Meteen naar de inhoud

Beste reistijd Malta

april, mei, juni en september

Beste reistijd Malta

april, mei, juni en september

Beste reistijd Malta

Met meer dan 3000 uren zon per jaar is de eilandengroep Malta een van de zonnigste en warmste bestemmingen van Europa. Het is lastig om de beste reistijd voor Malta aan te geven, omdat dit werkelijk afhankelijk is van het doel van je vakantie naar Malta. In onze ogen is de beste reistijd voor Malta echter in de maanden april, mei, juni en september. De zon is dan aangenaam en vaak aanwezig. Bovendien is het dan niet te warm om bezienswaardigheden, zoals de prachtige oude steden Vittoriosa, Cospicua en Senglea te bezoeken. Naast prachtig weer is de natuur in de Marsalforn vallei op Gozo ook op haar mooist in het voorjaar.

Beste reistijd Malta - weer per maand

Toptip

Probeer eens een lokaal tussendoortje zoals de Pastizzi (deegflapje met ricotta of erwtenpuree) of een Qassatat (klein hartig taartje, eveneens vaak gevuld met ricotta, erwtenpuree of een mix van spinazie en ansjovis).

Marsaxlokk

Het weer in Malta

Malta, Gozo en Comino hebben een echt Mediterraan klimaat, met milde winters en warme zomers. Januari is de koudste maand van het jaar en augustus de warmste. De temperaturen in Malta komen overdag eigenlijk nooit onder de 10 graden en in de zomer zijn waarden van ruim boven de 30˚C heel normaal. Door de altijd aanwezige hoge luchtvochtigheid voelen de zomers echter nog heter. Meestal kun je van mei tot oktober zwemmen op Malta, bijvoorbeeld bij Mellieha Bay.
Omdat het om een eilandengroep gaat, waait de wind eigenlijk het hele jaar door. Zelfs in de zomer zijn er dagen dat het flink kan waaien. Dat maakt de hitte wel wat draaglijker.
De kans op regen daarentegen is op Malta laag door het hele jaar heen en in de zomer zelfs nihil. Van november tot en met februari is er wel een toename in neerslag, maar ook dan heb je nog regelmatig zonnig weer. Als er regen valt in Malta, verwacht dan echter een heftige bui, waardoor soms zelfs overstromingen voorkomen.
Gozo en Comino zijn over het algemeen een fractie frisser dan het eiland Malta. Het waait er net iets meer en bovendien valt er iets meer regen. Dit kun je ook terugzien in de natuur, die op Gozo en Comino net wat groener is.

Wist je dat...

Malta een van de warmste landen van Europa is?

Malta 160x600

Feestdagen

Per maand noemen wij naast de nationale feestdagen ook enkele interessante evenementen. Wil je weten hoe een bepaalde feestdag gevierd wordt in Malta? Kijk dan eens op Publicholidays.com.mt. Goed om te weten is dat met name van mei tot eind september dorpsfeesten (festas) gevierd worden in Malta, je kunt dus toevallig een van deze feesten treffen tijdens je bezoek. Lees hier meer over op Airmalta.com.
Hieronder staan de nationale feestdagen genoemd. Voor meer informatie kijk je op de maandpagina's.

Nieuwjaarsdag (jaarlijks op 1 januari).
Feest van de schipbreuk van Sint Paulus (jaarlijks op 10 februari).
Feest van Sint Jozef (jaarlijks op 19 maart).
Dag van de vrijheid (jaarlijks op 31 maart).
Pasen (jaarlijks in maart of april).
Dag van de Arbeid (jaarlijks op 1 mei).
Sette Giugno (jaarlijks op 7 juni).
L-Imnarja (jaarlijks op 29 juni).
Santa Marija (jaarlijks op 15 augustus).
Il Vitorja (jaarlijks op 8 september).
Onafhankelijkheidsdag (jaarlijks op 21 september).
Maria onbevlekte ontvangenis (jaarlijks op 8 december).
Dag van de republiek (jaarlijks op 13 december).
Kerstmis (jaarlijks op 25 december).

Benieuwd naar het Maltese weer in een specifieke maand?

Benieuwd naar het weer in andere landen?

Bekijk onze bestemmingen in Afrika

Bekijk onze bestemmingen in Azië

Bekijk onze bestemmingen in Europa

Bekijk onze bestemmingen in
Midden-Amerika

Bekijk onze bestemmingen in het Midden-Oosten

Bekijk onze bestemmingen in
Noord-Amerika

Bekijk onze bestemmingen in Oceanië

Bekijk onze bestemmingen in
Zuid-Amerika