Meteen naar de inhoud

Weer Zuid-Afrika september

Weer Zuid-Afrika september

Overzicht weer Zuid-Afrika september

Zuid-Afrika: het weer in september

September lijkt de winter definitief achter zich te laten. De temperaturen liggen in september in heel Zuid-Afrika weer wat hoger dan de afgelopen maanden het geval was. Ook met de hoeveelheid neerslag valt het in heel het land mee. September scoort wat ons betreft dan ook zeker hoog in de strijd om de titel ‘beste reistijd Zuid-Afrika’.

map weer Zuid-Afrika september

Toptip

Breng een bezoek aan Cape Agulhas, het meest zuidelijke puntje van Afrika.

Zuid-Afrikaanse impala's

Weer Noordoost-Zuid-Afrika september

September is een prima maand voor wat het weer in het noordoosten van Zuid-Afrika betreft. De temperaturen lopen op naar gemiddeld zo’n 23 graden in Johannesburg en nog een aantal graden meer in het Kruger Park. Ook de temperaturen in de nacht worden weer wat dragelijker vergeleken met de voorgaande maanden. Veel neerslag valt er nog niet te verwachten in deze periode, het aantal dagen dat het regent is op 1 hand te tellen. Kortom, prima weer voor een bezoek aan dit gedeelte van het land, bijvoorbeeld met SNP, een organisatie die gespecialiseerd is in natuurreizen.

Wist je dat...

De eerste harttransplantatie ter wereld werd uitgevoerd in Kaapstad?

Weer Zuidoost-Zuid-Afrika september

Langzaam maar zeker neemt in september de kans op neerslag wat toe in dit gedeelte van Zuid-Afrika. Reken nog altijd op veel zonneschijn, maar hou er rekening mee dat er eens in de 3 dagen een regenbui kan vallen. Ook in het zuidoosten merk je, vooral in de nachten, dat het klimaat in Zuid-Afrika richting de zomer gaat. De koude nachten, die vooral in juni en juli voelbaar waren, liggen definitief achter ons. Overigens is het zeewater wel redelijk fris in deze periode, zo’n 19 graden.

Zuid-Afrikaanse bloem
Zuid-Afrika Kaapstad

Weer Zuidwest-Zuid-Afrika september

September kan gezien worden als de start van de lente. Het aantal buien is een stuk minder frequent in vergelijking met juli en augustus. Er valt nog steeds wel af een toe een bui, maar de zon laat zich vaker zien en ook de temperaturen lopen langzaam maar zeker weer iets op. Naarmate september vordert neemt de kans op neerslag verder af en aangezien er dan veel in bloei staat is een bezoek aan deze regio dan zeker de moeite waard. Stel zelf je droomreis samen met VanVerre.

Tenzing Travel

Feestdagen in september

Nationale feestdagen:
Dag van het Erfgoed (jaarlijks op 24 september).

Ook wel bekend als Nasionale Braaidag, omdat de Braai een traditie is die de hele Zuid-Afrikaanse bevolking verbindt. Rondom deze dag zijn er veel culturele activiteiten in het hele land.

Festivals:
Hermanus Walvis Festival (jaarlijks in september).

Jaarlijks worden er tijdens dit festival in het plaatsje Hermanus verschillende activiteiten georganiseerd. Voor meer informatie kun je terecht op Hermanuswhalefestival.co.za.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

Rondreizen Zuid-Afrika

Rondreizen Zuid-Afrika