Meteen naar de inhoud

Weer Zuid-Afrika maart

Weer Zuid-Afrika maart

Overzicht weer Zuid-Afrika maart

Zuid-Afrika: het klimaat in maart

Terwijl het in het oostelijke deel van Zuid-Afrika regelmatig regenachtig weer is in maart, ziet het zuidwesten vrijwel geen neerslag. Voor laatstgenoemde regio is een bezoek in maart dan ook een uitstekende keuze. Overigens is een reis naar de andere regio’s (bijvoorbeeld met VanVerre) ook goed mogelijk in maart. De zon schijnt regelmatig, maar deze wordt in deze maand wel afgewisseld met een regelmatige bui.

map weer Zuid-Afrika maart

Toptip

Bezoek het Royal Natal National Park, waar je onder andere het Drankensberg amfitheater (een spectaculaire rotswand) en de Tugela waterval kunt bewonderen. In het park kun je prachtige wandelingen maken en je kunt zelfs overnachten met uitzicht op het Drakensberg amfitheater. Kijk hiervoor eens op Trivago.nl.

Zuid-Afrikaanse leeuw

Weer Noordoost-Zuid-Afrika maart

Het weer in maart in Noordoost-Zuid-Afrika is vergelijkbaar met het weer in februari. Dit betekent dat er af en toe een bui zal vallen maar dat het over het algemeen prachtig, zonnig weer zal zijn. De temperatuur ligt, zeker in de nacht, wel wat lager dan in februari, maar echt koud wordt het niet. Maart is qua weer dus een prima periode om deze regio van Zuid-Afrika te bezoeken, bijvoorbeeld met AfrikaPLUS. Mocht je van plan zijn om op safari te gaan in het Kruger Park in maart, hou er dan rekening mee dat alles flink begroeit is. Hierdoor is het lastiger is om de Big Five te spotten tijdens een gamedrive. Wil je je kansen hierop vergroten? Kijk dan eens op onze homepage van Zuid-Afrika.

Reizen Zuid-Afrika

Weer Zuidoost-Zuid-Afrika maart

Ook maart kan nog gezien worden als een echte zomerse maand in het zuidoosten van Zuid-Afrika. Dit betekent dat er ook in deze maand gemiddeld meer dan 100 mm regen valt en dat de temperaturen flink kunnen oplopen. Ook kenmerkt deze zomerse periode zich door een relatief hoge luchtvochtigheid. Reken in Durban en omgeving op een verfrissende bui eens in de 2 a 3 dagen. Een rondreis door deze regio is dan ook nog prima te doen. Ga zeker ook naar Hluhluwe National Park, bekend vanwege de vele neushoorns.

Zuid-Afrikaans strand - Coffee bay

Wist je dat...

Zuid-Afrika, dankzij het optimale klimaat, de op één na grootste fruitproducent ter wereld is?

Zuid-Afrikaanse kerk

Weer Zuidwest-Zuid-Afrika maart

In navolging van januari en februari kan ook maart gezien worden als droge maand. Het aantal dagen dat het zuidwesten van Zuid-Afrika regen ziet is nog altijd op één hand te tellen. Heerlijk weer dus om de Tafelberg te beklimmen of rond te dwalen bij Victoria & Alfred Waterfront in Kaapstad. De temperatuur geeft in maart nog altijd prima waardes weer in Zuid-Afrika. Reken op een gemiddelde van 24 graden. Tel daar een strakblauwe hemel bij op en je kunt niet anders concluderen dan dat het weer in maart in dit gedeelte van Zuid-Afrika zich uitstekend leent voor een reis naar deze omgeving.

Zuid-Afrika Statisch

Feestdagen in maart

Nationale feestdagen:
Pasen (jaarlijks in maart of april).
Goede vrijdag en Paasmaandag (ofwel Familiedag, zoals het in Zuid-Afrika genoemd wordt) zijn officiële vrije dagen. Voor exacte data en meer informatie kijk je op Publicholidays.co.za.

 Dag van de Mensenrechten (jaarlijks op 21 maart).

Festivals:
Klein Karoo Nasionale Kunstefees (jaarlijks in maart of april).
Dit kunstfestival wordt ieder jaar gehouden in Oudtshoorn. Bezoek voor meer informatie de website.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

Koningaap - Groepsreizen en Familiereizen

Koningaap - Groepsreizen en Familiereizen