Meteen naar de inhoud

Beste reistijd Kenia

januari, februari en juli t/m september

Beste reistijd Kenia

januari, februari en juli t/m september

Het weer in Kenia

Er zijn twee periodes die in aanmerking komen voor beste reistijd Kenia. De weersomstandigheden tijdens onze winter, van eind december t/m februari, zijn namelijk uitstekend voor een winterzonvakantie. Ook het weer tijdens onze zomer, van juli t/m september, is ideaal. Deze maanden vallen in het droge seizoen van Kenia. De verschillende tropische klimaten in Kenia zorgen voor 2 regenseizoenen. Het ‘lange’ regenseizoen van eind maart tot begin juni en het ‘korte’ regenseizoen in november en december.

Beste reistijd Kenia - weer per mnd

Toptip

Ga fietsen tussen de wilde dieren (zoals zebra’s en giraffes) bij Hell’s Gate. Je kunt hiervoor mountainbikes huren bij Elsa gate. Test je mountainbike wel even voordat je op pad gaat.

Luipaard in Masai Mara reserve

Kenia Binnenland

De temperatuur in Nairobi en het binnenland van Kenia schommelt het hele jaar rond de 25 graden. Vanaf juni t/m september is het heerlijk weer voor een safari in Kenia. De grote trek komt vaak in juli op gang, dus dit is een uitstekende maand om naar Maasai Mara National Reserve of een van de andere parken te gaan. Dit is wel een drukke periode met toeristen, waardoor prijzen wat hoger kunnen liggen. Veel reisaanbieders (zoals Tenzing Travel en Sawadee) bieden overigens wel een goede prijs aan als je op tijd boekt. Ook het andere droge seizoen, van eind december tot begin maart, komt in aanmerking voor beste reistijd van Kenia. Dus ook als je aan de Nederlandse winter wilt ontsnappen is Kenia een goede optie.

Wist je dat...

De op één na hoogste berg van Afrika in Kenia ligt? Namelijk Kirinyaga ofwel Mount Kenya.
De hoogste berg van Afrika is de Kilimanjaro.

Kenia Kustregio

Ook voor de liefhebbers van een strandvakantie in Kenia zijn januari en februari uitstekende maanden. De temperatuur ligt boven de 30 graden, maar er staat vaak een licht briesje. Bovendien zijn in deze maanden de omstandigheden om te duiken of snorkelen ideaal. Een bezoek aan Mombasa, Malindi of Diani Beach is ook in augustus en september heerlijk. April en mei komen, vanwege de flinke hoeveelheid regen, absoluut niet in aanmerking voor de beste reistijd van Kenia. De Keniaanse kust heeft overigens minder last van het ‘korte’ regenseizoen in november en december dan het binnenland. Zeker in december zijn er vaak weer goede weersomstandigheden aan de kust van Kenia.

Keniaanse kust

Tenzing Travel

Feestdagen

Kenia heeft verschillende nationale feestdagen die jaarlijks op dezelfde datum gevierd worden. Echter zijn er ook enkele islamitische feestdagen die jaarlijks wisselen vanwege het gebruik van de maankalender. Data hiervan kun je vinden op Publicholidays.africa. Als een officiële feestdag in Kenia op zondag valt, is de maandag erna een vrije dag.

Nationale feestdagen:

Nieuwjaarsdag (jaarlijks op 1 januari).
Pasen (jaarlijks in maart of april).
Dag van de arbeid (jaarlijks op 1 mei).
Madaraka day (jaarlijks op 1 juni).
Mashujaa Day (jaarlijks op 20 oktober).
Jamhuri Day (jaarlijks op 12 december).
Kerstmis (jaarlijks op 25 december).
Boxing day (jaarlijks op 26 december)

Belangrijke islamitische feestdagen:

Eid-Al-Fitr (het Suikerfeest).
Eid al-Adha (het Offerfeest).

Benieuwd naar het Keniaanse weer in een specifieke maand?

Benieuwd naar het weer in andere landen?

Bekijk onze bestemmingen in Afrika

Bekijk onze bestemmingen in Azië

Bekijk onze bestemmingen in Europa

Bekijk onze bestemmingen in
Midden-Amerika

Bekijk onze bestemmingen in het Midden-Oosten

Bekijk onze bestemmingen in
Noord-Amerika

Bekijk onze bestemmingen in Oceanië

Bekijk onze bestemmingen in
Zuid-Amerika

Rondreizen Kenia

Rondreizen Kenia