Meteen naar de inhoud

Weer Vietnam november

Weer Vietnam november

overzicht weer vietnam november

Vietnam: het weer in november

Als je het centrale deel van Vietnam wilt gaan bezoeken is november niet de beste periode qua weer. De regen valt daar nog met bakken uit de hemel. In het noorden daarentegen ligt de neerslaghoeveelheid een stuk lager in vergelijking met de voorgaande maanden. In het zuiden van Vietnam loopt de regentijd op zijn eind. Er vallen nog wel geregeld buien in november, maar zeker richting het eind van de maand neemt de kans op droog weer verder toe.

map weer vietnam november
Vietnamees landschap

Weer Noord-Vietnam november

Het noorden van Vietnam heeft het regenseizoen nu echt achter zich gelaten. Alhoewel de kans groot is dat je ook in november nog wel een keer in een regenbui terecht zal komen, is het over het algemeen droog weer. Na de hoge temperaturen in de zomer, begint het iets af te koelen. Met gemiddeld 25 graden is het echter nog steeds een ideale temperatuur. Perfecte weersomstandigheden dus voor een trekking of andere avontuurlijke activiteiten in de bergen. Riksjatravel.nl biedt prachtige rondreizen en bouwstenen aan, waarmee je het prachtige noorden (waaronder Halong Bay, Sapa en het Ba Be meer) van Vietnam kunt ontdekken.

Toptip

Leer wat Vietnamese woorden, zoals hallo (= Xin chào) en bedankt (= Cảm ơn) om contact te leggen met de locals. Bij Van Verre kun je verschillende homestays boeken om je reis naar Vietnam nog authentieker te maken.

Weer Centraal-Vietnam november

Het regenseizoen is in november nog in volle gang in Centraal-Vietnam en november is dus zeker niet de beste reisperiode voor Hué, Bach Ma National Park en de rest van deze regio. Deze periode kenmerkt zich door hevige stormbuien. Met een gemiddelde temperatuur van ongeveer 27 graden is het bovendien wat koeler dan de voorgaande maanden. Het klimaat in de centrale hooglanden, waaronder Dalat, wijkt af van dat van de rest van Centraal-Vietnam. In deze gebieden valt in november over het algemeen namelijk weinig neerslag en is de kans op zonnig weer een stuk groter.

vietnam kust

Wist je dat...

De meeste cashewnoten uit Vietnam komen?

vietnam zonsondergang

Weer Zuid-Vietnam november

Alhoewel er in het zuiden nog altijd flink wat neerslag valt in november, is dit wel de maand dat het weerbeeld langzaam maar zeker verandert naar meer zonnige omstandigheden. Zeker richting het eind van de maand neemt de kans op flinke, zonnige periodes sterk toe. Vanwege de lage luchtvochtigheid en temperaturen van rond de 30 graden is het dan prima toeven in dit gedeelte van het land. Mocht je dus tijdens je reis naar Vietnam willen relaxen, neem dan eens een kijkje op Whale Island of Phu Quoc. Ook de Cu Chi tunnels en de zandduinen van Mui Ne mag je niet missen.

Feestdagen in november

Nationale en lokale feestdagen
Dag van de leraren (jaarlijks op 20 november).

Op deze dag tonen studenten respect aan hun leraren door hen bloemen en kleine cadeautjes te brengen.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?