Meteen naar de inhoud

Weer Thailand januari

Weer Thailand januari

Overzicht weer Thailand januari

Thailand: het weer in januari

In januari is het vrijwel in heel Thailand ideaal weer voor een vakantie. Met een temperatuur rond de 30 graden en vrijwel geen neerslag zijn de omstandigheden voor een rondreis door Thailand prima in januari. Alleen op de eilanden in het zuidoosten (Koh Samui en omgeving) valt af en toe wat neerslag, maar veel minder dan in de voorgaande maanden. Januari is een van de drukste maanden voor Thailand, wat betreft toeristen, en dat komt vooral door het prachtige weer.

Map weer Thailand Januari
oude thaise vrouw

Weer Noord-Thailand januari

Het Thaise klimaat zorgt voor heerlijk weer in januari in Noord-Thailand. Verwacht over het algemeen weinig neerslag in deze periode en vrijwel de gehele dag zonneschijn in Chiang Mai, Chiang Rai, Mae Hong Son en omgeving. Overdag loopt de temperatuur in januari op tot rond of net onder de 30 graden in dit deel van Thailand. In de avonden en nachten kan het, zeker in de hoger gelegen gebieden flink afkoelen tot een graad of 12/13.
Wil je een trekking gaan doen, bijvoorbeeld rondom Thailands hoogste berg Doi Inthanon, dan is het dus verstandig om ook warme kleding mee te nemen. Verder is het heerlijk weer voor een rondreis door het noorden van Thailand in januari. Lokale reisorganisatie AsiaDirect kan je heel goed helpen bij het organiseren hiervan.

Toptip

 Als je tijdens het Chinese nieuwjaar in Thailand bent, is het met name op de eilanden erg druk met lokale toeristen. Ook zijn dan veel winkels gesloten. Mocht je in deze periode in Thailand zijn, boek dan ruim op tijd je accommodaties via Booking.com.

Weer Centraal-Thailand januari

Ook voor een reis naar Bangkok, Ayutthaya, Koh Chang of Pattaya, is het weer in januari uitstekend. Neerslag valt er vrijwel niet in deze periode en de extreme hitte van de zomermaanden is nog ver weg. Overdag ligt de temperatuur rond de 31/32 graden, maar in een stad als Bangkok kan het dan nog wat warmer aanvoelen. In de avonden kan het in sommige delen van Centraal-Thailand zelfs iets afkoelen, maar met een minimale temperatuur van 20-22 graden wordt het over het algemeen niet echt koud.
Verwacht verder veel zonnig weer te zien als je in januari in dit gedeelte van Thailand bent, een uitstekende vakantieperiode voor zonliefhebbers dus. Op VanVerre.nl kun je zelf je reis door Thailand samenstellen, zodat je alle mooie plekken kunt zien tijdens jouw rondreis.

Thailand buddhas

Thailand Ko Pi Pi

Weer Zuidwest-Thailand januari

Januari is een van de maanden met de beste reistijd voor een bezoek aan de Andaman kust rond Phuket, Krabi en Trang. Het is in januari namelijk heerlijk weer in dit deel van Thailand. Je kunt er vanuit gaan dat er weinig neerslag valt in deze periode. De temperatuur kan in januari oplopen tot zo’n 32 graden in het Zuidwesten van Thailand. Aangezien er een lekker verfrissend briesje waait op de verschillende eilanden, voelt in januari de temperatuur op Phuket en omgeving vaak zeer aangenaam aan. Zonaanbidders zullen tijdens een vakantie in deze maand zeker aan hun trekken komen in deze regio. TUI en 333Travel bieden vaak goede zonvakantie aanbiedingen aan.

Wist je dat...

De voormalige koning, Rama IX ofwel Bhumibol Adulyadej al sinds 1946 aan de macht was? Hij werd koning, nadat zijn oudere broer overleed door een geweerschot. Zijn dood is nooit opgelost.

Weer Zuidoost-Thailand januari

Wanneer je het vergelijkt met de voorgaande maanden, is het al een stuk droger weer in januari in Zuidoost-Thailand. Houd er, zeker op Koh Samui, Koh Phangan en Koh Tao rekening mee dat er, met name begin januari, nog af en toe een heftige regenbui kan vallen. De temperatuur in januari komt vaak net iets onder de dertig graden uit in dit deel van Thailand. Met een klein zuchtje wind is het dan ook minder heet dan in de zomermaanden.
Al met al dus qua weer een prima tijd om tijdens je rondreis lekker te gaan relaxen op een van de prachtige eilanden in het Zuidoosten van Thailand. Wil je echt in de beste reisperiode naar dit deel van Thailand reizen, dan kun je beter nog een maand wachten. Bij Van Verre kun je Koh Tao of een van de andere eilanden onderdeel maken van je reis naar Thailand in januari.

Thailand Koh Samui spelende kinderen

Rondreizen Thailand

Feestdagen in januari

Nationale en lokale feestdagen
Nieuwjaarsdag (jaarlijks op 1 januari).

Nationale kinderdag (jaarlijks op de tweede zaterdag van januari). 
Op deze dag worden er overal in het land activiteiten voor kinderen georganiseerd. Lees verder op Beleven.org.

Chinees nieuwjaar (jaarlijks in januari of februari).
Het is officieel geen nationale feestdag in Thailand, maar toch zijn er veel Thai die het Chinese nieuwjaar vieren. Er is dan ook opvallend veel gesloten. Veel mensen kiezen er namelijk voor om deze periode met familie en vrienden te vieren en gaan erop uit. Wees erop voorbereid dat de Thaise eilanden, zoals Phuket en Koh Samui, rond het Chinese nieuwjaar erg druk bezocht worden. Boek dus ruim op tijd je verblijf, bijvoorbeeld via Booking.com. Voor data kun je terecht op Publicholidays.asia.

Benieuwd naar het weer in Thailand in de omliggende maanden?

Vakantie Thailand

Vakantie Thailand