Meteen naar de inhoud

Weer Vietnam augustus

Weer Vietnam augustus

overzicht weer vietnam augustus

Vietnam: het klimaat in augustus

Evenals in de voorgaande maanden valt er ook in augustus weer veel neerslag in Vietnam. Het land bevindt zich voor het grootste gedeelte midden in het regenseizoen. In Centraal-Vietnam valt minder regen dan in de rest van het land, maar ook daar neemt de kans op een bui, zeker richting het eind van de maand, flink toe.

map weer vietnam augustus
Kindjes Sapa Vietnam

Weer Noord-Vietnam augustus

Net als je denkt dat er niet nog meer neerslag kan vallen in Noord-Vietnam dan in juli, bewijst augustus het tegendeel. De regio bevindt zich zo’n beetje op het hoogtepunt van het regenseizoen met bijna 300 mm neerslag in deze maand. Wegen en paden worden moeilijk begaanbaar, dus trek extra tijd uit als je in deze periode rond wilt gaan reizen. Ook lijkt deze maand niet erg geschikt om de bergen in te trekken. Door de vele regenval kunnen natuurgebieden, zoals het Ba Be National Park wel erg mooi groen zijn in deze periode. SNP biedt verschillende bouwstenen aan, waarmee je een prachtige natuurreis naar Noord-Vietnam kunt samenstellen.

Toptip

Elke stad in Vietnam heeft zijn eigen bier, dus als liefhebber is het leuk om er verschillende te proberen.

Weer Centraal-Vietnam augustus

Alhoewel het in de kustgebieden, waaronder Hoi An, over het algemeen nog goed weer is in augustus, is een bezoek aan andere delen van Centraal-Vietnam niet aan te raden in deze periode. Zowel in Hué als in de centrale hooglanden in het westen valt veel neerslag. Daarnaast is de kans op flink wat buien, in de gehele regio, richting het eind van augustus groot. Koud is het zeker niet. De temperatuur blijft hier ver boven de 30 graden uitkomen in augustus. Wil je wat zekerder zijn van droog weer, kijk dan eens op onze pagina met de beste reistijd voor Vietnam.

Hard werken op het land Vietnam

Wist je dat...

Veel Vietnamezen hangbuikzwijntjes als huisdier hebben?

Rijstpapier maken Vietnam

Weer Zuid-Vietnam augustus

Verwacht veel regenachtig weer in het zuiden van Vietnam in augustus. De hoeveelheid neerslag die er valt blijft onverminderd groot aangezien de regio zich midden in het regenseizoen bevindt. Gelukkig is het klimaat in het zuiden van het land wel zo ingesteld dat het niet de hele dag regent. Vaak zijn er ook flinke periodes met droog, zonnig weer. Met een temperatuur van zo’n 31 graden is het dan goed te hebben in Can Tho in de Mekong Delta of de stranden van Phu Quoc en Whale Island.

Rondreizen Vietnam

Feestdagen in augustus

Nationale en lokale feestdagen
Augustusrevolutie (jaarlijks op 19 augustus).

Vu Lan ofwel het Geestenfeest (jaarlijks in augustus of september).
Op deze dag herdenken de Vietnamezen hun voorouders en tonen waardering aan hun moeders. Voor meer informatie kun je terecht op En.wikipedia.org.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?