Meteen naar de inhoud

Weer Vietnam februari

Weer Vietnam februari

overzicht weer vietnam februari

Vietnam: het weer in februari

Februari is qua weer misschien wel de beste maand voor een reis naar Vietnam. Het klimaat is namelijk het hele land gunstig gezind. Van Hanoi in het noorden tot Ho Chi Minh Stad in het zuiden is het droog en zonnig. Het is dan ook niet verwonderlijk dat een rondreis met alle hoogtepunten van Vietnam bij TUI in dit jaargetijde populair is. Temperaturen zijn zeer aangenaam te noemen, alhoewel het in het noorden (in de omgeving van Sapa en Bac Ha) in de nachten wel rekening gehouden moet worden met lage temperaturen.

map weer vietnam februari
Vietnam-sapa-hmong

Weer Noord-Vietnam februari

Het noorden kent veel droge dagen in februari, maar de temperaturen liggen nog niet zo hoog als elders in Vietnam. Het kwik komt in februari nog niet vaak boven de 20 graden uit, en zeker in de avonden en nachten kan het nog erg koud aanvoelen. Het heldere, droge weer zorgt er wel voor dat de omstandigheden voor een trekking in het bergachtige noorden ideaal zijn. Ook voor een bezoek aan de grotten van Trang An of de historische hoofstad Hoa Lu (zie 333Travel.nl) leent het weer zich in Noord-Vietnam in februari prima. Vergeet alleen je warme kleding voor de avonden niet.

Toptip

Durf te eten bij een straattentje. Dit is een groot onderdeel van de Vietnamese cultuur, dus zeker niet te missen. Let er alleen wel op dat er veel locals gaan eten en dat het eten vers gemaakt wordt. Je kunt ook voor een georganiseerde streetfood tour kiezen. 333travel biedt zo'n tour bijvoorbeeld aan in Hanoi.

Weer Centraal-Vietnam februari

Na maanden met relatief veel regen is de maand februari weer een genot voor zonaanbidders. De hoeveelheid neerslag in deze maand is verwaarloosbaar en met een gemiddelde temperatuur van 26 graden is het heerlijk reizen. Een dagje strand is in februari zeer de moeite waard. Veel reisaanbieders, zoals Sawadee, nemen dan ook een rustdag in Nha Trang op, zodat je heel relaxed van het heerlijke weer kunt genieten. De omstandigheden voor een trekking in de centrale hooglanden zijn in deze maand ook uitstekend. Houd hier nog wel rekening met lage temperaturen in de avonden.

Vietnam Da Nang zonsondergang

Wist je dat...

Er in Vietnam meer dan 10 miljoen brommers rondrijden? En dat dit zo'n 90% van alle weggebruikers is? Met name in grote steden zie je ze heel veel en de locals kunnen er echt alles en iedereen mee vervoeren.

Vietnam drankjes op het strand

Weer Zuid-Vietnam februari

Vrijwel geen neerslag, een temperatuur van net boven de dertig graden en zeer veel zonneschijn. Oftewel, een prima maand voor een bezoek aan het zuiden van Vietnam. Eigenlijk is het weer in februari in dit gedeelte van Vietnam ideaal voor een veelvoud aan activiteiten. Van een bezoek aan de Cu Chi tunnels, een boottocht over de machtige Mekong tot een wandeling in Ho Chi Minh stad. De verzengende hitte van het regenseizoen is nog ver weg, de mensen lijken nog iets meer relaxed dan in andere maanden en dit maakt het reizen in deze periode dan ook zeer aangenaam.

Rondreizen Vietnam

Feestdagen in februari

Nationale en lokale feestdagen
Tet Nguyen Dan (jaarlijks in januari of februari).

Tet is de tijd voor de Vietnamezen om het nieuwe jaar welkom te heten en hun voorouders te eren. De festiviteiten duren een aantal dagen en veel Vietnamezen vieren dit samen met hun familie. De meeste toeristische trekpleisters, winkels en overheidsgebouwen zullen in deze periode gesloten zijn. Kijk voor meer informatie op Beleven.org.

Tet Nguyen Tieu (jaarlijks in februari).
2 weken na het Vietnamese nieuwjaar wordt de eerste volle maan van het jaar gevierd. Door het hele land kun je culturele festiviteiten, veel live muziek en traditionele spelen verwachten. Dit oorspronkelijk Chinese feest wordt ook wel Lantaarnfestival genoemd.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?