Meteen naar de inhoud

Weer Thailand mei

Weer Thailand mei

Overzicht weer Thailand mei

Thailand: het weer in mei

En toen begon in Thailand het regenseizoen. Na de extreme warmte in april, begint in mei het Monsoon seizoen weer met veel regen in zo’n beetje heel Thailand. Verwacht in het hele land om de dag neerslag en in Zuidwest-Thailand wellicht nog wat vaker. Mede door de toenemende kans op regen voelt de temperatuur wat lager aan dan in april, maar met gemiddeld 33 graden blijft het nog altijd warm. Wil je zekerder zijn van droog weer? Lees dan meer over de beste reistijd voor Thailand.

Map weer Thailand mei
Thailand Tham Pha Plong

Weer Noord-Thailand mei

Alhoewel het begin van mei vaak nog een flink aantal droge dagen kent, wordt de kans op neerslag richting het eind van de maand steeds groter. Na de verzengende hitte van april is dit voor veel mensen een welkome afwisseling. Een ander voordeel is dat de regen de lucht weer wat schoner spoelt, waardoor de rook die er hangt in maart en april wat afneemt. Vanaf het moment dat het vaker gaat regenen worden ook trekkings in deze regio uitdagender, omdat op veel plaatsen paden moeilijker begaanbaar worden.

Toptip

Als je een tuk-tuk neemt, onderhandel dan over de prijs. Bij de meeste accommodaties kunnen ze je een prijsindicatie geven, zodat je alvast een idee hebt.

Weer Centraal-Thailand mei

Daar waar de temperatuur in april nog regelmatig de 35 graden aantikte, is dat in mei niet meer het geval. Het is nog steeds erg warm en in combinatie met de toenemende hoeveelheid neerslag zorgt dit voor een hoge luchtvochtigheid, die niet door iedereen als prettig wordt ervaren. Aan de andere kant kunnen veel mensen een verfrissende regenbui wel waarderen na de hitte van april. Verwacht ook in het oosten van het land meer neerslag, alhoewel dit nog relatief meevalt vergeleken met wat er de komende maanden nog op de planning staat.

Olifanten Khao Yai NP Thailand

Thailand westkust boten

Weer Zuidwest-Thailand mei

Er zijn weinig gebieden in Thailand die meer regen zien in mei dan Zuidwest-Thailand. De temperatuur licht een fractie lager dan een maand eerder, maar het is nog altijd warm te noemen. Alhoewel het veel dagen regent in mei is het vaak niet de hele dag nat. Op de meeste dagen zal het een of twee uur flink plenzen. Tussen de buien door heb je kans op prachtig, zonnig weer. Op deze momenten kun je dus ook prima genieten van de prachtige stranden van Phuket en Ko Phi Phi. Een voordeel van deze periode is dat je vaak fantastische deals kunt sluiten met hotels. Ook reizen naar dit deel van Thailand zijn in deze periode vaak goedkoper, dus kijk bijvoorbeeld eens op TUI.nl.

Wist je dat...

Thailand zo’n 1.430 eilanden heeft?

Weer Zuidoost-Thailand mei

In tegenstelling tot de rest van het land neemt de temperatuur in Zuidoost-Thailand nog niet af in mei. Wel valt in dit gebied, evenals in de rest van het land, meer regen dan de voorgaande maanden. Er valt wel beduidend minder neerslag dan in het zuidwesten. Verwacht echter ook in deze regio wel regelmatig een bui, gemiddeld eens in de 2 dagen. Mede door deze regenval ligt het aantal uren dat de zon schijnt ook wat lager dan in maart of in april, maar de kans op regelmatig zonneschijn blijft groot.

thaise fruitverkoopster

Rondreizen Thailand

Feestdagen in mei

Nationale en lokale feestdagen
Dag van de arbeid (jaarlijks op 1 mei).

Kroningsdag (jaarlijks op 5 mei).
Gevierd wordt de kroning van de koning. Nu hij afgelopen jaar is overleden, is nog onduidelijk of deze feestdag aanhoudt.

Visakha Bucha (jaarlijks in mei of juni).
Op deze dag tonen boeddhisten respect aan Boeddha en zijn er verschillende rituelen en toespraken bij tempels. Voor meer informatie kun je terecht op Publicholidays.asia.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?