Meteen naar de inhoud

Weer Thailand juni

Weer Thailand juni

Overzicht weer Thailand juni

Thailand: het weer in juni

In juni zou je zomaar het gevoel kunnen krijgen dat het einde van het regenseizoen in Thailand weer in zicht is. In grote delen van Thailand neemt de hoeveelheid neerslag die er valt namelijk iets af ten opzichte van mei. Ko Chang is een uitzondering, hier valt veel meer regen dan een maand eerder. Zuidoost-Thailand ziet de minste neerslag, maar ook hier valt regelmatig een bui.

Map weer Thailand juni
Tuktuk Thailand

Weer Noord-Thailand juni

Er valt in juni weliswaar iets minder regen dan in mei, maar het aantal dagen dat het regent neemt wel iets toe. De temperatuur zakt in juni iets verder naar richting de dertig graden. Voor de sportievelingen zijn er goede mogelijkheden voor bijvoorbeeld wateractiviteiten. Een trekking in deze periode is vaak nat en modderig, dus zorg voor regenkleding als je de bergen intrekt rondom Pai of Chiang Rai. Tussen de buien door is er overigens een flinke kans op zonnige periodes in deze periode van het jaar. Een rondreis door het noorden gecombineerd met een bezoek aan de stranden in Zuidoost-Thailand is dus zeker mogelijk in juni. Met de bouwstenen van Riksjatravel kun je een dergelijke reis samenstellen.

Toptip

Als je van koken en Thais eten houdt, is het erg leuk om een kookcursus te volgen.

Weer Centraal-Thailand juni

Het weer in Centraal-Thailand in juni is in grote lijnen hetzelfde als in mei. Dit betekent warm weer, een hoge luchtvochtigheid en om de dag een regenbui. Voordeel van deze neerslag is dat bepaalde natuurgebieden mooier zijn in deze periode, zoals bijvoorbeeld de watervallen van Kanchanaburi. Wat verder naar het oosten, in bijvoorbeeld Ko Chang, komt de regen met bakken uit de hemel. Als je de drukke toeristenperiode wilt ontlopen is dit dus een goede maand om Ko Chang en omliggende eilanden te bezoeken. Houd dan wel rekening met heel wat dagen regen.

Thailand Phimai
Thailand Koh Phi Phi

Weer Zuidwest-Thailand juni

Wanneer je in juni een bezoek brengt aan de Andaman kust dan kun je, evenals een maand eerder, veel dagen regen verwachten. Er valt iets minder (vaak) neerslag in vergelijking met mei, maar het aantal natte dagen overstijgt het aantal droge in deze periode. Gelukkig regent het vaak een paar uur hevig, waarna de zon zich vaak ook nog even laat zien. Wanneer je Zuidwest-Thailand gaat bezoeken in deze periode, plan je reis dan goed. Boten varen minder frequent en bepaalde hotels sluiten hun deuren in dit seizoen.

Wist je dat...

De naam Thailand ‘het vrije land’ betekent en dat dit het enige land in Zuidoost-Azië is dat nooit gekoloniseerd is?

Weer Zuidoost-Thailand juni

Voor strandliefhebbers is dit gedeelte van Thailand de beste keus in juni. Alhoewel er wel degelijk wat neerslag zal vallen in de omgeving van Ko Samui, is de hoeveelheid neerslag een stuk lager dan bijvoorbeeld op Ko Chang of in Zuidwest-Thailand. De gemiddelde temperatuur komt ook in deze periode nog boven de dertig graden uit, en de kans op flink wat zonneschijn is aanzienlijk. Al met al een redelijk goede periode voor een bezoek aan dit gedeelte van het land.

Thailand zonsondergang Koh Phangan

Rondreizen Thailand

Feestdagen in juni

Nationale en lokale feestdagen
Visakha Bucha (jaarlijks in mei of juni).
Op deze dag tonen boeddhisten respect aan Boeddha en zijn er verschillende rituelen en toespraken bij tempels. Voor meer informatie kun je terecht op Publicholidays.asia.

 

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

Vakantie Thailand

Vakantie Thailand