Meteen naar de inhoud

Weer Zuid-Afrika november

Weer Zuid-Afrika november

Overzicht weer Zuid-Afrika november

Zuid-Afrika: het weer in november

Het regenseizoen is in het oostelijke deel van Zuid-Afrika echt begonnen in november. Dit betekent niet dat het onafgebroken zal regenen, maar de kans op een aantal buien aan de Oost-Kaap is zeer reëel. De kans op neerslag in de omgeving van Kaapstad is een stuk minder groot. Hier is het vooral de zon die zich veelvuldig laat zien. Het weer in november in dit gedeelte van Zuid-Afrika leent zich dan ook uitstekend voor een bezoek (kijk eens op 333Travel.nl voor een uitgebreid reisaanbod).

map weer Zuid-Afrika november

Toptip

Probeer te overnachten in het Rondevlei natuurreservaat. De kans is dan groot dat je nijlpaarden spot.

Zuid-Afrikaanse giraffes

Weer Noordoost-Zuid-Afrika november

De gemiddelde temperaturen lopen verder op in november, naar zo’n 25 graden in Johannesburg. Ook de kans op neerslag neemt toe. Samen met december en januari kan deze maand gezien worden als natste maand voor dit gedeelte van het land. De uitzichten bij de Panorama-route bij de Drakensbergen kunnen op sommige dagen dus minder spectaculair zijn. Dit wil overigens niet zeggen dat het heel veel zal regenen, maar de kans op een bui eens in de 2 of 3 dagen is reëel. Zoals het hele jaar, zal ook in deze maand de zon veelvuldig schijnen in Noordoost-Zuid-Afrika. Een safari naar het Kruger Park of een van de andere Nationale parken behoort dus ook in november zeker wel tot de mogelijkheden.

Weer Zuidoost-Zuid-Afrika november

Het weer in Durban en omgeving kan in november als nat omschreven worden. Het regenseizoen is nu echt begonnen in dit gedeelte van Zuid-Afrika. Het aantal dagen met neerslag overstijgt het aantal droge dagen in november. Gelukkig is er, zoals eigenlijk elke maand, ook volop ruimte voor de zon. De gemiddelde temperatuur loopt steeds verder op naarmate de maand vordert. Gemiddeld komt de temperatuur uit op zo’n 25 graden. In deze tijd van het jaar is er overigens wel een kans op tornado’s in het zuidoosten van het land. Deze omgeving, de geboortegrond van Nelson Mandela, is echt prachtig. Met de rondreizen van Tenzing Travel kun je hiermee kennismaken. Toch zijn er betere reisperiodes om de Oost-Kaap te bezoeken. Kijk eens op onze homepage van Zuid-Afrika om te ontdekken wanneer het in deze regio beter weer is.

Zuid-Afrika kust

Wist je dat...

De schrijver van de Lord of the Rings boeken, J.R.R. Tolkien geboren is in Bloemfontein, Zuid-Afrika?

Tafelberg Zuid-Afrika

Weer Zuidwest-Zuid-Afrika november

De zonnige, droge periode is nu definitief aangebroken voor het zuidwesten van Zuid-Afrika. Het weer in november laat zich van zijn beste kant zien. Temperaturen lopen op naar waardes vooraan in de twintig graden en de zon schijnt vrijwel de gehele dag. Daar waar het de afgelopen maanden in de nachten nog wel eens koud kon worden, zijn de temperaturen ’s nachts nu heel behaaglijk. November is dus een prima maand om in deze omgeving door te brengen. Of je nu een bezoek aan Kaapstad brengt, of de prachtige Tuinroute naar Oudtshoorn en Knysna neemt. Het weer in november is er zeer geschikt voor. Neem zeker eens een kijkje op TUI.nl voor goede aanbiedingen voor een vakantie naar Zuid-Afrika in november.

Feestdagen in november

Nationale feestdagen:
In november zijn er geen nationale feestdagen of grote evenementen in Zuid-Afrika. De belangrijkste feestdagen van het land kun je vinden op onze pagina met de beste reistijd voor Zuid-Afrika.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

Rondreizen Zuid-Afrika

Rondreizen Zuid-Afrika