Meteen naar de inhoud

Weer Jordanië maart

Weer Jordanië maart

Overzicht weer Jordanie maart

Jordanië: het klimaat in maart

Het wordt beter weer in Jordanië in maart. De hoeveelheid neerslag neemt af terwijl de temperatuur juist oploopt. Daar waar het kwik in Noord-Jordanië net onder de 20 graden blijft, worden in het zuiden al temperaturen van boven de 20 graden gemeten. Bovendien schijnt de zon, zoals eigenlijk heel het jaar, veelvuldig. In de nachten kan het overigens flink afkoelen. Al vrij goed weer dus voor een rondreis door Jordanië deze maand. Bovendien is het hoogseizoen nog niet begonnen, waardoor er vaak goede deals te vinden zijn in maart (kijk eens op 333Travel.nl).

Map weer Jordanië maart

Toptip

Ga in Amman eten bij Joz Hind. Dit restaurant, gelegen in de wijk Jabal al-Weibdeh serveert een grote variëteit aan heerlijke gezonde maaltijden.

ReizenReizen

ReizenReizen

Qasr al Kharrana in Jordanie

Weer Noord-Jordanië maart

Langzaam maar zeker wordt het wat beter weer in Noord-Jordanië in maart. Naarmate de maand vordert neemt de hoeveelheid neerslag langzaam af. Reken op zo´n 8 dagen regen in maart in Amman en omgeving. De temperatuur neemt juist langzaam toe. De gemiddelde temperatuur komt rond de 16 graden uit deze maand. De nachten kunnen nog wel koud zijn. Al met al is maart nog niet de maand met het beste weer voor een reis door Noord-Jordanië. Toch is een bezoek in maart zeker al goed mogelijk. Een voordeel is dat je bij de vloermozaïeken bij Madaba of tijdens een wandeling bij Mount Nebo weinig andere toeristen tegenkomt. Bovendien zijn rondreizen (bijvoorbeeld met 333Travel of Sawadee) vaak nog goedkoper in deze eerste lentemaand.

Wist je dat...

De officiële naam van Jordanië ‘Hasjemitisch Koninkrijk Jordanië’ is?

Weer Centraal-Jordanië maart

Met de start van de lente wordt het beter weer in Centraal-Jordanië in maart. De temperatuur stijgt naar een kleine 20 graden aan het eind van de maand. Er valt slechts op een enkele dag wat neerslag. Over het algemeen laat de zon zich veelvuldig zien. Wel koelt het nog flink af in de avond en nacht. De temperatuur komt ’s nachts vaak maar een paar graden boven het vriespunt uit. Zeker het eind van maart heeft goed weer om rond te wandelen door de ruïnestad Petra. Bovendien is het in maart nog niet zo druk met toeristen, waardoor je Al Khazneh, de schatkamer, in iets meer rust kunt bekijken. Ook Dana Nature Reserve is echt de moeite waard, wat een indrukwekkende natuur. Wil je dit natuurgebied bezoeken, kijk dan eens bij Riksjatravel of &Olives voor mooie reizen op maat.

Kamelenbeeldjes Petra Jordanië
Bedoeienkamp in Wadi Rum Jordanie

Weer Zuid-Jordanië maart

Maart is een van de maanden met de beste reistijd voor het zuiden van Jordanië. De temperatuur loopt al snel op tot net boven de 20 graden in Aqaba. De zon schijnt veelvuldig en regen valt er in zeer beperkte mate. Goed weer dus om een duik te nemen in de golf van Aqaba. De watertemperatuur zakt daar eigenlijk nooit onder de 20 graden. De nachten zijn bovendien ook beduidend minder koud in maart. Toch kan het in de Wadi Rum woestijn nog flink afkoelen. Houd hier zeker rekening mee als je in een bedoeienkamp wilt gaan overnachten (bijvoorbeeld met Riksjatravel). Buiten de koude nachten is het weer in Zuid-Jordanië in maart dus zeker aan te raden.

Feestdagen in maart

In maart zijn er geen nationale feestdagen of grote festivals in Jordanië. Islamitische feestdagen vallen ieder jaar in een andere maand en kunnen dus soms wel in maart vallen. Om dit te checken ga je naar Beleven.org.

Behalve het weer in maart ook benieuwd naar het weer in Jordanië in de omliggende maanden?

Sawadee reizen Jordanië

Sawadee reizen Jordanië