Meteen naar de inhoud

Weer Jordanië januari

Weer Jordanië januari

Overzicht weer Jordanie januari

Jordanië: het klimaat in januari

Januari is niet de maand met het beste weer in Jordanië. Januari valt namelijk midden in de winter in Jordanië. Zeker in het noorden en de hoger gelegen gebieden wordt het in deze periode vrij koud. Januari is ook de natste maand van het jaar, alhoewel er alleen in het noorden een noemenswaardige hoeveelheid neerslag valt. Hoe zuidelijker je gaat, des te aangenamer het weer in januari in Jordanië wordt. In Aqaba kun je zelfs snorkelen en duiken in de winter. Al met al zal je de zon flink zien schijnen bij een reis naar Jordanië in deze eerste maand van het jaar. Ben je op zoek naar een georganiseerde reis, kijk dan eens naar het aanbod van &Olives en stel samen met de experts je droomreis samen.

Map weer Jordanië januari

Toptip

Als je foto’s van Jordaniërs wilt maken, vraag dan altijd hun toestemming. Het wordt namelijk als erg onbeleefd gezien als je zomaar foto’s van iemand maakt.

Amman Citadel Jordanië

Weer Noord-Jordanië januari

Het is winter in Noord-Jordanië in januari. Het weer in Amman en omgeving is niet op zijn best deze maand. De temperatuur haalt overdag de dubbele cijfers vaak niet. De nachten zijn nog een stuk kouder met kans op vorst. Bovendien valt er behoorlijk wat neerslag in deze maand. Januari is zelfs de maand met de meeste hoeveelheid regen van het jaar. Naast regen is er ook kans op sneeuw deze maand. Alsof dat nog niet genoeg is, staat er vaak ook nog een snijdende wind in deze periode. Januari is dus niet de maand met het beste weer voor een bezoek aan Madaba of Jerash.

Wist je dat...

Je in Jordanië erg goed kunt eten voor weinig geld? Kijk waar het druk is met locals en geniet van de heerlijke Jordaanse keuken.

Weer Centraal-Jordanië januari

Ook in Centraal-Jordanië is het koud weer in januari. Met gemiddeld zo´n 13 graden is het zelfs de koudste maand van het jaar. In de nachten komt de temperatuur vaak maar net boven het vriespunt uit. De koudst gemeten temperatuur in Petra is overigens -8 graden Celsius. Op koude dagen kan er zelfs sneeuw vallen. Gelukkig valt er in januari, ondanks dat dit het ‘regenseizoen’ is, slechts weinig neerslag. Het merendeel van de dagen is het droog weer en laat ook de zon zich zien. Ondanks dat januari niet de maand is met de beste reistijd voor Midden-Jordanië, is een bezoek aan het wereldbekende monument dus zeker goed mogelijk in deze maand. Kijk eens op 333Travel.nl voor aanbiedingen in de winter.

uitzicht Kerak kasteel

ReizenReizen

ReizenReizen

Wadi Rum uitzicht Jordanië

Weer Zuid-Jordanië januari

Het weer in januari in Zuid-Jordanië is minder koud dan in de rest van het land. Gemiddeld wordt het nog altijd zo’n 17 graden. De nachten kunnen wel koud worden, zeker als je naar de Wadi Rum woestijn reist. De temperatuur komt hier vaak net boven het vriespunt uit, maar ook nachtvorst komt regelmatig voor. In het zuiden van Jordanië valt vrijwel geen neerslag. Ook in deze wintermaand hoef je dus niet op veel regen te rekenen. Duiken en snorkelen in Aqaba is overigens ook in januari goed mogelijk (kijk hiervoor eens op Riksjatravel.nl). De temperatuur van de golf van Aqaba komt het hele jaar boven de 20 graden uit. Al met al is het redelijk weer in januari voor een vakantie naar Zuid-Jordanië.

Feestdagen in januari

Nationale feestdagen
Nieuwjaarsdag (jaarlijks op 1 januari).

Islamitische feestdagen vallen ieder jaar in een andere maand en kunnen dus soms ook in januari vallen. Om dit te checken ga je naar Beleven.org.

Behalve het weer in januari ook benieuwd naar het weer in Jordanië in de omliggende maanden?