Meteen naar de inhoud

Weer Vietnam september

Weer Vietnam september

overzicht weer vietnam september

Vietnam: het weer in september

Het is meestal geen goed weer voor een reis naar Vietnam in september. Daar waar in de voorgaand maanden Centraal-Vietnam zich nog enigszins kon onttrekken van de hevige regenbuien, is dat in september voorbij. Het regenseizoen is nu echt in volle gang en van noord tot zuid valt simpelweg veel neerslag. Voor zonliefhebbers is het een verstandiger idee in een andere periode te gaan, omdat de vakantie anders weleens letterlijk in het water zou kunnen vallen. Op de homepage van Vietnam kun je lezen wanneer de beste reisperiode is.

map weer vietnam september
Zonsondergang landschap Vietnam

Weer Noord-Vietnam september

Het noorden van Vietnam kruipt richting het einde van de zomer. Verwacht in september nog wel altijd warm weer en een grote kans op neerslag. Richting het eind van de maand neemt de hoeveelheid buien langzaam af en gaat ook de gemiddelde temperatuur heel langzaam omlaag. Het weerbeeld begint weliswaar enigszins te veranderen, maar voor een flinke trekking in de bergen lijkt het nog iets te vroeg. Wil je echter graag in Hanoi zijn met onafhankelijkheidsdag, dan is september de tijd om naar Vietnam te reizen. Kijk voor goedkope vluchten eens op Lastminute.com.

Toptip

Met name in het noorden van Vietnam vindt je Bia Hoi, een vers gemaakt bier van de tap, wat heel goedkoop is en veel gedronken wordt door de locals. Het wordt vaak geschonken bij de gelijknamige straattentjes.

Weer Centraal-Vietnam september

Het weer slaat in september in Centraal-Vietnam volledig om. De temperaturen beginnen te dalen, maar met gemiddeld 30 graden blijft het nog steeds warm in Hué en omstreken. De grootste verandering zit in de hoeveelheid neerslag die er valt. Daar waar dit gedeelte van Vietnam de zomermaanden vrij droog is doorgekomen, barst vanaf september de regenperiode los. Vooral richting het einde van de maand neemt de kans op veel regen toe, terwijl de hoeveelheid zonnige dagen dan spaarzaam zijn. Lekker genieten op de mooie stranden in de omgeving van Hoi An zit er deze maand dus even niet in.

Vietnam Dalat

Wist je dat...

Het in Vietnam onbeleefd is om iemands hoofd aan te raken? Als je dit wel doet, betekent het dat je neerkijkt op iemand.

Saigon avond

Weer Zuid-Vietnam september

Regen, regen en nog meer regen. Dat is wat je in september in het zuiden van Vietnam kunt verwachten. Ook in deze maand blijft het weerbeeld onveranderd ten opzichte van de voorgaande maanden. Verwacht dus veel regenbuien, die afgewisseld worden met droge, zonnige periodes. Helaas is september de maand waarin de meeste neerslag valt in Zuid-Vietnam, dus verwacht meer periodes met regen dan met zon in bijvoorbeeld Ho Chi Minh stad. Een relaxmoment op het eiland Phu Quoc kun je dus nog beter even uitstellen.

Feestdagen in september

Nationale en lokale feestdagen
Onafhankelijkheidsdag (jaarlijks op 2 september).

Gevierd wordt de onafhankelijkheid van Frankrijk sinds 1945. Op deze dag zijn er veel festiviteiten, parades en vuurwerk.

Vu Lan ofwel het Geestenfeest (jaarlijks in augustus of september).
Op deze dag herdenken de Vietnamezen hun voorouders en tonen waardering aan hun moeders. Voor meer informatie kun je terecht op En.wikipedia.org.

Tet Trung Thu ofwel Middenherfst festival (jaarlijks in september of oktober).
Op deze dag wordt het einde van het oogstseizoen gevierd. Van oorsprong was dit een dag waarop ouders eindelijk weer tijd hadden om tijd door te brengen met hun kinderen. Tet Trung Thu is een van de belangrijkste feestdagen voor Vietnamezen. Meer informatie over deze feestdag kun je vinden op Asiasomeday.com.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

ReizenReizen

ReizenReizen