Meteen naar de inhoud

Weer Zuid-Afrika juni

Weer Zuid-Afrika juni

Overzicht weer Zuid-Afrika juni

Zuid-Afrika: het weer in juni

Het weer in juni in Zuid-Afrika? Een van de koudste maanden van het jaar is aangebroken en zeker in de nachten kan het ronduit koud zijn. De hoeveelheid neerslag die er valt is in het oosten van Zuid-Afrika verwaarloosbaar. In het zuidwesten is juni de natste maand van het jaar. Verwacht overigens ook in deze regio regelmatig de zon te zien, het weer is hier namelijk erg wisselvallig.

map weer Zuid-Afrika juni

Toptip

Bezoek het pittoreske plaatsje Napier, waar deze maand het jaarlijkse Patatfees gehouden wordt. En als je er dan toch bent, vergeet dan niet de patatkoek te proberen.

Zuid-Afrikaans nijlpaard

Weer Noordoost-Zuid-Afrika juni

Juni is de koudste maand van het jaar voor het noordoosten van Zuid-Afrika. Het kwik komt in Johannesburg niet boven de 17 graden uit en ook in het Krugerpark, waar het altijd wat warmer is, wordt de 20 graden vaak maar net gehaald. Met temperaturen die in de nacht tegen het vriespunt aan liggen kan het in de ochtenden erg koud zijn. Vanwege de hoeveelheid zonneschijn in juni warmt het overdag wel snel weer op. Een prima periode dus voor een prachtige rondreis op maat. Kijk hiervoor eens op VanVerre.nl.

Wist je dat...

Er ondanks de warmte ook veel pinguïns in Zuid-Afrika wonen?

Rondreizen Zuid-Afrika

Rondreizen Zuid-Afrika

Weer Zuidoost-Zuid-Afrika juni

Daar waar het zuidoosten de hoeveelheid neerslag in mei al flink zag afnemen, zet deze afname zich in juni voort. Voor dit gedeelte van het land zijn juni en juli de maanden met de minste neerslag. Niet alleen de hoeveelheid buien nemen af, ook de gemiddelde temperatuur komt in deze maand wat lager uit. Het kwik in Durban en omgeving komt vaak niet hoger dan 23 graden, en in de avonden en nachten kan het ook in deze regio afkoelen.

Natuur Zuid-Afrika
Zuid-Afrika

Weer Zuidwest-Zuid-Afrika juni

De natste maand van het jaar voor het zuidwesten van Zuid-Afrika is juni. Verwacht zo’n beetje om de dag een regenbui. Niets is zo veranderlijk als het weer en dat geldt zeker voor het weer in juni in de omgeving van Kaapstad. Volgens locals heb je soms te maken met ‘4 verschillende seizoenen in 1 dag’. Ondanks dat blijft deze regio goed te bezoeken in deze tijd van het jaar, zolang je niet enkel rekent op zonnig weer. Voor de beste reisperiode voor Stellenbosch en omgeving kijk je op onze homepage van Zuid-Afrika.

Feestdagen in juni

Nationale feestdagen:
Dag van de Jeugd (jaarlijks op 16 juni).

Festivals:
Knysna Oyster festival (jaarlijks in juni/juli).

Tijdens dit jaarlijkse festival in Knysna kun je vooral oesters proeven. Er worden echter ook nog veel sportieve en muzikale activiteiten georganiseerd. Kijk voor meer informatie op Knysnaoysterfestival.co.za.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

Reizen Zuid-Afrika