Meteen naar de inhoud

Weer Thailand september

Weer Thailand september

Overzicht weer Thailand september

Thailand: het weer in september

Het is geen ideaal weer in Thailand in september, want dit is de natste maand van het jaar. Vrijwel heel Thailand bevindt zich op het hoogtepunt van het regenseizoen, met flinke onweersbuien en de luchtvochtigheid die zijn piek bereikt. Positieve uitzondering op de enorme hoeveelheden neerslag is Zuidoost-Thailand, waar het regenseizoen in oktober en november zijn hoogtepunt zal gaan bereiken. Mocht je in september naar Thailand willen, dan heb je in deze regio de meeste kans niet weg te regenen.

Map weer Thailand september
Thailand Tham Pha Plong

Weer Noord-Thailand september

Toegegeven, er valt in september net iets minder regen dan in augustus, maar ook deze maand laat zich in het noorden van Thailand het beste als erg nat omschrijven. Het einde van het regenseizoen nadert weliswaar, maar september ziet over het algemeen meer natte dan droge dagen. De kans op overstromingen blijft in deze periode onverminderd groot. Een trekking of andere outdoor activiteiten lijken in deze periode dan ook niet de meest logische keus. Om te ontdekken wanneer het Thaise klimaat Noord-Thailand het beste gezind is, kijk je op onze pagina 'beste reistijd Thailand'.

Toptip

Leer wat Thaise woorden en de manier van groeten (handpalmen tegen elkaar en buigen), dit wordt zeer gewaardeerd door de Thaise bevolking.

Weer Centraal-Thailand september

Daar waar het in augustus al erg nat was, doet september er nog een schepje bovenop. In Bangkok valt zelfs 50 procent meer regen dan een maand eerder. Gelukkig neemt de neerslaghoeveelheid na september ook weer net zo snel af. Ook in deze regio is de kans op volgelopen straten en overstromingen nadrukkelijk aanwezig. Een voordeel van al dit natuurgeweld is dat de watervallen van Kanchanaburi er indrukwekkend bijliggen.

Zonsondergang Koh Kood Thailand
Thailand resort Phuket

Weer Zuidwest-Thailand september

Daar waar de vorige maanden nat te noemen waren, mag september gerust kletsnat genoemd worden in Zuidwest-Thailand. De zee is zeer onstuimig in deze tijd van het jaar en de hoeveelheid neerslag, met bijna 400 mm, gigantisch. Wellicht dat enkele surffanatici zich kunnen uitleven op de hoge golven, maar dat is ook wel het enige positieve aan het klimaat van Zuidwest-Thailand in september. Een strandvakantie in Phuket of Ko Phi Phi is dan ook niet aan te raden. Een reis naar het zuidoosten van Thailand is een betere keus in deze periode.

Wist je dat...

Het heel leuk is om Bangkok met de fiets te verkennen? Kijk eens op Bajabikes.eu voor de mogelijkheden.

Weer Zuidoost-Thailand september

Dit gedeelte van Thailand bevindt zich als enige (nog) niet op de top van het regenseizoen. September is de laatste maand dat het klimaat Zuidoost-Thailand gunstig gezind is voordat de extreem natte maanden oktober en november eraan komen. Alhoewel de zon dus regelmatig zal schijnen, is ook de kans op een regelmatige bui zeer aanwezig. In tegenstelling tot een maand eerder ziet het vasteland nu iets meer neerslag dan de eilanden Ko Samui, Ko Phangan of Ko Tao. Je kunt deze eilanden onderdeel maken van je reis bij Van Verre.

Thailand zonsopkomt Koh Samui

Rondreizen Thailand

Feestdagen in september

In september zijn er geen nationale feestdagen of grote evenementen in Thailand. Wil je meer weten over de belangrijkste feestdagen in Thailand, neem dan een kijkje op Publicholidays.asia.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

Vakantie Thailand

Vakantie Thailand