Meteen naar de inhoud

Weer Vietnam juli

Weer Vietnam juli

overzicht weer vietnam juli

Vietnam: het weer in juli

Het weer in juli in Vietnam is vergelijkbaar met dat van een maand eerder. Het noorden en zuiden van het land bevinden zich midden in het regenseizoen. In Centraal-Vietnam is het echter overwegend droog, alhoewel ook daar af en toe een bui kan vallen. Over het algemeen is juli dus een zeer natte maand te noemen. Wil je graag naar Vietnam reizen en ben je flexibel? Ontdek dan op onze beste reistijdpagina van Vietnam wanneer je dit het beste kunt doen. Ben je juist op zoek naar een ideale reisbestemming waar het mooi weer is in juli, dan kun je ook terecht op onze juli maandpagina.

map weer vietnam juli
Huis in Bac Ha Vietnam

Weer Noord-Vietnam juli

Met gemiddeld zo’n 33 graden is het ook in de maand juli erg warm in het noorden. Verwacht naast het warme weer ook erg veel regen in deze periode. De hevige regenval gaat vaak gepaard met stormachtige omstandigheden. Mocht je een trekking willen gaan doen in de bergen, dan is juli niet aan te raden. Veel wegen zijn vanwege de flinke neerslag moeilijk begaanbaar en sommige paden zijn zelfs niet toegankelijk. Kijk eens op onze homepage van Vietnam wanneer de beste tijd is om naar Sapa, Bac Ha of andere gebieden in Noord-Vietnam af te reizen. De Ban Gioc watervallen zijn overigens wel spectaculair in deze periode. Van Verre kan je helpen bij het plannen van een reis naar dit gebied.

Toptip

Probeer niet uit te vallen tegen Vietnamezen. Als je rustig en beleefd blijft, krijg je veel meer voor elkaar.

Weer Centraal-Vietnam juli

Het midden van Vietnam onttrekt zich een beetje van de hevige neerslag die elders in het land valt in juli. Alhoewel ook hier rekening gehouden dient te worden met af en toe een bui, breekt ook de zon zeer regelmatig door. Vanwege de verkoeling die een regenbui met zich meebrengt is een bui in deze warme periode best welkom. De centrale hooglanden (waaronder Dalat, Yok Don National Park en het Lak meer), kennen wel veel neerslag in juli waardoor wandelen in dit gebied niet aan te raden valt.

vietnam kustlijn

Wist je dat...

De Vietnamese taal 6 verschillende tonen heeft en dat iedere toon een ander woord betekent? Dit maakt dat de taal erg lastig is om te leren.

Vietnam mekong

Weer Zuid-Vietnam juli

Ook in het zuiden van Vietnam is het weerbeeld onveranderd vergeleken met de maand juni. De regio bevindt zich dus volop in het regenseizoen. Alhoewel er zeer veel neerslag valt in deze maand regent het gelukkig niet de hele dag. Tussen de buien door kun je ook nog steeds flinke droge, zonnige periodes verwachten en kan het op de stranden van Phu Quoc nog aangenaam zijn. Met een gemiddelde temperatuur van 31 graden is het iets minder warm dan de voorgaande maanden.

Feestdagen in juli

Nationale en lokale feestdagen
Dag van de herinnering (jaarlijks op 27 juli).

Dag dat de gesneuvelde en gewonde soldaten herdacht worden.

 

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

Individuele reizen Vietnam