Meteen naar de inhoud

Weer Vietnam mei

Weer Vietnam mei

overzicht weer vietnam mei

Vietnam: het weer in mei

Alhoewel de verzengende hitte van de zomermaanden nog ver weg is, is mei in Vietnam wel de opmaak voor de zomer. Temperaturen stijgen naar ruim boven de 30 graden en de hoeveelheid regen die er valt verdubbeld zich ten opzichte van een maand eerder. Ondanks de wisselvalligheid in het weer blijft mei een redelijk goede maand om een reis te maken naar Vietnam.

map weer vietnam mei

Toptip

Als je van garnalen houdt, moet je in Hoi An zeker white rose (Bánh bao/Bánh vạc) proberen, een lokale lekkernij welke erg lastig is om te maken. Wellicht kun je het gerecht leren bereiden tijdens een kookworkshop die je kunt regelen via 333Travel.nl.

Landschap Vietnam

Weer Noord-Vietnam mei

Met gemiddeld 32 graden is het in het noorden van Vietnam in mei een stuk warmer dan de voorgaande maanden. De kansen op een flinke regenbui nemen echter steeds verder toe en door de hoge luchtvochtigheid kan het klam aanvoelen. In de omgeving van Sapa zijn de weersomstandigheden in deze maand nog altijd redelijk goed te noemen. Hier is het over het algemeen ook een stukje frisser, vanwege de hoogte. Nog prima voor een trekking of bezoek aan deze omgeving dus (bijvoorbeeld met Riksjatravel of SNP). Ha Giang, en de wat verder naar het oosten gelegen gebieden hebben al met meer neerslag te kampen.

Wist je dat...

Er relatief weinig analfabeten zijn in Vietnam? Het aantal is het laagste van heel Azië. Dit komt omdat veel Vietnamezen waarde hechten aan de leer van Confucius die benadrukt dat scholing belangrijk is om iets te kunnen bereiken in de maatschappij.

Weer Centraal-Vietnam mei

Mocht je van plan zijn naar Centraal-Vietnam te reizen dan is mei een prima optie. De zon schijnt nog altijd volop en de hoeveelheid neerslag die er valt is nog beperkt. Een bezoek aan de stranden van bijvoorbeeld Hoi An, Danang of Trang is in deze periode heerlijk. Iets verder naar het westen, in de centrale hooglanden van Vietnam, neemt de kans op een regenbui iets toe. De neerslagpiek is echter nog ver weg en de kans op droge dagen is zeer aanwezig.

Vietnam cao dai temple
Vietnamees strand Nha-Trang

Weer Zuid-Vietnam mei

Met 183 mm neerslag in de maand mei is het regenseizoen in het zuiden van Vietnam echt begonnen. De toenemende hoeveelheid neerslag zorgt ervoor dat de temperaturen iets lager komen te liggen dan in de hete maanden hiervoor, maar met temperaturen van boven de 30 graden is het nog altijd warm. Doordat de regen in deze maand vaak in de namiddag in korte, hevige buien valt zijn er gelukkig nog voldoende droge periodes. Wil je tijdens je reis naar Ho Chi Minh Stad en de Mekong Delta meer kans op droog weer, kijk dan eens op onze homepage van Vietnam voor de beste reisperiode.

Feestdagen in mei

Nationale en lokale feestdagen
Dag van de arbeid (jaarlijks op 1 mei).

Dit is een nationale vrije dag in Vietnam. Omdat in Vietnam op 30 april Bevrijdingsdag wordt gevoerd, maken veel mensen er een vakantie van.

Le Phat Dan (jaarlijks in april of mei).
De meeste boeddhistische tempels organiseren verschillende festiviteiten om Boeddha te eren. Het is in Vietnam geen officiële feestdag, maar voor boeddhisten wel een van de belangrijkste dagen van het jaar. In andere landen staat deze dag ook wel bekend als Vesak.

Verjaardag van Ho Chi Minh (jaarlijks op 19 mei).
De mensen tonen op deze dag hun respect voor deze revolutionaire leider.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

Rondreizen Vietnam