Meteen naar de inhoud

Weer Zuid-Afrika april

Weer Zuid-Afrika april

Overzicht weer Zuid-Afrika april

Zuid-Afrika: het weer in april

Het weer in Zuid-Afrika in april is aan verandering onderhevig. Terwijl de kans op neerslag in het oosten van Zuid-Afrika afneemt, zie je de hoeveelheid neerslag in het zuidwesten van het land langzaam iets toenemen. Doordat in alle regio’s niet bijzonder veel neerslag valt, is april eigenlijk een prima maand voor een rondreis door dit Afrikaanse land. Of je nu op safari wilt, de panoramaroute wilt rijden of Kaapstad wilt bezoeken, alles is mogelijk in Zuid-Afrika met het weer in april.

map weer Zuid-Afrika april

Toptip

Ben je in Kaapstad, sla dan Lion’s Head niet over. Je kunt deze berg vrij gemakkelijk beklimmen en het uitzicht is spectaculair. Meer uitdagend is het beklimmen van de Tafelberg, wat ook zeker de moeite waard is. Hier kun je echter ook met de kabelbaan naar boven.

Waterval Zuid-Afrika

Weer Noordoost-Zuid-Afrika april

De hoeveelheid neerslag die er valt neemt in april nog verder af. Over het algemeen is het helder weer met weinig bewolking in het noordoosten van Zuid-Afrika. In april liggen de temperaturen wel een stuk lager dan in de voorgaande maanden, met gemiddeldes in Johannesburg van 22 graden. Wat noordelijker, in het Krugerpark, kan de temperatuur nog boven de 25 graden uitkomen. De luchtvochtigheid is lager in april dan in de natste maanden, waardoor het een zeer aangenaam klimaat is in deze periode. Een prima tijd voor een prachtige vakantie dus, waarbij een heerlijke braai met een Zuid-Afrikaanse wijn zeker niet mogen ontbreken.

Reizen Zuid-Afrika

Weer Zuidoost-Zuid-Afrika april

Ook in het zuidoosten van het land zien we de neerslag afnemen in april. Voor het eerst sinds november valt er weer minder dan 100 mm neerslag in deze maand. De natte zomer lijkt dus voorbij in april. De gemiddelde temperatuur ligt ook wat lager dan de afgelopen maanden het geval was, reken op temperaturen van net boven de 25 graden. Al met al vrij goede omstandigheden om het zuidoosten van Zuid-Afrika te bezoeken. Sterker nog, april is een van de maanden met de beste reistijd voor Drakensbergen en omgeving.

Zonsondergang aan de Zuid-Afrikaanse kust

Wist je dat...

Zuid-Afrika de langste wijnroute ter wereld heeft? De route 62 is zo’n 850 km lang en loopt van Kaapstad tot Port Elizabeth.

Zuid-Afrikaanse strandhuisjes

Weer Zuidwest-Zuid-Afrika april

Langzaam maar zeker verandert het weer in het zuidwesten van Zuid-Afrika naarmate april vordert. Daar waar in maart de 25 graden nog weleens gehaald kan worden in Kaapstad, komt het kwik in april niet meer boven de 22 graden uit. Overigens zullen de temperaturen de komende maanden alleen nog maar verder dalen. Ook de kans op neerslag begint iets toe te nemen, alhoewel april nog altijd als redelijk droge maand gezien kan worden in Zuidwest-Zuid-Afrika. Een rondreis met SNP langs de Tuinroute en de wijnvelden nabij Stellenbosch is dus zeker nog mogelijk.

Feestdagen in april

Nationale feestdagen:
Pasen (jaarlijks in maart of april).
Goede vrijdag en Paasmaandag (ofwel Familiedag, zoals het in Zuid-Afrika genoemd wordt) zijn officiële vrije dagen. Voor exacte data en meer informatie kijk je op Publicholidays.co.za.


Dag van de Vrijheid (jaarlijks op 27 april).

Festivals en evenementen
Klein Karoo Nasionale Kunstefees (jaarlijks in maart of april).
Dit kunstfestival wordt ieder jaar gehouden in Oudtshoorn. Bezoek voor meer informatie de website.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?