Meteen naar de inhoud

Weer Vietnam juni

Weer Vietnam juni

overzicht weer vietnam juni

Vietnam: het weer in juni

Met uitzondering van Centraal-Vietnam is in juni het regenseizoen, ofwel monsoon, in Vietnam echt weer losgebarsten. Vanwege het onstuimige weer is het in deze periode niet aan te raden een lekkere duik in de oceaan te nemen. Samen met de toenemende hoeveelheid regen, is het in grote delen van Vietnam erg warm weer in juni.

map weer vietnam juni

Toptip

Bij sommige straattentjes kun je een lapje vlees krijgen, wat je zeker moet proberen. Vietnamezen zijn echter niet gewend om dit in stukken te snijden en eten het gewoon zo aan hun vork. Als je echt wilt, knippen ze het vlees met een schaar voor je in stukjes. Wil je op een bijzondere manier kennis maken met het lokale streetfood? Via 333Travel.nl kun je per vespa scooter een hele goede indruk krijgen van de Zuid-Vietnamese keuken in Ho Chi Minh Stad.

Kindje in Sapa Vietnam

Weer Noord-Vietnam juni

In het noorden is het erg warm in juni (zo'n 33 graden). In steden als Hanoi voelt het, door de enorme massa verkeer, nog een paar graden warmer aan. Verwacht naast de warmte in deze periode ook veel regen en stormachtig weer in het noorden van Vietnam. Ook de bergen in het uiterste noorden zijn in deze periodes simpelweg nat te noemen en een wandeling of meerdaagse trekking in de omgeving van Sapa is in juni dan ook niet aan te raden. Neem eens een kijkje op onze homepage van Vietnam om te ontdekken wanneer de beste reistijd is.

Wist je dat...

Je in Vietnam veel stokbroden kunt krijgen, door de vroegere Franse invloeden? Wij vonden dit tijdens onze reis door Vietnam heerlijk als afwisseling voor alle rijst en noedelgerechten.

Weer Centraal-Vietnam juni

Daar waar zowel het noorden als het zuiden van Vietnam in een regenperiode zijn beland, valt het met de hoeveelheid neerslag in Centraal-Vietnam mee. Weliswaar is ook hier kans op een bui, maar over het algemeen zijn de weersomstandigheden nog redelijk goed te noemen. De kans op neerslag is in de centrale hooglanden rondom Dalat wat groter, maar hier valt nog prima te reizen in juni. Wel is het, met een gemiddelde van 33 graden, ook in Centraal-Vietnam warm te noemen. Mocht je dus het My Son tempelcomplex nabij Hoi An willen gaan bezoeken, ga dan vroeg op de dag. 333Travel biedt je de mogelijkheid om My Son te bezoeken tijdens je reis naar Vietnam.

Vietnam vissers zonsopkomst
vietnam Nha Trang

Weer Zuid-Vietnam juni

Het zuiden bevindt zich midden in het regenseizoen. Juni is, na september, de maand waarin Zuid-Vietnam de meeste neerslag ziet (gemiddeld 261 mm in Ho Chi Minh Stad). Ook de warmte blijft aanwezig in juni, waardoor het niet de meest ideale periode lijkt om een bezoek aan Phu Quoc, Phan Thiet of de Mekong Delta te brengen. Aan de andere kant is het wel zo dat, tussen de fikse buien door, er voldoende droge en zonnige uren zijn. Mocht je dus toch graag in deze periode je vakantie naar Vietnam plannen, is het niet alleen regenachtige weer wat je zult aantreffen.

Feestdagen in juni

Nationale en lokale feestdagen
Dag van de familie (jaarlijks op 28 juni).

Door het hele land worden culturele activiteiten georganiseerd om het belang van de familie te benadrukken.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?