Meteen naar de inhoud

Weer Thailand juli

Weer Thailand juli

Overzicht weer Thailand juli

Thailand: het klimaat in juli

Nadat de hoeveelheid neerslag in juni iets afnam in Thailand, neemt deze in juli weer wat toe. Eigenlijk in heel het land valt iets meer neerslag dan in de maand hiervoor. Over het algemeen valt er om de dag neerslag, maar de hoeveelheden zijn nog niet zo extreem. Alleen in de omgeving van Ko Chang en Ko Kood plenst het er uit.

Map weer Thailand juli
Thailand Huai Nam Dang NP

Weer Noord-Thailand juli

Met temperaturen van net boven de 30 graden is het in juli weer iets minder warm dan in de voorgaande maanden in het noorden van Thailand. De hoeveelheid neerslag, en ook het aantal dagen kans op neerslag, neemt toe in juli. Alhoewel de kans op zonneschijn nog steeds aanwezig is, is het aantal zonuren op een dag wat lager dan in juni. Verwacht vooral in het uiterste noorden, richting de grens met Burma, flinke hoeveelheden regen.

Toptip

Blijf altijd rustig en lach vriendelijk. Dit brengt je het verst. Het tonen van boosheid en agressie wordt namelijk afgekeurd in de Thaise cultuur.

Weer Centraal-Thailand juli

Veel natuurparken liggen er, door de langzaam toenemende hoeveelheid regen, prachtig bij in deze periode van het jaar. Vanaf juli neemt de hoeveelheid neerslag die in Centraal-Thailand valt langzaam toe, terwijl de gemiddelde temperaturen iets gaan zakken. Deze ontwikkeling zal zich tot en met september doorzetten. Ko Chang en omgeving zien zowaar nog meer neerslag dan in juni, dus een bezoek aan dit gedeelte van het land lijkt niet aan te raden in juli. Wanneer je dan wel goed weer kunt verwachten in deze regio kun je lezen op onze pagina 'beste reistijd Thailand'.

Thailand Sukhothai

Leestip

Lees behalve het weer in Thailand in juli ook ons blog met tips als je in de zomer op reis gaat naar Thailand:

Onze favoriete must-have items voor een zomervakantie in Thailand

Thailand kustlijn omgeving Ko Pi Pi

Weer Zuidwest-Thailand juli

Het weer in juli in het zuidwesten van Thailand is als redelijk nat te omschrijven. Het schema voor een tocht met de boot is minder voorspelbaar door de ruige zee en bepaalde hotels sluiten hun deuren in deze periode van het jaar. Mocht je dus naar eilanden als Ko Phi Phi of Koh Yao Yai willen afreizen, zorg dan dat je goed geïnformeerd op pad gaat. Alhoewel het in heel het zuidwesten veel regent is de omgeving van Ranong nog wat natter dan de rest. Een bezoek aan Zuidoost-Thailand met eilanden als Ko Samui en Ko Tao zou een betere optie zijn in juli.

Wist je dat...

Thailand vroeger Siam heette en hier de Siamese kat vandaan komt?

Weer Zuidoost-Thailand juli

Evenals een maand eerder, is het weer in juli in dit gedeelte van Thailand strandliefhebbers het meest gunstig gezind. Ga er van uit dat er zeker wel regen zal vallen, maar in vergelijking met de zuidwest kust, valt het mee. Gelukkig is niet alleen de kans op neerslag groot, maar ook de kans op zonneschijn. Verwacht gemiddeld zo’n 6 uur zon per dag. Kortom, als je in juli een eiland wilt bezoeken in Thailand, kun je, qua weer, het beste kiezen voor de zuidoost kust. 333Travel biedt onder andere leuke rondreizen (op maat) en strandvakanties naar dit deel van Thailand aan.

Thaise monnik

Feestdagen in juli

Nationale en lokale feestdagen
Asahna Bucha (jaarlijks in juli of augustus).

Deze dag bezoeken vele boeddhisten hun tempel en worden er verschillende ceremonies gehouden. Er wordt gebeden voor een voorspoedig leven. Kijk voor meer informatie op Publicholidays.asia.

Khao Phansa (jaarlijks in juli of augustus).
Deze dag is de start van de 3 maanden durende boeddhistische vastenperiode, waarin monniken niet mogen reizen. Lees verder op Publicholidays.asia.

Verjaardag van koning Vajiralongkorn (jaarlijks op 28 juli. Als dit in het weekend valt, is de maandag erna een vrije dag).
De verjaardag van de huidige koning wordt gevierd met verschillende ceremonies en andere feestelijkheden. Banken en overheidsinstanties zijn gesloten, maar veel winkels zijn gewoon geopend.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?