Meteen naar de inhoud

Weer Thailand oktober

Weer Thailand oktober

Overzicht weer Thailand oktober

Thailand: het weer in oktober

De maand oktober betekent voor Thailand weer een verandering in het klimaat. Het regenseizoen loopt in het grootste gedeelte van het land op zijn einde, dus de hoeveelheid neerslag die er valt is al weer wat minder dan in september. Voor Noord- en Centraal-Thailand markeert de maand oktober het begin van de koelere, drogere wintermaanden. Het zuiden van het land ziet in oktober daarentegen flink wat regen naar beneden komen.

Map weer Thailand oktober
Thaise monniken

Weer Noord-Thailand oktober

Het einde van het regenseizoen wordt in oktober bereikt. De hoeveelheid neerslag die er, vooral aan het begin van de maand, nog valt is al de helft van wat er een maand eerder nog viel. Tegen het eind van de maand begint ook de temperatuur heel langzaam wat omlaag te gaan. De zon laat zich met grote regelmaat zien en op dat moment is het, zeker ook vanwege het beperkte aantal toeristen, plezierig reizen in bijvoorbeeld Chang Mai of Pai. Kijk eens op VanVerre.nl om je eigen rondreis naar deze regio samen te stellen of kies voor een prachtige groepsreis van Sawadee.

Toptip

Neem een Thaise massage, want je betaalt er bijna niks voor en achteraf voel je je als herboren. Achteraf dan hè, want de massage zelf kan best hardhandig zijn.

Weer Centraal-Thailand oktober

De heftigste periode van het regenseizoen heeft Centraal-Thailand in oktober achter de rug. Dat wil echter niet zeggen dat het niet meer regent in Bangkok, Ko Chang of Pattaya. Ook in oktober valt er nog een behoorlijke hoeveelheid regen, maar gelukkig neemt het aantal dagen dat het droog is weer toe. Als er de afgelopen maanden extreem veel neerslag is gevallen, kan ook in oktober een overstroming nog voorkomen, maar gelukkig is dit niet elk jaar het geval.

Thailand Koh Kood
Thailand uitzicht vanaf Ko Phi Phi

Weer Zuidwest-Thailand oktober

Oké, de meest natte en onstuimige maand heeft Zuidwest-Thailand net gehad, maar ook in oktober is het vooral regen dat de klok slaat. Het positieve is dat er minder neerslag valt dan in september, maar de hoeveelheden zijn ook in oktober niet mals. Als je geluk hebt wordt aan het einde van de maand een wat drogere periode ingeluid, maar het kan ook zo maar zijn dat je de hele maand oktober alleen maar regen ziet. Ontdek snel de beste reistijd van Phuket, Ko Phi Phi en andere bestemmingen in deze regio.

Wist je dat...

Het hoofd in de Thaise cultuur heilig is en dat het niet gepast is om andermans hoofd aan te raken?

Weer Zuidoost-Thailand oktober

Tot en met september hebben Ko Samui, Ko Tao en de andere bestemmingen in Zuidoost-Thailand redelijk goed weer gehad, waarin het met de hoeveelheid neerslag meeviel. Oktober is echter de ommekeer en deze maand kan dan ook gezien worden als start van het regenseizoen in dit gedeelte van het land. Verwacht dus op veel dagen een flinke plens water naar beneden te zien komen. Bezoek je Thailand in deze maand, dan is het noorden dus qua weerstype een betere optie dan het zuiden.

Thailand lunchpakketjes

Feestdagen in oktober

Nationale en lokale feestdagen
Wan Ok Phansa (jaarlijks in oktober).
Laatste dag van het boeddhistische vasten. De dag wordt gevierd met verschillende festiviteiten. Lees verder op Rove.me.

Chulalongkorn dag (jaarlijks op 23 oktober).
Op deze dag wordt het overlijden van koning Chulalongkorn herdacht. Deze koning regeerde van 1868 tot 1910 en heeft het land op verschillende gebieden hervormd. Zo heeft hij onder andere de slavernij afgeschaft.

Yi Peng (jaarlijks in oktober of november).
Tijdens dit festival in Noord-Thailand worden papieren lantaarns aangestoken en opgelaten. Ook zijn er parades, vuurwerk en verschillende andere activiteiten. Kijk voor meer informatie op Yipenglanternfestival.in.th.

Loi Krathong (jaarlijks in oktober of november).
De godin van het water wordt vereerd door het aanbieden van mandjes met onder andere kaarsen en bloemen op het water, waarmee al het negatieve wordt weggedragen en een nieuwe start begint. Ook zijn er verschillende andere festiviteiten op deze dag. Lees verder op Beleven.org.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?