Meteen naar de inhoud

Weer Zuid-Afrika mei

Weer Zuid-Afrika mei

Overzicht weer Zuid-Afrika mei

Zuid-Afrika: het weer in mei

De zomer is in mei voorbij in Zuid-Afrika. De temperatuur ligt dan ook een stuk lager in vergelijking met de voorgaande maanden. Met de neerslaghoeveelheden valt het over het algemeen mee. Het weer in Zuid-Afrika is in mei dan ook prima voor een bezoek aan de oostelijke regio’s. Het zuidwesten ziet wel een duidelijke stijging van het aantal natte dagen, maar ook voor Kaapstad en omgeving is mei nog altijd een goede reismaand. Al met al is mei zelfs een van de beste reismaanden voor Zuid-Afrika.

map weer Zuid-Afrika mei

Toptip

Als je wilt afwijken van de gebaande paden, breng dan een bezoek aan het noordwesten van Zuid-Afrika. Hier ligt onder andere het mooie Augrabies Nationale Park. 333Travel biedt bijvoorbeeld een mooie reis in dit gedeelte van Zuid-Afrika aan.

Zuid-Afrikaanse meerkatten

Weer Noordoost-Zuid-Afrika mei

Met de komst van mei eindigt ook het zomerseizoen. Het is, voor Zuid-Afrikaanse begrippen, relatief fris met gemiddelde temperaturen van 20 graden overdag. Zeker in de avond kan het koud worden, dus zorg dat je voldoende warme kleding meeneemt. Met de neerslag is het zo goed als gedaan in mei in het noordoosten. Reken dan ook op flinke hoeveelheden zon in deze periode van het jaar. Alhoewel de kans op het spotten van de Big Five later in het seizoen nog wat groter is, is ook mei al een goede maand voor een safari in het Kruger Park.

Rondreizen Zuid-Afrika

Rondreizen Zuid-Afrika

Weer Zuidoost-Zuid-Afrika mei

De natte zomermaanden liggen in mei definitief achter ons en de kans op neerslag is in mei dan ook een flink stuk lager in vergelijking met de voorgaande maanden. Reken op een handvol dagen waarop er wat neerslag zal vallen. De temperatuur valt in mei wat verder terug, maar met gemiddeld 24 graden is het nog altijd erg aangenaam. Evenals in het noordoosten van Zuid-Afrika, kun je ook in Durban en omgeving rekenen op flinke zonnige periodes.

Zuid-Afrikaanse kreeft

Wist je dat...

Zuid-Afrika in de top 3 ter wereld staat wat betreft het beste en veiligste drinkwater?

Zuid-Afrika Cape Agulhas

Weer Zuidwest-Zuid-Afrika mei

Daar waar de kans op neerslag in het oostelijke gedeelte van Zuid-Afrika steeds verder afneemt, neemt deze in het zuidwesten van het land juist toe. Evenals elders in het land dalen ook hier de temperaturen. De 20 graden wordt meestal niet meer gehaald in Kaapstad. Het aantal dagen met droog en zonnig weer is overigens nog altijd groter dan het aantal dagen met regen, dus ook in mei is het zuidwesten van Zuid-Afrika zeer goed te bereizen. Kijk bijvoorbeeld eens op TenzingTravel.nl of op VanVerre.nl voor prachtige rondreizen.

Feestdagen in mei

Nationale feestdagen:
Dag van de Arbeid (jaarlijks op 1 mei). Kijk voor deze en andere feestdagen op Publicholidays.co.za.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?