Meteen naar de inhoud

Weer Zuid-Afrika februari

Weer Zuid-Afrika februari

Overzicht weer Zuid-Afrika februari

Zuid-Afrika: het weer in februari

Februari is ook weer een echte zomermaand in Zuid-Afrika, net als januari. De temperaturen zijn in deze maand dus hoger dan later in het jaar. Doordat het westen en oosten van het land een verschillend klimaat kennen, is het in februari nog redelijk nat in het oosten, terwijl er in het westen nauwelijks neerslag valt. Overigens schijnt in februari, zoals eigenlijk elke maand, de zon veelvuldig, ook in gebieden met wat meer regenval.

map weer Zuid-Afrika februari

Toptip

Bezoek een van de vele wijngaarden in de Kaapse wijnlanden en ga wijn proeven. Er zijn verschillende prachtige wijnroutes door dit gebied, zoals de Stellenbosch wijnroute of de Paarl wijnroute. Er worden ook rondreizen aangeboden die een bezoek brengen aan deze gebieden, zoals bijvoorbeeld bij 333Travel.

Zuid-Afrika cheetah

Weer Noordoost-Zuid-Afrika februari

Met de komst van februari liggen de natste maanden weer achter ons in het noordoosten van Zuid-Afrika. De hoeveelheid neerslag neemt wat af en langzaam maar zeker zal in de komende periode ook de temperatuur wat gaan zakken. Verwacht in februari vooral nog hoge temperaturen, van ruim 25 graden in Johannesburg tot rond de 30 graden in het Krugerpark. Ondanks dat er om de paar dagen een beperkte hoeveelheid neerslag valt, is het over het algemeen droog en schijnt de zon volop. Een auto rondreis door dit gedeelte van Zuid-Afrika is dus goed mogelijk in februari (bijvoorbeeld met Tenzing Travel). Daarbij is de Panorama route een must. Deze voert je langs onder andere Blyde River Canyon en God's Window.

Rondreizen Zuid-Afrika

Rondreizen Zuid-Afrika

Wist je dat...

De meeste macadamia noten uit Zuid-Afrika komen?

Weer Zuidoost-Zuid-Afrika februari

Het weer in februari in het zuidoosten van Zuid-Afrika valt als wisselvallig te omschrijven. Het is weliswaar niet de natste maand van het jaar, maar ook in februari valt er met enige regelmaat een bui in de omgeving van de Drakensbergen. Het is volop zomer in het land in februari, dus de temperaturen kunnen, zeker in dit gedeelte van het land, flink oplopen. De gemiddelde temperatuur is zo’n 28 graden in dit jaargetijde. De zon zal dan ook veelvuldig schijnen, maar niet iedereen ervaart het klimaat in februari als prettig vanwege de hoge luchtvochtigheid.

Zuid-Afrika Port Elizabeth
Zuid-Afrika Richtersveld

Weer Zuidwest-Zuid-Afrika februari

Over het algemeen valt er geen regen in Zuidwest-Zuid-Afrika in februari. In dit gedeelte van het land is het overwegend droog, zonnig weer in dit jaargetijde. Vanwege de invloed van de oceaan wordt het over het algemeen niet extreem heet in de Zuid-Afrikaanse zomer. De temperaturen, met een gemiddelde van 25 graden, zijn dan ook uitstekend voor een vakantie naar plaatsen als Kaapstad, Knysna en Stellenbosch. Ideale weersomstandigheden dus om de heerlijke wijnen te proeven, tijdens een reis door de tuinroute. De temperatuur van de zee blijft deze maand net onder de 20 graden hangen.

Feestdagen in februari

In februari zijn er geen nationale feestdagen of grote evenementen in Zuid-Afrika. De belangrijkste feestdagen van het land kun je vinden op onze pagina met de beste reistijd voor Zuid-Afrika. Ook kun je een kijkje nemen op Beleven.org

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?