Meteen naar de inhoud

Weer Jordanië april

Weer Jordanië april

Overzicht weer Jordanie april

Jordanië: het klimaat in april

April is misschien wel de maand met de beste reistijd voor Jordanië. De weersomstandigheden zijn namelijk fantastisch in de Jordaanse lente. Van noord tot zuid is er een aangename temperatuur. De hoeveelheid neerslag in Noord-Jordanië is een stuk minder dan de afgelopen maanden. Daarnaast zijn de nachten niet meer zo koud en is april een maand waarin flora en fauna wat meer in bloei staat dan anders. Kortom, ideaal weer in april in Jordanië voor een onvergetelijke vakantie. Kijk eens bij &Olives voor de mogelijkheden.

Map weer Jordanië april

Toptip

Ben je gek op wandelen en wil je het echte Jordanië leren kennen? Loop dan de Jordan Trail, een flinke trektocht die heel Jordanië doorkruist. Voor meer informatie kun je terecht op Jordantrail.org. Zorg wel voor een goede wandeluitrusting via Backpackspullen.nl.

Markt Amman Jordanië

Weer Noord-Jordanië april

Met de komst van april breekt de lente ook in Noord-Jordanië echt door. Het is heerlijk weer in deze tijd van het jaar. De temperatuur komt net iets boven de 20 graden uit. In Amman en de omringende gebergten kan nog wel een incidentele bui vallen. Toch is het overwegend droog en zonnig weer in april in het noorden van Jordanië. De regen, die de afgelopen maanden gevallen is, zorgt ervoor dat alles in bloei staat en groen is. Bovendien zijn de uitzichten vaak prachtig. April is dan ook een populaire maand om bijvoorbeeld naar Mount Nebo, daar waar Mozes het beloofde land zag, te wandelen. Leg je rondreis dan ook op tijd vast, als je niet de hoofdprijs wilt betalen. Neem een kijkje op Sawadee.nl voor scherp geprijsde reizen.

Stap voor Stap jouw avontuur

Wist je dat...

Het in Jordanië niet gewaardeerd wordt als je in het openbaar affectie voor een ander toont.

Weer Centraal-Jordanië april

Het is fantastisch weer in april in het midden van Jordanië om een bezoek aan Petra en omgeving te brengen. De temperatuur is aangenaam warm (+/-24 graden), maar nog niet te heet deze maand. In april valt er bovendien vrijwel geen regen meer. De afgelopen maanden is er wel wat neerslag gevallen, waardoor veel valleien en bossen mooi in bloei staan. Ideaal weer dus in de lente in Jordanië. Het enige nadeel is dat er een woestijnwind (Khamseen) op kan komen zetten, die veel zand en vuil in de lucht verplaatst. Gelukkig duurt dit vaak niet al te lang. Al met al is april zeker een maand voor een bezoek aan Dana Nature Reserve, de kloof Wadi Bin Hammad of Petra. Reisaanbieder Riksjatravel biedt prachtige rondreizen (op maat) aan in april, waarmee je onder andere deze plaatsen kunt bezoeken.

Dode Zee kust
20220407_124740

Weer Zuid-Jordanië april

Evenals in de rest van Jordanië is het ook in het zuiden prachtig weer in april. Overdag loopt de temperatuur op tot zo’n 28 graden. In de Wadi Rum woestijn is weinig schaduw. Het kan hier dus al snel vrij heet worden. Zorg voor voldoende zonnebrand en water als je de woestijn in gaat. De nachten zijn, met een gemiddelde van 14 graden, minder koud dan de afgelopen maanden. Vanwege het weer is april een populaire maand om naar Jordanië te reizen. Het kan dan ook wat drukker zijn met toeristen in onder andere Aqaba. Zorg er dus voor dat je op tijd je verblijf regelt. Kijk eens op 333Travel.nl voor scherp geprijsde reizen in april.

Feestdagen in april

In april zijn er geen nationale feestdagen of grote festivals in Jordanië. Islamitische feestdagen vallen ieder jaar in een andere maand en kunnen dus soms wel in april vallen. Om dit te checken ga je naar Beleven.org.

Behalve het weer in april ook benieuwd naar het weer in Jordanië in de omliggende maanden?

Jordanie 500x500

Jordanië reizen