Meteen naar de inhoud

Weer Jordanië augustus

Weer Jordanië augustus

Overzicht weer Jordanie augustus

Jordanië: het klimaat in augustus

Ook in augustus in het weer niet optimaal voor een bezoek aan Jordanië. Het is in deze zomermaand namelijk erg warm. Temperaturen van meer dan 40 graden zijn geen uitzondering in deze maand. Het noorden van het land kent de minst hoge temperaturen, maar ook daar kan het kwik tot zo’n 40 graden oplopen op warme dagen. De luchtvochtigheid is gelukkig laag, maar toch is augustus niet de beste maand voor een rondreis door Jordanië.

Map weer Jordanië augustus

Toptip

Neem als vrouw altijd een dunne sjaal mee, bij sommige religieuze plaatsen is het namelijk verplicht deze te dragen. Bovendien kan deze in de warme zon als bescherming dienen.

Jordaanse bruiloftsgasten

Weer Noord-Jordanië augustus

Het weer in het noorden van Jordanië in augustus is identiek aan het weer in juli. Het is vooral erg warm. De temperatuur komt deze maand uit op een gemiddelde van zo´n 30 graden. Er kunnen ook dagen bij zitten waarop de 40 graden gehaald worden. Vanwege de lage luchtvochtigheid is de hitte overigens wel draagbaar. Zeker in een stad als Amman, waar je de schaduw op kunt zoeken, is het wel uit te houden. Ook hier zouden we overigens adviseren midden op de dag uit de zon te blijven. Het beste advies is eigenlijk om wat eerder of later in het jaar een bezoek aan deze prachtige regio te brengen. Dan kun je tenminste genieten van een wandeling bij Mount Nebo, want daarvoor is het in augustus te heet.

Wist je dat...

Jordanië het enige land in de regio is dat geen oliebron heeft?

Weer Centraal-Jordanië augustus

Augustus valt midden in de Jordaanse zomer en dat is te merken aan het weer. Het kwik loopt op tot ruim boven de 30 graden. Op dagen dat de Sicorro (sterke woestijnwind uit het zuiden) waait is het zelfs nog een paar graden warmer. Deze wind kan extreem sterk zijn en zandstormen veroorzaken. Augustus valt in het droge seizoen in Jordanië, dus op regen hoef je niet te rekenen deze maand. Vanwege de extreem hoge temperaturen staat augustus niet in de lijst van maanden met beste reistijd voor Petra en de prachtige Al Khazneh tempel. Benieuwd wanneer het wel een prettige tijd is om naar Centraal-Jordanië te reizen? Kijk dan eens op onze Jordanië overzichtspagina.

Dana schapen
Hotel Jordanie

Weer Zuid-Jordanië augustus

Ook in het zuiden van Jordanië zijn de omstandigheden voor een vakantie verre van ideaal. De temperatuur komt net iets boven de 20 graden uit. ’s Nachts dan! Overdag loopt het kwik snel op tot een kleine 40 graden. Er zijn zelfs dagen dat de 50 graden gehaald kan worden. Daarom dien je de felle zon tussen 12 en 3 echt te mijden als je niet wilt verbranden. Op een zomers buitje hoef je overigens niet te rekenen in Jordanië, er valt helemaal geen neerslag. Al met al niet echt weer voor een relaxte vakantie naar Zuid-Jordanië in augustus. Mocht je denken aan een familiereis naar Jordanië (bijvoorbeeld met Sawadee of Koning Aap), kies dan liever voor de herfst- of meivakantie.

Jordanië reizen

Feestdagen in augustus

Nationale feestdagen
Islamitische feestdagen vallen ieder jaar in een andere maand en kunnen dus soms ook in augustus vallen. Om dit te checken ga je naar Beleven.org.

Festivals en evenementen
Jerash Festival of Culture and Arts (jaarlijks in juli of augustus).
Dit festival vindt plaats tussen de indrukwekkende ruïnes van Jerash. Je kunt genieten van onder andere theater en muziekoptredens.

Behalve het weer in augustus ook benieuwd naar het weer in Jordanië in de omliggende maanden?

Jordanie reizen