Meteen naar de inhoud

Beste reistijd Nieuw-Zeeland

januari en februari

Beste reistijd Nieuw-Zeeland

januari en februari

De beste reistijd voor Nieuw-Zeeland

Als je van plan bent om naar Nieuw-Zeeland te reizen, is het handig om te weten wat de beste tijd is om naar Nieuw-Zeeland te gaan. Gelukkig is het land het hele jaar door goed te bezoeken, maar er zijn wel verschillen in het klimaat en de reisomstandigheden gedurende het jaar. Zo heeft het zuiden van Nieuw-Zeeland over het algemeen het hele jaar door goede weersomstandigheden, terwijl er in het noorden redelijk veel regen kan vallen tijdens onze zomermaanden.
Als je echter op zoek bent naar de beste reistijd om van de prachtige natuur te genieten in het gehele land, dan kun je het beste in onze winter naar Nieuw-Zeeland reizen. Vooral de maanden januari en februari hebben het meest ideale weer voor een reis naar Nieuw-Zeeland (bijvoorbeeld met VanVerre.nl). Tijdens deze periode kun je immers genieten van milde temperaturen en lange dagen met veel zonlicht. Dit is dan ook de periode waarin de meeste toeristen het land bezoeken. Toch zijn ook de omringende maanden prima voor een reis naar Nieuw-Zeeland. Hoewel het weer dan iets koeler of natter kan zijn, zijn er in deze periode minder toeristen, wat kan resulteren in lagere prijzen voor accommodaties en activiteiten. Al met al kun je qua weer dus een groot deel van het jaar een rondreis door Nieuw-Zeeland plannen. Zie ook verderop de informatie over het weer per regio in Nieuw-Zeeland.

Nieuw-Zeeland weer en temperatuur per maand

beste-reistijd-nieuw-zeeland-weer-en-temperatuur-per-maand

Toptip

Van half december tot eind januari is het zomervakantie in Nieuw-Zeeland. Dit is dan ook de drukste en duurste tijd om het land te bezoeken. Indien mogelijk is het daarom slim om een andere periode te overwegen voor je reis naar Nieuw-Zeeland. Zodra je weet wanneer je wilt gaan, kunnen de reisexperts van Van Verre je helpen bij het samenstellen van jouw reis op maat naar dit prachtige land.

Nieuw-Zeeland Cape Reinga

Beste reistijd Noordereiland (noord) Nieuw-Zeeland

De maanden van oktober t/m april zijn prima maanden om te reizen naar het noordelijkste gedeelte van Nieuw-Zeeland. De beste reistijd voor deze regio valt echter in de maanden januari en februari. Het weer is dan op zijn best in het noorden van Nieuw-Zeeland en daarom kun je hier uitstekend rondreizen. De maanden daaromheen wordt deze regio iets minder druk bezocht en bovendien is het weer dan dus ook prima. Om deze reden kunnen we deze periode dan ook zeker aanraden.
Daarentegen zijn de weersomstandigheden in het noorden van Nieuw-Zeeland het minst optimaal in onze zomer. Er is dan namelijk veel kans op neerslag en de temperatuur in juli en augustus ligt bovendien erg laag.
Kortom, onze winter is de meest ideale tijd om Bay of Islands, Cape Reinga of de watervallen van Whangarei te bezoeken. Kijk bijvoorbeeld eens op 333Travel.nl om jouw ideale reis naar het noordelijkste stuk van Nieuw-Zeeland te creëren.

Beste reistijd Noordereiland (zuid) Nieuw-Zeeland

Als je van plan bent om Wellington en omgeving te bezoeken, is het allereerst goed om te weten dat het weer op zijn best is van november tot en met april. Deze periode wordt namelijk gekenmerkt door aangename temperaturen en relatief weinig neerslag. Hierdoor kun je optimaal van je reis door dit gedeelte van Nieuw-Zeeland genieten. Bovendien kun je in deze tijd van het jaar profiteren van meer daglicht dankzij de langere dagen.
Ook voor het zuiden van het Noordereiland van Nieuw-Zeeland geldt dat de maanden januari en februari als beste reistijd kunnen worden gezien. Tijdens deze maanden valt er immers weinig neerslag en schijnt de zon veelvuldig. Dit maakt het weer dan ook ideaal om de bezienswaardigheden in het zuidelijke deel van het Noordereiland van Nieuw-Zeeland te verkennen. Denk bijvoorbeeld aan Nationaal Park Tongariro. Bij VanVerre.nl kun je dit indrukwekkende park toevoegen aan je reis door Nieuw-Zeeland. Zie ook de blogs van Wearetravellers.nl voor meer informatie over andere mooie plekken.
In tegenstelling tot de wintermaanden, kun je het zuidelijke deel van het Noordereiland van Nieuw-Zeeland beter mijden tijdens de maanden juni, juli en augustus. In deze maanden valt er namelijk over het algemeen meer neerslag en het weer kan dan onvoorspelbaarder zijn.

Wellington Nieuw-Zeeland

Wist je dat...

Er in Nieuw-Zeeland 9 à 10 keer zoveel schapen als mensen zijn? Deze worden vooral gebruikt voor de wol en het lamsvlees. Bovendien is het interessant om te weten dat de schapenpopulatie in Nieuw-Zeeland in de afgelopen decennia aanzienlijk is afgenomen, door een verschuiving naar andere economische sectoren, zoals het toerisme.

Nieuw-Zeeland Arrowtown

Beste reistijd Zuidereiland (noord) Nieuw-Zeeland

In het noorden van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland heb je eigenlijk het hele jaar door goed reisweer. Alleen in juli valt er iets meer neerslag dan gemiddeld en daarom is regenkleding dan zeker aan te raden. De overige maanden daarentegen zijn overwegend droog. Ben je op zoek naar de beste reistijd voor het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland, dan is dit de periode van november t/m maart. Verwacht echter ook in de overige maanden veel zonneschijn. Bovendien is het dan een stuk rustiger met reizigers.
Al met al kan een rondreis door dit gebied (bijvoorbeeld met 333Travel) dus eigenlijk vrijwel het hele jaar door. Hou er desalniettemin rekening mee dat het in de Nieuw-Zeelandse winters (juni t/m augustus) erg koud kan worden op het Zuidereiland. Kleed je daarom goed aan tijdens je rondreis over het indrukwekkende Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. Met een huurauto ben je tijdens je reis erg flexibel en haal je het meeste uit je reis. Vergelijk dan ook de prijzen van autoverhuurders in Nieuw-Zeeland op Easyterra.nl om de beste deal te vinden.

Beste reistijd Zuidereiland (zuid) Nieuw-Zeeland

Als je graag het zuidelijke gedeelte van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland wilt bezoeken, dan is het allereerst goed om te weten dat het weer hier over het algemeen het hele jaar door aangenaam is. Toch zijn er wel enkele verschillen in de weersomstandigheden gedurende het jaar. Zo geldt ook voor deze regio van Nieuw-Zeeland dat de allerbeste reismaanden januari en februari zijn, waardoor het in deze periode wat drukker kan zijn met reizigers. Als je echter tijdens je reis wat meer rust wilt, dan kun je beter voor een andere maand kiezen. De overige wintermaanden zijn namelijk eveneens prima qua weer, maar worden desondanks minder druk bezocht.
Als je graag veel zon ziet tijdens je reis, dan plan je je reis naar het zuiden van Nieuw-Zeeland idealiter niet tussen mei en juli. Van mei t/m juli schijnt namelijk de zon het minste aantal uren per dag. Weliswaar kan in deze regio altijd wel een bui vallen, maar heel veel neerslag valt er, in tegenstelling tot het noorden, in principe nooit. Kortom, onze winter is de meest geschikte tijd voor een vakantie naar het uiterste zuiden van Nieuw-Zeeland. Bekijk bijvoorbeeld de mogelijkheden eens op VanVerre.nl.

Nieuw-Zeeland Mount Cook

Leuke tours in Nieuw-Zeeland

Feestdagen

Allereerst zijn er enkele vaste feestdagen die men door heel Nieuw-Zeeland viert. De belangrijkste hiervan worden hieronder weergegeven. En daarnaast worden er in Nieuw-Zeeland veel lokale feestdagen gevierd. Deze feestdagen zijn bedoeld om de originele provincies van Nieuw-Zeeland te gedenken en zorgen evenals de nationale feestdagen voor een bijzondere ervaring. Zie ook de feestdagen per maand voor meer informatie over de verschillende feestdagen.

Nieuwjaarsdag (jaarlijks op 1 januari).
Waitangi Day (jaarlijks op 6 februari).
Pasen: Goede vrijdag, Paaszondag en Paasmaandag (jaarlijks in maart of april).
Paasmaandag (18 april 2022).
Anzac day (jaarlijks op 25 april).
De verjaardag van de koningin (jaarlijks de eerste maandag van juni).
Labour day (jaarlijks de vierde maandag van oktober).
Kerstmis (jaarlijks op 25 december).
Boxing day (jaarlijks op 26 december).

Benieuwd naar het Nieuw-Zeelandse weer in een specifieke maand?

Benieuwd naar het weer in andere landen?

Bekijk onze bestemmingen in Afrika

Bekijk onze bestemmingen in Azië

Bekijk onze bestemmingen in Europa

Bekijk onze bestemmingen in
Midden-Amerika

Bekijk onze bestemmingen in het Midden-Oosten

Bekijk onze bestemmingen in
Noord-Amerika

Bekijk onze bestemmingen in Oceanië

Bekijk onze bestemmingen in
Zuid-Amerika

Tenzing Travel

Tenzing Travel - Nieuw-Zeeland