Meteen naar de inhoud

Weer Zuid-Afrika juli

Weer Zuid-Afrika juli

Overzicht weer Zuid-Afrika juli

Zuid-Afrika: het weer in juli

Zuid-Afrika bevindt zich midden in de winter in juli, en dat is te merken aan het weer. De temperaturen zijn laag voor Zuid-Afrikaanse begrippen en de avonden en nachten zijn ronduit koud te noemen. De oostelijk gelegen regio’s zien in juli de minste neerslag van het jaar vallen, oftewel, het droge seizoen bevindt zich hier op zijn hoogtepunt. In het zuidwesten blijft het wisselvallig.

map weer Zuid-Afrika juli

Toptip

Mocht je een auto gaan huren, wat een geweldige manier is om het land te zien, denk er dan aan dat ze in Zuid-Afrika aan de linkerkant van de weg rijden.

Zuid-Afrikaans kindje

Weer Noordoost-Zuid-Afrika juli

In juli is het hartje winter in Zuid-Afrika. Evenals juni is dit een koude maand. Ga je op ochtendsafari in deze periode zorg er dan voor dat je je warm kleedt. De kans om veel dieren te spotten is overigens groot in juli, vanwege de droogte. De dieren worden dan redelijk voorspelbaar in hun drinkgedrag. Gelukkig betekent winter in Zuid-Afrika veel zonneschijn, eigenlijk de hele dag door. De kans op een regenbui is nihil in deze periode. Juli is een goede maand dus voor een safari rondreis door Zuid-Afrika (bijvoorbeeld met 333Travel). Deze periode is het echter overal wel drukker, vanwege schoolvakanties.

Tenzing Travel

Tenzing Travel - Zuid-Afrika

Wist je dat...

Zuid-Afrika 11 verschillende officiële talen heeft? En dat er vijf hiervan voorkomen in het volkslied?

Weer Zuidoost-Zuid-Afrika juli

Ook het zuidoosten van het land ziet weinig neerslag in juli. Sterker nog, juli is de maand met de minste hoeveelheid neerslag in het jaar. De kans op een regenbui in Durban en omgeving is in deze periode dan ook niet zo groot. De temperatuur van het zeewater is met zo’n 20 graden wel wat frisser dan een aantal maanden terug, maar het is dan ook winter in juli in Zuid-Afrika. Gelukkig betekent winter hier wel veel zon, vrijwel de gehele dag. Een prima periode voor een prachtige rondreis dus. Kijk hiervoor eens op TenzingTravel.nl.

Zuid-Afrikaanse kust
Zuid-Afrikaanse pinguin

Weer Zuidwest-Zuid-Afrika juli

Ook het zuidwesten van Zuid-Afrika kent lage temperaturen in deze wintermaand. De temperatuur komt hier overdag vaak niet boven de 17 graden uit. Daar waar op het ene moment de zon uitbundig schijnt, kan het niet veel later flink plenzen. Het weerbeeld is dus erg wisselvallig in deze tijd van het jaar. Reken hoe dan ook niet op alleen droge dagen als je de omgeving van Kaapstad gaat bezoeken in juli. Wil je meer kans op droog weer tijdens je reis? Kijk dan eens op onze pagina met de beste reistijd voor Zuid-Afrika.

Zuid-Afrika Statisch

Feestdagen in juli

Nationale feestdagen:
Knysna Oyster festival (jaarlijks in juni/juli).
Tijdens dit jaarlijkse festival in Knysna kun je vooral oesters proeven. Er worden echter ook nog veel sportieve en muzikale activiteiten georganiseerd. Kijk voor meer informatie op Knysnaoysterfestival.co.za.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

Reizen Zuid-Afrika