Meteen naar de inhoud

Weer Jordanië mei

Weer Jordanië mei

Overzicht weer Jordanie mei

Jordanië: het klimaat in mei

Ook in mei is het weer voor een reis door Jordanië nog prima. Alleen in het zuiden van het land dien je rekening te houden met hoge temperaturen, zeker aan het eind van de maand. Over het algemeen is het echter heerlijk, zonnig weer, met temperaturen achteraan in de twintig graden. Let er wel op dat mei een vrij drukke periode is qua toeristen. Leg dus op tijd je rondreis vast als je Jordanië in mei wilt bezoeken en niet de hoofdprijs wilt betalen. Kijk eens op Sawadee.nl voor aantrekkelijke prijzen.

Map weer Jordanië mei

Toptip

Proef het overheerlijke en populaire gebakje Kunafa. De bekende bakkerij Habibah Sweets in Amman serveert een van de beste Kunafa’s in de stad.

Verkoopkarretje in Jordanië

Weer Noord-Jordanië mei

In navolging van april is het ook in mei prachtig weer in Noord-Jordanië. De regen is nu definitief uit de lucht en er is volop ruimte voor de zon. Met gemiddeld 26 graden in Amman is de temperatuur aangenaam. Bovendien zijn de nachten niet meer zo koud als de afgelopen maanden. Het enige nadeel van het weer in mei in Jordanië is dat er een woestijnwind op kan komen zetten. Deze wind, Khamseen genaamd, neemt veel stof en vuil met zich mee en kan de lucht volledig zwart kleuren. Mocht je hier niet in terecht komen dan is het genieten in mei van de prachtige uitzichten bij King’s Highway. Ook Jerash, een van de best bewaarde Romeinse steden, en de Dode zee zijn een bezoek in mei meer dan waard. Reisorganisatie &Olives kan je helpen bij het plannen van een prachtige rondreis door Jordanië.

Wist je dat...

Het weekend in Jordanië op vrijdag en zaterdag valt?

Weer Centraal-Jordanië mei

Mei is een populaire maand voor een bezoek aan Centraal-Jordanië. Het is namelijk prachtig weer in Jordanië in mei. Het wordt al warmer, maar nog niet te heet zoals in de komende zomermaanden het geval zal zijn. De temperatuur komt rond de 28 graden uit in Petra in mei. Op regen hoef je eigenlijk niet te rekenen als je in de lente naar dit gedeelte van Jordanië reist. Let er wel op dat het druk kan zijn als je door de Siq, de nauwe lange kloof, naar Al Khazneh (de schatkamer) loopt. Probeer heel vroeg te gaan of bezoek de prachtige tempels in het donker (je kan dit boeken via Getyourguide.com). Met zo’n 13 graden is de temperatuur ‘s nachts namelijk ook aangenaam.

Petra uitzicht Jordanië
Zonsopkomst Wadi Rum

Weer Zuid-Jordanië mei

De temperatuur loopt snel op in Zuid-Jordanië in mei. Het kwik komt regelmatig boven de 30 graden uit. Zeker naarmate juni dichterbij komt, valt dit te merken. Gelukkig is de luchtvochtigheid niet zo hoog. Hierdoor voelt het over het algemeen nog vrij aangenaam aan in mei. Toch dien je wel rekening te houden met deze zomerse omstandigheden als je de Wadi Rum woestijn ingaat. Neem voldoende zon beschermende kleding en drinken mee om uitdroging te voorkomen. Een overnachting in een bedoeïenkamp is overigens wel een fantastische ervaring (kijk hiervoor eens op Riksjatravel.nl). Het zonnige weer zorgt uiteraard voor goede omstandigheden bij de badplaats Aqaba.

Sawadee reizen Jordanië

Feestdagen in mei

Nationale feestdagen
Islamitische feestdagen vallen ieder jaar in een andere maand en kunnen dus soms ook in mei vallen. Om dit te checken ga je naar Beleven.org.

Dag van de arbeid (jaarlijks op 1 mei).

Onafhankelijkheidsdag (jaarlijks op 25 mei).
Op deze nationale feestdag viert men de onafhankelijkheid van Engeland sinds 1946. Door het hele land worden verschillende festiviteiten georganiseerd.

Behalve het weer in mei ook benieuwd naar het weer in Jordanië in de omliggende maanden?

Tenzing Travel

Tenzing Travel - Jordanië