Meteen naar de inhoud

Weer Zuid-Afrika oktober

Weer Zuid-Afrika oktober

Overzicht weer Zuid-Afrika oktober

Zuid-Afrika: het weer in oktober

Er treedt een duidelijke verandering op in het weer in Zuid-Afrika in oktober. Deze maand kenmerkt het begin van het regenseizoen voor de oostelijke regio’s van Zuid-Afrika. Voor Kaapstad en het zuidwesten van Zuid-Afrika kan oktober juist gezien worden als eerste maand van het droge seizoen. Alhoewel in deze overgangsmaand altijd rekening gehouden dient te worden met een bui, is het over het algemeen een prima maand voor een vakantie in Zuid-Afrika. Op zoek naar een prachtige rondreis in Zuid-Afrika in oktober? Neem dan zeker eens een kijkje op Riksjatravel.nl, zij hebben een zeer gevarieerd aanbod van rondreizen en bouwstenen voor een reis op maat.

map weer Zuid-Afrika oktober

Toptip

Let erop dat je niet per ongeluk een briefje van 200 Rand geeft in plaats van 20 Rand. Deze lijken vrij veel op elkaar.

Zuid-Afrikaanse neushoorns

Weer Noordoost-Zuid-Afrika oktober

De maand oktober kan gezien worden als eerste maand van het natte seizoen in Zuid-Afrika. Dit betekent overigens niet dat je alle dagen regen zult zien. In de vele Nationale Parken, zoals het bekende Kruger Park, regent het eens in de 3 of 4 dagen. Omdat het regenseizoen nog niet in volle gang is, laat de Big 5 zich ook in oktober nog redelijk goed vinden. De hoeveelheden regen die in oktober vallen zijn beperkt. Het weer in dit gedeelte van Zuid-Afrika kenmerkt zich dan ook door langdurige periodes met zonneschijn. Wel valt er af en toe een bui. De maand met de beste reistijd voor Zuid-Afrika is oktober dus niet, neem daarvoor eens een kijkje op onze homepage van Zuid-Afrika.
De temperatuur is overigens prima in oktober. In Johannesburg wordt het zo'n 25 graden. Mocht je hier in een flinke bui terecht komen, breng dan eens een bezoek aan het indrukwekkende Apartheid Museum.

Rondreizen Zuid-Afrika

Rondreizen Zuid-Afrika

Wist je dat...

Zuid-Afrika de grootste Indiase populatie heeft buiten India? Als je van een Indiase curry houdt, zit je hier dus goed!

Weer Zuidoost-Zuid-Afrika oktober

Het wordt regenachtiger weer in het zuidoosten van Zuid-Afrika in oktober. Daar waar het in september nog meer dagen droog dan nat was, zien we de verhouding in oktober verschuiven naar fifty/fifty. Voor een bezoek aan de stranden van Uhmlanga of de havenstad Durban is oktober dan ook niet de beste reismaand. De temperatuur is wel aangenaam, deze kruipt overdag langzaam richting de 25 graden. De koude nachten, die in de Zuid-Afrikaanse winter voorkomen, komen in deze periode niet meer voor. Op dagen dat het niet regent, en dit zijn er ook nog best wel wat in oktober, is het dan ook meteen erg lekker weer in dit gedeelte van Zuid-Afrika.

Zuid-Afrikaans natuur
Zuid-Afrika Kaapstad kust

Weer Zuidwest-Zuid-Afrika oktober

Terwijl het oosten van Zuid-Afrika de kans op neerslag ziet toenemen in oktober, is in het zuidwesten het tegenovergestelde het geval. Het is veelal prachtig weer in oktober in de omgeving van Kaapstad. Zowel het aantal dagen als de hoeveelheid neerslag nemen namelijk verder af.
Het is volop lente in oktober; veel staat in bloei en het aantal uur dat de zon op een dag schijnt neemt zienderogen toe. Prachtig dus om de tuinroute te nemen, deze loopt van Mosselbaai tot Stormsrivier. Op de route vindt je onder andere het Tsitsikamma Nationale Park, dat er prachtig bij ligt in oktober. De temperatuur komt in deze regio uit op een aangename 20 graden. Prima weer dus voor een vakantie in het zuidwesten van Zuid-Afrika, bijvoorbeeld met Koning Aap.

Feestdagen in oktober

In oktober zijn er geen nationale feestdagen of grote evenementen in Zuid-Afrika. De belangrijkste feestdagen van het land kun je vinden op onze pagina met de beste reistijd voor Zuid-Afrika.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?