Meteen naar de inhoud

Weer Jordanië juli

Weer Jordanië juli

Overzicht weer Jordanie juli

Jordanië: het klimaat in juli

Het is zomer in juli in Jordanië en dat betekent dat het erg warm weer is. Temperaturen van 40 graden en hoger zijn geen uitzondering in deze maand. Er valt geen druppel regen in dit jaargetijde en de zon schijnt vrijwel onafgebroken. Vanwege het warme weer is de Jordaanse zomer niet zo populair onder toeristen. Een rondreis in deze periode is dan ook vaak aantrekkelijk geprijsd. Het enige nadeel is dus dat het erg heet is.

Map weer Jordanië juli

Toptip

Vergeet bij aankopen van souvenirs e.d. niet af te dingen.

Jordaanse man met zijn kip

Weer Noord-Jordanië juli

Het is erg warm weer in juli in Noord-Jordanië. De gemiddelde temperatuur komt zo rond de 30 graden uit deze maand. In het centrum van Amman kunnen zelfs temperaturen van tegen de 40 graden gemeten worden. Gelukkig is het een droge hitte met een lage luchtvochtigheid. Hierdoor is het niet extreem oncomfortabel om buiten te zijn. Bovendien waait er zo nu en dan een licht verkoelend briesje. Toch is een rondreis door Jordanië in juli wellicht niet het beste plan als je graag in de buitenlucht bent. Mocht je wel graag in deze maand naar dit land reizen, las dan een siësta in tussen 12 en 3. Dit doen de locals namelijk ook om de ergste hitte te ontlopen.

Wist je dat...

De Jordaanse hoofdstad Amman in de oudheid Philadelphia heette?

Weer Centraal-Jordanië juli

Het hoogtepunt van de zomer is aangebroken in juli in Centraal-Jordanië. De zon schijnt zo’n beetje onafgebroken, zo’n 13 uur per dag. De temperatuur schommelt ergens halverwege de 30 graden en er valt geen druppel neerslag. Erg zomers weer dus. Voor veel mensen zal een bezoek in dit jaargetijde niet aanlokkelijk klinken. Het is simpelweg te warm om veel te ondernemen. Mocht je echter goed tegen de warmte kunnen dan is een reis naar Jordanië in juli nog niet zo’n slechte optie. Het is dan namelijk vrij rustig bij de tempels van Petra en de prijzen van hotels en rondreizen liggen veel lager dan in het hoogseizoen. Kijk eens op Booking.com voor scherp geprijsde kamers.

Indrukwekkend Petra met blauwe lucht
Aqaba zonsondergang Jordanie

Weer Zuid-Jordanië juli

Alleen als je van erg hoge temperaturen houdt is juli een goede maand om naar Zuid-Jordanië te reizen. Temperaturen van tegen de 40 graden zijn namelijk geen uitzondering in deze maand. In Aqaba kunnen zelfs temperaturen van 45 graden voorkomen. Op het heetst van de dag lijkt het wel alsof je een oven instapt. Ook in de nachten zakt het kwik niet onder de 20 graden. Een verfrissende regenbui is er helaas niet bij in dit jaargetijde. Er valt namelijk geen neerslag in Zuid-Jordanië in de zomer. Samenvattend is juli niet zo’n geschikte maand voor een rondreis naar het zuiden van Jordanië.

Feestdagen in juli

Nationale feestdagen
Islamitische feestdagen vallen ieder jaar in een andere maand en kunnen dus soms ook in juli vallen. Om dit te checken ga je naar Beleven.org.

Festivals en evenementen
Jerash Festival of Culture and Arts (jaarlijks in juli of augustus).

Dit festival vindt plaats tussen de indrukwekkende ruïnes van Jerash. Je kunt genieten van onder andere theater en muziekoptredens.

Behalve het weer in juli ook benieuwd naar het weer in Jordanië in de omliggende maanden?