Meteen naar de inhoud

Weer Vietnam december

Weer Vietnam december

overzicht weer vietnam december

Vietnam: het weer in december

Over het algemeen is december qua weer een goede maand om Vietnam te bezoeken. Voor zowel Noord-Vietnam als Zuid-Vietnam is dit een van de maanden dat het klimaat op zijn best is. De weerssituatie in het midden van het land is aan het verbeteren in vergelijking met de voorgaande maanden, maar er valt nog altijd een behoorlijke hoeveelheid neerslag in dit deel van Vietnam.

map weer vietnam december
Vietnamese vrouw met kinderen

Weer Noord-Vietnam december

Het weer in het noorden van Vietnam is optimaal in december. Dit is namelijk de maand met de minste hoeveelheid neerslag in de omgeving van Hanoi. Daarnaast liggen de temperaturen weliswaar iets lager dan in de voorgaande maanden, maar met gemiddeld 22 graden is het nog altijd een zeer aangename temperatuur. Ook wanneer je naar de bergen rondom Sapa en Bac Ha reist (kijk eens op SNP.nl), zijn de weersomstandigheden ideaal. Neem wel voldoende warme kleding mee, want het kan daar in de nachten erg koud worden. Het is zelfs mogelijk dat je in deze periode sneeuw ziet vallen in Noord-Vietnam.

Toptip

Onthoud dat het in Vietnam een gewoonte is om af te dingen, ook voor locals. Als je dit niet doet, betaal je eigenlijk altijd teveel. Overdrijf het echter niet, want de mensen daar moeten er ook iets aan verdienen.

Weer Centraal-Vietnam december

Alhoewel de weersomstandigheden zeker aan het verbeteren zijn, blijft de kans op regen en stormachtig weer zeer nadrukkelijk aanwezig in december. De hoeveelheid neerslag die er valt in Hué en omstreken is weliswaar iets lager dan in de piek van het regenseizoen in oktober en november, maar deze is nog altijd aanzienlijk. Richting het eind van de maand neemt de kans op zonnig weer toe. Overigens is het in de omgeving van Dalat en de centrale hooglanden in deze periode over het algemeen wel droog en zonnig. Onder andere Van Verre en Tenzing Travel bieden je de mogelijkheid om dit prachtige gebied te ontdekken.

vietnam-hanoi market

Wist je dat...

Vietnam een uniek alfabet heeft, maar dat het erg veel op het westerse schrift lijkt?

Drijvende markt Mekong Delta Vietnam

Weer Zuid-Vietnam december

De zon wint het in het zuiden van het land steeds vaker van de neerslag in december. Met in toenemende mate blauwe luchten en zonnige periodes is dit echt de opmaak richting de droge maanden. De kans op een enkele regenbui blijft echter nog wel aanwezig in deze maand. Een van de maanden met de beste reistijd is december zeker niet. In vergelijking met de voorgaande maanden is het reizen in de Mekong Delta en Ho Chi Minh stad echter nu weer een stuk prettiger. Gelukkig zal dit weerbeeld de komende maanden zeker niet verslechteren.

Rondreizen Vietnam

Feestdagen in december

Nationale en lokale feestdagen
Kerstmis (jaarlijks op 25 december).
In Vietnam wordt dit feest niet door iedereen gevierd, maar zeker wel door een deel van de bevolking. Lees meer over de feestdagen in Vietnam op Beleven.org.

 

 

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

Individuele reizen Vietnam