Meteen naar de inhoud

Weer Thailand november

Weer Thailand november

Overzicht weer Thailand november

Thailand: het weer in november

Het regenseizoen zit er, voor een groot gedeelte van Thailand, weer op in november. Alleen het zuiden van het land ziet nog regelmatig neerslag. Zuidoost-Thailand is zelfs extreem nat te noemen in deze periode van het jaar. Een bezoek aan Centraal- of Noord-Thailand is zeker aan te raden in november. Met weinig neerslag en de grote hoeveelheden toeristen nog een maand weg, is een vakantie of rondreis in deze periode zeker de moeite waard.

Map weer Thailand november
Thailand ubon ratchathani tempel

Weer Noord-Thailand november

Wellicht dat je aan het begin van de maand een keer in een regenbui terecht komt, maar het is overwegend droog in het noorden van Thailand in november. Het zonnige weer keert deze maand weer helemaal terug en overdag zijn de temperaturen prima. De avonden en nachten kunnen koud aanvoelen, zeker als je wat hoger in de bergen komt. Ondanks de koudere nachten valt een trekking in deze tijd van het jaar zeker aan te raden, de natuur ligt er prachtig bij in november. Wil je zelf je reis naar bijvoorbeeld Chiang Mai, Pai, Mae Hong Son of Chiang Rai samenstellen? Kijk dan eens op VanVerre.nl.

Toptip

Als je in Thailand bent, vergeet dan de fruitshakes niet te proberen, deze zijn namelijk hemels.

Weer Centraal-Thailand november

Ook Centraal-Thailand schudt het regenseizoen definitief van zich af in november. Er is nog altijd een kleine kans op een incidenteel buitje in bijvoorbeeld Bangkok, Khao Yai National Park of Ko Chang, maar de hoeveelheid neerslag die er valt is niet noemenswaardig, zeker als je het vergelijkt met de voorgaande maanden. Ook met de hoge luchtvochtigheid is het in november gedaan, waardoor het klimaat over het algemeen als prettig kan worden omschreven deze maand.

Thaise markt
Thailand Boeddha Phuket

Weer Zuidwest-Thailand november

In november heb je nog steeds een behoorlijke kans op neerslag in het zuidwesten van Thailand, maar de hoeveelheid die er valt is een stuk lager dan de afgelopen maanden. November kan dan ook gezien worden als de staart van het regenseizoen. Dit betekent dat ook de zon zich weer steeds langere periodes zal laten zien in Krabi, Ko Lanta en Phuket. Zonder twijfel is de Andaman kust een betere optie dan de oostkust, waar de neerslag in november vaak met bakken uit de hemel komt vallen.

Wist je dat...

Er in de provincie Lopburi jaarlijks (laatste zondag van november) een heel bijzonder festival gehouden wordt, namelijk het Apenbuffet? Meer dan 600 apen worden uitgenodigd voor een luxe buffet, bestaande uit ijs, vers fruit en allerlei andere lekkernijen. De lokale bevolking bedankt hiermee de apen, die jaarlijks vele toeristen naar de regio trekken.

Weer Zuidoost-Thailand november

Daar waar het overgrote deel van Thailand het regenseizoen van zich af weet te schudden in november, is in het zuidoosten het tegendeel het geval. In deze tijd van het jaar valt hier juist extreem veel neerslag. Vooral de eilanden in de Golf van Thailand zien enorme hoeveelheden regen in november. De temperatuur zakt in deze periode naar onder de 30 graden. Voor eilandliefhebbers is een bezoek aan bijvoorbeeld Ko Chang of Ko Kood een betere optie in november. Wil je weten wanneer je beter naar de eilanden in de provincie Surat Thani (waaronder Ko Samui) kunt afreizen, kijk dan eens op onze beste reistijdpagina van Thailand.

Thailand koh tao

Rondreizen Thailand

Feestdagen in november

Nationale en lokale feestdagen
Apenbuffet (jaarlijks de laatste zondag van november).
Zie Wist je dat...

Yi Peng (jaarlijks in oktober of november).
Tijdens dit festival in Noord-Thailand worden papieren lantaarns aangestoken en opgelaten. Ook zijn er parades, vuurwerk en verschillende andere activiteiten. Kijk voor meer informatie op Yipenglanternfestival.in.th.

Loi Krathong (jaarlijks in oktober of november).
De godin van het water wordt vereerd door het aanbieden van mandjes met onder andere kaarsen en bloemen op het water, waarmee al het negatieve wordt weggedragen en een nieuwe start begint. Ook zijn er verschillende andere festiviteiten op deze dag. Lees verder op Beleven.org.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

Koningaap - Thailand

Koningaap - Thailand