Meteen naar de inhoud

Weer Vietnam maart

Weer Vietnam maart

overzicht weer vietnam maart

Vietnam: het weer in maart

Het weer laat zich in Vietnam in maart van zijn beste kant zien. In het hele land zijn de luchten blauw, schijnt het zonnetje aan de hemel en is de kans op een regenbui klein. In het midden en zuiden van het land kruipt de temperatuur richting de 30 graden en is het ook op de stranden heerlijk toeven. Al met al is maart dus een van de beste reismaanden voor Vietnam.

map weer vietnam maart

Toptip

Het oversteken in de grote steden van Vietnam lijkt erg lastig, maar dat valt best mee. Het gaat als volgt: Ga een klein stukje op straat staan en begin met lopen, zorg dat je gezien wordt door de andere weggebruikers. Maak geen onverwachte bewegingen en ga niet stilstaan, maar steek rustig over. De andere weggebruikers zullen afremmen en om je heenrijden.

ReizenReizen

ReizenReizen

vietnam-sapa-rice terraces

Weer Noord-Vietnam maart

In het noorden van Vietnam kun je veel zonneschijn verwachten in maart. De temperaturen beginnen te stijgen naar iets boven de 20 graden. De heldere hemel zorgt er nog wel voor dat het, vooral in de avond en nacht, fris aanvoelt. De hoeveelheid regen die in maart in het noorden van Vietnam valt is verwaarloosbaar. Dit maakt deze maand dan ook bij uitstek geschikt voor een trekking in de omgeving van Sapa of Bac Ha. Van Verre kan je helpen bij het organiseren hiervan.

Wist je dat...

Je in Vietnam altijd iets aangeeft of aanneemt met twee handen?

Weer Centraal-Vietnam maart

In het midden van Vietnam is het volop zomers weer in maart. Met een gemiddelde temperatuur van 26 graden en de zon die veelal schijnt is het heerlijk om bijvoorbeeld de stranden nabij Hoi An te bezoeken. Ook de weersverwachting voor de centrale hooglanden zijn uitstekend. Evenals in de voorgaande maanden is de hoeveelheid regen die valt te verwaarlozen. Kijk voor een zelf samen te stellen rondreis door deze regio eens op VanVerre.nl.

Vietnam-hue sunrise
Fruitverkoper Vietnam

Weer Zuid-Vietnam maart

De temperaturen in het zuiden van Vietnam stijgen langzaam maar zeker verder naar de 30 graden. Pas richting het eind van de maand is er een grotere kans op dagen dat de temperatuur ruim boven de 30 graden uit komt. Het weerbeeld in Zuid-Vietnam blijft droog en zonnig en het is dan ook een goede maand om bijvoorbeeld de stranden van Phan Thiet of Mui Ne te bezoeken. Ook het eiland Phu Quoc is in deze periode een echte aanrader voor strandliefhebbers.

Feestdagen in maart

Nationale en lokale feestdagen
Internationale vrouwendag (jaarlijks op 8 maart).

Deze dag wordt door de Vietnamezen als belangrijke dag gezien. Jongeren tonen hun respect aan (groot)moeders, studenten aan leraressen en mannen aan vrouwen. Vietnam is een van de meest actieve landen als het aankomt op het vieren van deze dag. Op Beleven.org kun je meer informatie vinden over de feestdagen in Vietnam.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

Individuele reizen Vietnam