Meteen naar de inhoud

Weer Jordanië december

Weer Jordanië december

Overzicht weer Jordanie december

Jordanië: het klimaat in december

Vanwege de lagere temperaturen is december niet een van de maanden met de beste reistijd voor Jordanië. Zeker in Noord-Jordanië valt er regelmatig wat neerslag. Er kan zelfs sneeuw vallen in deze eerste echte wintermaand. Toch zijn er ook volop dagen dat het mooi, zonnig weer is in december in Jordanië. Op deze heldere, zonnige dagen kan het in de nachten wel flink afkoelen. December is dus niet de maand met het beste weer, maar een rondreis door Jordanië is zeker wel mogelijk.

Map weer Jordanië december

Toptip

Bezoek Petra bij zonsopkomst, het licht is dan prachtig en het is vaak minder druk met bezoekers.

Hoofdstad Amman

Weer Noord-Jordanië december

In december start de winter in Noord-Jordanië. In Amman kan het al vrij koud worden deze maand. Toch komt de temperatuur vaak nog rond de 10 graden uit in december. Er kan echter wel een vervelende wind waaien in de winter. Bovendien is er een behoorlijke kans op regen en zelfs sneeuw in december in het noorden van Jordanië. Gelukkig laat ook de zon zich regelmatig zien in deze maand. Al met al heeft december niet het beste weer voor een bezoek aan Madaba of Jerash. Toch zouden we een bezoek aan deze prachtige regio in december ook niet afraden.

Wist je dat...

Het verkeer in Jordanië erg chaotisch is? Pas dus goed op als je je in het verkeer begeeft. Lees meer over het rijden in Jordanië in ons artikel Auto huren in Jordanië.

Travelnauts

Weer Centraal-Jordanië december

De kans op neerslag neemt iets toe in Centraal-Jordanië in december. Toch valt er in deze regio nooit heel veel regen. Dat is overigens mede de reden dat de prachtige tempels bij Petra nog zo mooi intact zijn. De temperatuur zakt in deze maand naar waardes rond de 15 graden. Gelukkig schijnt de zon regelmatig, waardoor het overdag vrij aangenaam weer is in december. De nachten zijn wel erg koud, vaak maar een paar graden boven het vriespunt. December is dus niet de maand met de beste reistijd. Toch heeft een reis in de Jordaanse winter ook voordelen. Het is vaak wat minder druk bij bezienswaardigheden. Zeker als je door de Siq naar de beroemde schatkamer loopt valt dit te waarderen. Kijk eens op 333Travel.nl voor scherp geprijsde reizen naar Jordanië in december.

Shobak kasteel Jordanie
Wadi Rum uitzicht vanaf rotsen

Weer Zuid-Jordanië december

Met de komst van de winter zakt ook de temperatuur in Zuid-Jordanië. In de Wadi Rum woestijn worden overdag temperaturen van zo’n 15 graden gemeten. In Aqaba en omgeving wordt het met 19 graden ietsje warmer. Vooral aan de nachten valt te merken dat de winter haar intrede heeft gedaan. De temperatuur komt, zeker in de woestijn, in de buurt van het vriespunt. Toch is december geen onaangename maand om in het zuiden van Jordanië rond te reizen. Op slechts een aantal dagen valt er een beperkte hoeveelheid regen. Bovendien laat de zon zich veelvuldig zien. Kortom, een prima bestemming voor in de kerstvakantie. Koning Aap biedt speciale familiereizen aan.

Feestdagen in december

Nationale feestdagen
Kerstmis (jaarlijks op 25 december). Lees meer over kerst in Jordanië op Publicholidays.me.

Behalve het weer in december ook benieuwd naar het weer in Jordanië in de omliggende maanden?