Meteen naar de inhoud

Weer Jordanië oktober

Weer Jordanië oktober

Overzicht weer Jordanie oktober

Jordanië: het klimaat in oktober

Eind september werd de verbetering in weersomstandigheden in Jordanië al aangekondigd. Dit zet zich voort in oktober. Het is namelijk prachtig weer voor een rondreis door Jordanië in oktober. De hete zomerse temperaturen zijn weer uit de lucht, maar het is nog altijd aangenaam warm. Ook de nachten zijn nog niet zo koud en er valt zeer weinig neerslag. Oktober is dan ook zeker een van de maanden met de beste reistijd voor Jordanië.

Map weer Jordanië oktober

Toptip

Bezoek het oud Romeinse Umm Qais in het noorden van Jordanië.

Ruines Jordanie

Weer Noord-Jordanië oktober

Jordanië heeft geen typisch herfstweer zoals we dat in Nederland kennen. De overgang van de zomer naar de winter verloopt in slechts een paar weken. Dit overgangsseizoen loopt van eind september tot midden november. In dit seizoen is het over het algemeen erg aangenaam weer. Zo schommelt de temperatuur in Noord-Jordanië in oktober rond de 25 graden. De eerste regen valt weer in oktober, maar op veel neerslag hoef je niet te rekenen. Prima omstandigheden dus om de oude Romeinse stad Jerash of de vloermozaïeken bij Madaba te bezoeken. Kijk zeker eens op 333Travel.nl voor scherp geprijsde rondreizen op maat in oktober.

Wist je dat...

Het in Jordanië normaal is om met je handen te eten? De rechterhand dan wel, want de linkerhand wordt gebruikt voor toiletbezoeken.

Weer Centraal-Jordanië oktober

Het is prachtig weer voor een bezoek aan Petra en omgeving in oktober. De temperatuur is niet meer zo hoog als in de afgelopen maanden. Het kwik schommelt tussen de 25 en 30 graden in deze maand in Centraal-Jordanië. Vanaf oktober is er weer een kleine kans op regen. Gelukkig is dit een kleine kans en valt er een zeer beperkte hoeveelheid neerslag in dit jaargetijde. De zon schijnt volop. Ideale omstandigheden dus voor een wandeling door de Siq naar het beroemde Al Khazneh ofwel de schatkamer. Overigens is ook een combinatiereis Israël en Jordanië een aanrader in oktober. O.a. Sawadee heeft hier een mooie reis naartoe.

Dana Nature reserve uitzicht Jordanie
Kamelen langs de weg in Jordanië

Weer Zuid-Jordanië oktober

Na de lange, hete zomer, is het in oktober wel weer aangenaam weer in het zuiden van Jordanië. De temperatuur komt overdag net iets onder de 30 graden uit. Bovendien valt er vrijwel geen neerslag. Het weer in oktober leent zich dan ook prima voor een bezoek aan de Wadi Rum woestijn. Een overnachting in een bedoeïenkamp is een geweldige ervaring en goed mogelijk in oktober (kijk eens op Riksjatravel.nl). De nachten zijn, met zo’n 16 graden, nog niet zo koud als de komende maanden het geval zal zijn. Oktober is ook een populaire maand voor duikers bij Aqaba. De temperatuur van het zeewater is aangenaam en er is veel leven in de zee deze maand.

All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars

Feestdagen in oktober

In oktober zijn er geen nationale feestdagen of grote festivals in Jordanië. Islamitische feestdagen vallen ieder jaar in een andere maand en kunnen dus soms wel in oktober vallen. Om dit te checken ga je naar Beleven.org.

Behalve het weer in oktober ook benieuwd naar het weer in Jordanië in de omliggende maanden?

Tenzing Travel

Tenzing Travel - Jordanië