Meteen naar de inhoud

Weer Thailand maart

Weer Thailand maart

Overzicht weer Thailand maart

Thailand: het weer in maart

Het weer in maart in Thailand is over het algemeen aangenaam, maar de temperaturen beginnen deze maand wel weer op te lopen. Maart kan dan ook gezien worden als eerste maand van Thailands hete periode. Gemiddeld genomen liggen de temperaturen in maart in Thailand overdag tussen de 30°C en 37°C, afhankelijk van de regio. Het noorden en midden van Thailand, waaronder populaire bestemmingen zoals Chiang Mai, Kanchanaburi en Bankgkok, heeft meestal een hogere temperatuur dan de kustgebieden in het zuiden, zoals Koh Samui, Phuket of Krabi. Bovendien is het voordeel aan de Thaise kust dat hier vaak een briesje waait.
Het klimaat in Thailand brengt in maart nog niet veel regen met zich mee. Het moessonseizoen gaat deze maand namelijk nog niet van start in Thailand en de kans op neerslag in maart is dan ook vrij klein in heel het land.

Map weer Thailand maart
thailand cultuur

Weer Noord-Thailand maart

Wat betreft het weer in maart in het noorden van Thailand kun je vooral rekenen op hoge temperaturen van rond de 35 graden. Voor veel mensen is het weer in maart dan ook niet ideaal voor het bezoeken van bezienswaardigheden en het maken van wandelingen in de omgeving van Chiang Mai, Chiang Dao en Chiang Rai.
Daarnaast is het in heel het land, maar vooral in het noorden, erg heiig vanwege het verbranden van de akkers door de boeren. Deze mistige waas levert voor sommige mensen ademhalingsproblemen en prikkende ogen op. Het feit dat er in maart vrijwel geen neerslag valt in dit gedeelte van Thailand, betekent ook dat deze waas lang blijft hangen. Een reis naar Chiang Mai en de rest van Noord-Thailand valt in maart dan ook niet aan te raden. Ontdek snel de beste reistijd voor het noorden van Thailand.

Toptip

Ga tijdens je reis door Thailand zeker een keer eten bij een avondmarkt. Dit is niet alleen heel erg leuk, maar je eet er ook de lekkerste dingen. Let wel goed op dat het er druk is en dat het voedsel vers bereid wordt.

Weer Centraal-Thailand maart

Ook in Centraal-Thailand lopen de temperaturen steeds verder op in maart. Reken in Bangkok, Kanchanaburi en Lopburi op een tropisch temperatuur rond de 35-37 graden in maart. Hierdoor kan het op sommige momenten enigszins verstikkend aanvoelen in de steden. Wat verder naar het oosten van Thailand kan er al af en toe regen vallen in maart, alhoewel het regenseizoen ook hier nog ver weg is. Hierdoor voelt het weer in maart in dit gedeelte van het land wel iets koeler aan dan in Bangkok of het noorden van Thailand. Al met al is maart qua weer een redelijke maand voor een bezoek aan Centraal-Thailand.

Sam Phan Bok Thailand

Thaise verkoopster

Weer Zuidwest-Thailand maart

In het zuidwesten van Thailand komt de gemiddelde temperatuur uit op 33 graden. Er valt weliswaar iets meer neerslag dan in de voorgaande maanden, maar echt veel regen valt nog niet te verwachten. Over het algemeen zijn de weersomstandigheden eigenlijk prima voor een bezoek aan deze omgeving. Daarnaast is het ook minder druk met toeristen dan in januari en februari, waardoor je vaak een betere deal kunt krijgen voor je hotelkamer, bijvoorbeeld via Booking.com.

Wist je dat...

Het in Thailand streng verboden is om de koning te bekritiseren? Let er daarom tijdens je reis naar Thailand op dat je hier geen negatieve uitspraken over doet.

Weer Zuidoost-Thailand maart

Overweeg je een bezoek aan bijvoorbeeld Ko Samui, Ko Phangan of Ko Tao in maart? Zeker doen! Met een temperatuur van zo'n 30 graden en weinig neerslag is dit, net als februari, een ideale reisperiode voor dit gedeelte van Thailand. Ook het zuidoosten van Thailand ziet in maart minder toeristen dan in de voorgaande maanden, terwijl het klimaat nog altijd uitstekend is. Voor de zonliefhebbers is een reis naar dit gedeelte van het land in maart dan ook zeker aan te raden. Reisorganisaties 333Travel en Asiadirect bieden prachtige en betaalbare strandvakanties aan naar deze regio van Thailand.

Thailand strand

Feestdagen in maart

Nationale en lokale feestdagen
Makha Bucha (jaarlijks in februari of maart).

Op deze boeddhistische feestdag bezoeken veel Thaise mensen hun tempel. De avond voorafgaand aan Makha Bucha, als het volle maan is, wordt er een kaarsenritueel uitgevoerd. Kijk voor meer informatie op Publicholidays.asia.

Benieuwd naar het weer in Thailand in de omliggende maanden?

Rondreizen Thailand