestemming met kinderen 5: Amerika

Amerika is immens groot en heeft dan ook een ontzettend grote variatie aan plekken die leuk zijn om te bezoeken met kinderen. De natuurparken in de staten Arizona, Utah, Wyoming en Montana bijvoorbeeld zijn erg indrukwekkend, en voor kinderen is het leuk om hier flink te klimmen en klauteren of wilde dieren te zien. Hier worden bovendien verschillende outdoor activiteiten aangeboden die je kunt gaan doen met kinderen, waaronder kajakken en paardrijden. Ook een rondreis door Californië heeft vele hoogtepunten voor gezinnen met kinderen, waaronder de zeeleeuwen en de oude tram in San Francisco. Californië heeft bovendien prachtige stranden waar je prima een paar dagen kunt doorbrengen. Dit geldt eveneens voor Florida.
Verder zijn er door het hele land verspreid vele leuke dierentuinen, musea en pretparken om te bezoeken, zoals de parken van Disney en Universal Studios in Florida en Californië.
Amerika biedt naast alle bezienswaardigheden indien nodig een goede gezondheidszorg en het eten is voor kinderen ook echt heel toegankelijk. Alles bij elkaar dus zeker een van de leukste verre reisbestemmingen met kinderen.
Qua overnachten is het wellicht met kinderen het fijnste om in Amerika met een camper rond te reizen. Hierdoor kun je veel buiten zijn en de kinderen hebben dan altijd hun vaste slaapplek. Met een camper kun je vaak in de natuurparken kamperen, wat zorgt voor een onwijs gave ervaring.

Verre reisbestemmingen - Zeeleeuwen San Francisco

auto huren

Auto Huren bij easyterra

Tot slot over de leukste verre reisbestemmingen met kinderen

Kortom, er zijn genoeg leuke verre bestemmingen die perfect zijn om als gezin met kinderen te bezoeken. Of je nu kiest voor de Thaise stranden, de wilde dieren in Zuid-Afrika of de woestijn in Oman, een verre reis met kinderen zal hoe dan ook een onvergetelijk avontuur worden. Mocht je zelf ook nog hele goede tips hebben om dit rijtje met de leukste verre reisbestemmingen met kinderen aan te vullen, dan horen wij dat heel graag hieronder in de reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *