Meteen naar de inhoud

Weer Zuid-Afrika december

Weer Zuid-Afrika december

Overzicht weer Zuid-Afrika december

Zuid-Afrika: het weer in december

Het is weer volop zomer in Zuid-Afrika in december en dat betekent over het algemeen hoge temperaturen. Veel Zuid-Afrikanen genieten in december van een welverdiende vakantie, waardoor accommodaties snel vol zijn. Zeker het zuidwesten, waar het prachtig weer is in december, ziet een flinke toename van het aantal toeristen. Populaire bezienswaardigheden als de Tafelberg en Robben Island (waar Nelson Mandela jarenlang in gevangenschap verbleef) kunnen dus druk zijn. Het oosten van Zuid-Afrika heeft een grote kans op neerslag in deze periode.

map weer Zuid-Afrika december

Toptip

Als je graag walvissen wilt spotten, breng dan een bezoek aan Zuid-Afrika in de periode van juni tot november, dan is de kans het grootst dat je ze ziet.

Zuid-Afrikaanse zonsondergang

Weer Noordoost-Zuid-Afrika december

Het is zomer in Zuid-Afrika in december. Het weer voor Johannesburg en omgeving kenmerkt zich door hogere temperaturen en een grotere kans op neerslag dan in de winter (juni t/m augustus). Het regent meestal niet dagelijks, en de neerslag die er valt komt vaak in hevige buien in de middag. Ook in december kun je gelukkig rekenen op een flinke hoeveelheid droge dagen. Daarnaast laat de zon zich, ook in deze maand, veelvuldig zien. Hou er wel rekening mee dat veel Zuid-Afrikanen vakantie vieren in december, dus het kan op druk worden. Zeker als je op safari wilt in het Kruger Park, valt het aan te raden op tijd te boeken. Vooral rond Kerstmis kunnen hotels snel vol raken. Met de bouwstenen van Riksjatravel kun je het Kruger Park onderdeel maken van je reis naar Zuid-Afrika.

Reizen Zuid-Afrika

Wist je dat...

Zuid-Afrika ook wel Regenboognatie genoemd wordt? Dit komt omdat er zoveel verschillende volkeren voorkomen in het land.

Weer Zuidoost-Zuid-Afrika december

Het is regenachtig weer in december in het zuidoosten van Zuid-Afrika. Het kwik loopt in deze maand verder op naar gemiddeld 27 graden. De kans op neerslag aan de prachtige Oost-Kaap is aanzienlijk in december. Reken op een regenbui om de dag als je bijvoorbeeld Morgan's baai bezoekt. Ook komen er in deze regio af en toe flinke, in sommige jaren zelfs verwoestende, wervelstormen voor. Het kan daarna echter weer vrij snel opklaren, want ook voor de zon is vrij veel ruimte in december. Alhoewel de Xhosa Tribal Country en omgeving veel minder toeristisch is dan andere delen van Zuid-Afrika, kan het in december wel druk zijn met toeristen. Heb je de mogelijkheid om buiten de kerstvakantie te gaan, kijk dan eens op onze homepage van Zuid-Afrika voor de beste reistijd.

Zuid-Afrikaanse schildpad
Zuid-Afrikaanse zeeleeuwen

Weer Zuidwest-Zuid-Afrika december

December is een van de drukste maanden voor wat betreft het aantal toeristen rondom Kaapstad. Niet alleen hebben veel Zuid-Afrikanen vakantie deze maand, ook de weersomstandigheden zijn ideaal. De temperatuur schommelt in december rond de 25 graden, het is overwegend zonnig en neerslag valt er (vrijwel) niet. Wel is het zo dat er een stevige wind uit het zuidoosten kan waaien, maar buiten dat kan het weer niet veel beter worden. Ideaal weer dus om een heerlijk Zuid-Afrikaans wijntje te drinken in de omgeving van Stellenbosch. Alhoewel het weer dus zeer aangenaam is in december in dit gedeelte van Zuid-Afrika, is het aan te bevelen tijdig je accommodatie te boeken. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op 333Travel.nl voor de meest prachtige rondreizen in deze tijd van het jaar.

Feestdagen in december

Nationale feestdagen:
Verzoeningsdag (jaarlijks op 16 december).

Deze dag wordt gevierd om de verschillende etnische groepen te verbinden. Lees meer over deze feestdag op Publicholidays.co.za.

Kerstmis (jaarlijks op 25 december).

Dag van de Goede wil (jaarlijks op 26 december).
Op Publicholidays.co.za kun je hier meer over lezen.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?